Munka-Gépítélet | Közösségi munkagép-értékelés

Munka, Gép, Ítélet! Az ország legnagyobb földmunkagépes Facebook közösségének gépértékelő írásai. A Best Machinery a LiuGong munkagépek hazai képviseleteként vált ismertté, ennek ellenére lehetőséget teremt ahhoz, hogy más márkákról is leírják tapasztalataikat a közösség tagjai.

Írja meg ítéletét még ma, majd küldje el levélben az  email címre. Közzétesszük! Munka, gép, ítélet, induljon a Munka-Gépítélet!

Keressen az ítéletek között vagy görgessen, és olvassa el mindet!

Tetszik a kezdeményezés? Nyomjon egy lájkot!

Szakmai témáink érdeklik? Best Machinery - szakmai blog

Szórakoztató cikkeinket olvasná? Best Machinery - szórakoztató blog 

Hű társam második kiadása

Megérkezett korábbi hű munkatársam, a szintén Wacker henger RD10 utódja. Külsőleg a tervezésnél már nem csak vonalzót használtak a mérnökök, ezáltal a kilátás is jobb előre, mivel a motorház kerekebb lett. A palástok egyforma szélesek, 90 cm elöl és hátul is.

Wacker Neuson vibrohenger rd16 6

A dübörgő-zörgő "csoda"

Ez a régi szörnyeteg nem is tudom, hogy igazából milyen cégér alatt, és vajon mikor készült. Ami biztos a targoncával kapcsolatban, hogy egy kéthengeres Csepel D-231C diesel motor hajtja. Az erőforrás igen-igen zajos működésű... A 28 Le-s motor a maga 400 kg-os súlyával már rövidebb használat után is majdhogynem kisebb halláskárosodást okoz.

dutra motoros diesel targonca

Szűkös munkahely...

Az Amman Yanmar földmunkagépek Vio-20 variánsát szeretném nektek a következőkben bemutatni. Ez az a berendezés, amivel mindennap dolgozom és tevékenykedem. Igyekszem majd leírni a gép előnyeit és hátrányait is, és minél részletesebben megismertetni veletek a masinát.

Yanmar minikotró gép 1

A kis fürge

Ez a kis targonca a német minőség tükre. :) A 2 tonnás teherbírásával és a maximálisan 7,1 méteres emelési magasságával maximum 18 km/h sebességre képes, amellyel igen hatékonyan dolgozik. Vetetőülése igen kényelmes, légrugóval állítható a magassága, illetve fokozatmentesen szabályozható a kormányoszlop magassága és dőlésszöge is.

Jungheinrich targonca

Igazi nagyfiúknak!

Ezzel a „kis apró” jószággal dolgozunk nap mint nap. Nemrég érkezett hozzánk, újonnan vette a cég. A targonca a maga 2,3 méteres villahosszával termetes példánynak tekinthető. Méreteinél fogva gyakorlatilag csak kamion le-, illetve felpakolására alkalmas, a manőverezés nem az erőssége. A maga 5 tonnás teherbírásával és csaknem 7,2 méteres maximális emelési magasságával igazi nagyágyú a telepünkön.

Still RX 60-50 elektromos targonca

A dagonya bajnoka

Gépítéletemben egy speciális mini méretű csuklós dömperről, a 3,5 tonnás Thwaitesről írok. Ezt a technikát nem régóta használom, - közel egy éve vagyunk együtt - de nagyon elégedett vagyok vele. Igen-igen hálás jószág, ha megfelelő kezelő ül a hátán.

 Thwaites dömper - főkép

Instabil pöttöm

2 éve dolgozom ezen a kis Wacker gépen, előtte hengerrel még sosem kerültem gépkezelőként kapcsolatba. Hosszú ideig tartott és furcsa volt megszoknom, hogy nincs gázpedál, hanem kézi-gázzal kell a menetelés sebességét szabályoznom.

Wacker tandemhenger vibrohenger 

Az igazi oldtimer!

A Zetor 3011-es, 3 hengeres, 30 lovas dízel erőforrással ellátott kistraktor a maga idejében egy korszerű erőgépnek számított. Csehszlovákiában gyártották. A fiatalabbaknak mondanám: ez egy igazi szoci gépezet. :) Akkoriban nagy renoméja volt annak, aki fülkével ellátott traktort hajtott. A 70-es években elég sok volt ebből a típusból, mert a TSZ-ek előszeretettel vásárolták.

Zetor 3011-es traktor

A család 3 éves barátja

Kedves gépekért rajongó tagtársak! Nap mint nap nézem a különböző csodás földmunkagépeket a Best Facebook oldalán, valamint itt a Munka-Gépítéletben, és nagyokat sóhajtok, hogy milyen jó dolga van azoknak, akik ilyen masinákkal dolgozhatnak, nem is beszélve azokról a szerencsés virtuális barátokról, akik maguk is tulajdonolhatnak valamilyen „sok lóerős” csodát.

Kicsi, a 3 éves kanca ló

A kis kedvenc...

Mai írásom a saját kis kedvencemről és hű társamról szól. Nem más ő, mint a Rába 15 kistraktor. A gép 3 éve került hozzám, de az iránta érzett vonzalmak jóval régebbre nyúlnak vissza. Emlékszem, mikor még csak a prospektusban láttam, és álmodoztam, egyszer egy ilyenem lesz. Szerencsére eljött ez az idő is, és azóta is töretlen a "szerelem".

Rába 15 kistraktor

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • External Link: plus.google.com/115823352244709604931/posts

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon is!


Tetszik? Kattintson!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

Név:*
Email cím:*

 

Adatvédelmi irányelvek

Ki olvas minket?

Oldalainkat 22 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: 
E-mail cím:

x