Instabil pöttöm

2 éve dolgozom ezen a kis Wacker gépen, előtte hengerrel még sosem kerültem gépkezelőként kapcsolatba. Hosszú ideig tartott és furcsa volt megszoknom, hogy nincs gázpedál, hanem kézi-gázzal kell a menetelés sebességét szabályoznom.

Wacker tandemhenger vibrohenger 

Aki nem ült még vibrohengeren, annak gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy mennyire furcsa ezekkel közlekedni, mivel szinte csak egy-egy ponton fekszik fel a palást. Ha rámegyek egy kisebb kőre, akkor már fel is akar borulni a szerkezet.

Irányváltó gondoskodik az előre-, illetve hátramenetről. Az irányváltó végén van a vibrokapcsoló. A vízpermetről egy 60 literes tartály gondoskodik, ami körülbelül 8-9 tonna aszfalthoz elegendő.

Kis mérete miatt a városi járdák aszfaltozására, valamint szűk fordulókban nagyon jó! Motorja egy 10,5 kW leadására képes HATZ diesel erőforrás, ez hajtja meg a hidraulikát is. Fogyasztása felhasználó függő, a 8 literes tankja olyan 5-6 üzemórát bír folyamatos vibrozás (de szép magyar szó ez…) mellett.

Derékban csuklós kormányázású, az ülés a kormánnyal együtt a hátsó palást felett található. Az első palást felett van elhelyezve a motor. 950 kg-os összsúlyára rásegít a vibro, amivel gyönyörű szép munkát lehet csinálni.

Műszerekkel nincs túlbonyolítva, pár kapcsoló van csak rajta: index, lámpa, vízszivattyú kapcsoló. A vízcsapot kézzel kell kinyitni. Kényelmesnek nem mondható, mivel amikor dolgozik vele az ember, eléggé ki kell hajolni, hogy rálásson a palástokra. Egy bukókeret védi a gépkezelőt borulás esetén, amin helyet kapott a sárga lámpa is. A géphez az alkatrész beszerzése problémamentes. A Hatz motor nem egy elterjedt darab, de ennek ellenére fellelhetőek a motorikus részegységek is...

Üdvözlök minden gépkezelő bajtársat!
Pólya Attila

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 255 vendég és 0 tag böngészi