• Földmunkagép
  • Törő, osztályozó gép
  • Targonca - LiuGong targoncák
  • Brikettáló gép, pelletáló, aprítógép
  • Hulladékaprító, recycling aprító
  • Munkagép alkatrész

Munka-Gépítélet | Közösségi munkagép-értékelés

Munka, Gép, Ítélet! Az ország legnagyobb földmunkagépes Facebook közösségének gépértékelő írásai. A Best Machinery a LiuGong munkagépek hazai képviseleteként vált ismertté, ennek ellenére lehetőséget teremt ahhoz, hogy más márkákról is leírják tapasztalataikat a közösség tagjai.

Írja meg ítéletét még ma, majd küldje el levélben az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  email címre. Közzétesszük! Munka, gép, ítélet, induljon a Munka-Gépítélet!

Keressen az ítéletek között vagy görgessen, és olvassa el mindet!

munkagép vs munkagép

Tetszik a kezdeményezés? Nyomjon egy lájkot!

 

 

Szakmai témáink érdeklik? Best Machinery - szakmai blog

Szórakoztató cikkeinket olvasná? Best Machinery - szórakoztató blog


 

Wacker kettőpontnulla! Wacker Neuson RD16 vibrohenger

2014. június 11. szerda, 08:07 Pólya Attila

Hű társam második kiadása

Megérkezett korábbi hű munkatársam, a szintén Wacker henger RD10 utódja. Külsőleg a tervezésnél már nem csak vonalzót használtak a mérnökök, ezáltal a kilátás is jobb előre, mivel a motorház kerekebb lett. A palástok egyforma szélesek, 90 cm elöl és hátul is.

Wacker Neuson vibrohenger rd16 6

 

Dutra-motoros diesel targonca gépítélet

2014. június 06. péntek, 08:52 Csepregi János

A dübörgő-zörgő "csoda"

Ez a régi szörnyeteg nem is tudom, hogy igazából milyen cégér alatt, és vajon mikor készült. Ami biztos a targoncával kapcsolatban, hogy egy kéthengeres Csepel D-231C diesel motor hajtja. Az erőforrás igen-igen zajos működésű... A 28 Le-s motor a maga 400 kg-os súlyával már rövidebb használat után is majdhogynem kisebb halláskárosodást okoz.

dutra motoros diesel targonca

 

Ammann Yanmar Vio-20 minikotró gép

2014. március 11. kedd, 16:39 Dorkó Balázs

Szűkös munkahely...

Az Amman Yanmar földmunkagépek Vio-20 variánsát szeretném nektek a következőkben bemutatni. Ez az a berendezés, amivel mindennap dolgozom és tevékenykedem. Igyekszem majd leírni a gép előnyeit és hátrányait is, és minél részletesebben megismertetni veletek a masinát.

Yanmar minikotró gép 1

 

Jungheinrich EFG 220 elektromos targonca

2014. március 05. szerda, 09:23 Csepregi János

A kis fürge

Ez a kis targonca a német minőség tükre. :) A 2 tonnás teherbírásával és a maximálisan 7,1 méteres emelési magasságával maximum 18 km/h sebességre képes, amellyel igen hatékonyan dolgozik. Vetetőülése igen kényelmes, légrugóval állítható a magassága, illetve fokozatmentesen szabályozható a kormányoszlop magassága és dőlésszöge is.

Jungheinrich targonca

 

Still rx60-50 elektromos targonca

2014. január 30. csütörtök, 15:20 Csepregi János

Igazi nagyfiúknak!

Ezzel a „kis apró” jószággal dolgozunk nap mint nap. Nemrég érkezett hozzánk, újonnan vette a cég. A targonca a maga 2,3 méteres villahosszával termetes példánynak tekinthető. Méreteinél fogva gyakorlatilag csak kamion le-, illetve felpakolására alkalmas, a manőverezés nem az erőssége. A maga 5 tonnás teherbírásával és csaknem 7,2 méteres maximális emelési magasságával igazi nagyágyú a telepünkön.

Still RX 60-50 elektromos targonca

 

Mini csuklós dömper - Thwaites 3.5T

2014. január 24. péntek, 13:11 Milder Dávid

A dagonya bajnoka

Gépítéletemben egy speciális mini méretű csuklós dömperről, a 3,5 tonnás Thwaitesről írok. Ezt a technikát nem régóta használom, - közel egy éve vagyunk együtt - de nagyon elégedett vagyok vele. Igen-igen hálás jószág, ha megfelelő kezelő ül a hátán.

 Thwaites dömper - főkép

 

Wacker RD-10 vibro-tandem henger

2014. január 21. kedd, 17:48 Pólya Attila

Instabil pöttöm

2 éve dolgozom ezen a kis Wacker gépen, előtte hengerrel még sosem kerültem gépkezelőként kapcsolatba. Hosszú ideig tartott és furcsa volt megszoknom, hogy nincs gázpedál, hanem kézi-gázzal kell a menetelés sebességét szabályoznom.

Wacker tandemhenger vibrohenger 

 

Zetor 3011 oldtimer traktor

2014. január 20. hétfő, 17:04 Baranyai Zoltán

Az igazi oldtimer!

A Zetor 3011-es, 3 hengeres, 30 lovas dízel erőforrással ellátott kistraktor a maga idejében egy korszerű erőgépnek számított. Csehszlovákiában gyártották. A fiatalabbaknak mondanám: ez egy igazi szoci gépezet. :) Akkoriban nagy renoméja volt annak, aki fülkével ellátott traktort hajtott. A 70-es években elég sok volt ebből a típusból, mert a TSZ-ek előszeretettel vásárolták.

Zetor 3011-es traktor

 

Kicsi, az igazi "földmunkagép"

2014. január 12. vasárnap, 10:08 Földi István

A család 3 éves barátja

Kedves gépekért rajongó tagtársak! Nap mint nap nézem a különböző csodás földmunkagépeket a Best Facebook oldalán, valamint itt a Munka-Gépítéletben, és nagyokat sóhajtok, hogy milyen jó dolga van azoknak, akik ilyen masinákkal dolgozhatnak, nem is beszélve azokról a szerencsés virtuális barátokról, akik maguk is tulajdonolhatnak valamilyen „sok lóerős” csodát.

Kicsi, a 3 éves kanca ló

 

Rába 15 kistraktor. Az Erőgép!

2014. január 09. csütörtök, 17:21 Molnár Gábor

A kis kedvenc...

Mai írásom a saját kis kedvencemről és hű társamról szól. Nem más ő, mint a Rába 15 kistraktor. A gép 3 éve került hozzám, de az iránta érzett vonzalmak jóval régebbre nyúlnak vissza. Emlékszem, mikor még csak a prospektusban láttam, és álmodoztam, egyszer egy ilyenem lesz. Szerencsére eljött ez az idő is, és azóta is töretlen a "szerelem".

Rába 15 kistraktor

 

Way Locust 752 kompakt rakodógép

2013. december 31. kedd, 11:27 Molnár Gábor

A rém!

Eme írásom a rémálmomról szól. Nem más ő, mint a kis Locust. Hogy miért is? Nos, nekem kínszenvedés volt vele dolgozni, valahogy nem az én világom. Hat hónapot ültem rajta, majd mikor már az állandó rázkódástól annyira fájt a gyomrom, hogy már enni sem bírtam, otthagytam a céget. Jó, nem azt mondom, hogy a gép egy ócskavas, mert lehet vele dolgozni, de én nem kívánom. Na, de nézzük a kis rakodógépet.

locust 752 kompakt rakodó

 

Hyster targonca - a gázüzemű jóbarát

2013. december 22. vasárnap, 12:02 Páhi Sándor

Üdvözletem! Én egy fél életen át a papíriparban dolgoztam. Egy nagy gyárban töltöttem a mindennapjaimat, ahol az anyagmozgatás különböző formáit ismerhettem meg. A legtöbb időt targoncán töltöttem, ezek más-más típusú és üzemű, valamint nagyságú gépek voltak.

Hyster villástargonca

 

Hamm HD 90 Vibrohenger

2013. december 18. szerda, 14:59 Juhász Péter

Kedvenc hengerem

A gép pár hónapos korában került a kezeim közé 2006-ban, addig csak kisebb, 3,5 t-s hengeren dolgoztam. A formája, kiállása már akkor megfogott, mikor először megláttam. Aki dolgozott már vashengerrel aszfalton, tudja, hogy nem csak előre-hátra gurigáról van itt szó. Figyelni a szegélykő mellett, az íveket, a bogárhátat vagy éppen vápát és nem utolsó sorban a slusszot is. Ja, és ugye fontos, hogy ne maradjon csíkos utánunk a pálya. Nos, az én véleményem szerint ez a henger az egyik legjobb gép ebben a kategóriában.

hamm hd90 vibrohenger

 

 

Liebherr 902 Litronic gumikerekes kotró

2013. december 16. hétfő, 12:27 Sinka Péter

A német Liebherr cég egyik legjobban sikerült hidraulikus forgókotrója.

Ez a gép 12 évig volt a munkatársam, az ország szinte összes autópálya-építésén dolgoztunk együtt. A szíve egy D904-es turbós Liebherr motor. 5600cc motorja 110 lóerő leadására képes 2100-as fordulatszámon. Így átlagosan, munka közben 7-8 literes fogyasztása igen kedvező a mai üzemanyagárak mellett.

Liebherr 902 litronic forgókotró - gumikerekes

 

Poclain (Case) P61 gumikerekes forgókotró

2013. december 11. szerda, 08:53 Molnár Gábor

A környezettudatos!

Igazán szemrevaló gép, kár, hogy nincs jó állapotban. A motorja kiválló, télen-nyáron pöcc-röff indul, a hidraulika is tökéletes, csak ha bemelegszik, akkor nem akar dolgozni a kormány, csak csutka gázon. A hiba okát nem tudom, de valaki nálam okosabb szaki biztos megírja majd.

Poclain P61 gumikerekes

 

Rába Steiger 245-ös erőgép - a traktorok királya

2013. december 05. csütörtök, 16:48 Szántó Csaba

Engedjétek meg, hogy a sok földmunkagép között ismét egy vérbeli erőgép szerepeljen. A legnagyobb kedvencem. Magyarországon szerintem nincsen olyan (ex) TSZ vagy nagyobb mezőgazdasággal foglalkozó cég, melynél ne lehetne megtalálni azokat a csodálatos erőgépeket, melyek becsületes neve RÁBA 245-ös, illetve 250-es típus. A cikkem az első, Rába Steiger 245-ös erőgépről fog szólni.

Rába Steiger erőgép - traktor 

 

1. oldal / 5

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

a

Itt van most:   CímlapBM BlogMunka-Gépítélet