Elektromos földmunkagépek a LiuGong kínálatában

A LiuGong éllovas az elektromos átállás terén

A világ egyik legnagyobb munkagépgyártójaként a LiuGong vállalatcsoport elszánt törekvése, hogy a földmunkagépek piacán elsőként álljon a felhasználók rendelkezésére teljes termékkínálatú elektromos palettával. Jó úton haladnak e cél elérése felé, hiszen gyakorlatilag mostanra szinte minden berendezéskategóriában kínálnak jól használható, minimum egy hosszított, 10-12 órás műszakot egy töltéssel végigdolgozni képes berendezéseket. A fejlesztéseket a CATL akkugyártóval közösen végzik, így nem csoda, hogy az összes elektromos LiuGong földmunkagépbe / bányagépbe CATL akkumulátor kerül.

LiuGong936F kotrógép munka közben

Jelen bejegyzés azért jött létre, hogy áttekintést nyújtson a pillanatnyilag (2024. áprilisának végén) Magyarországon elérhető elektromos LiuGong gépekről.

A kategória úttörője a legnépszerűbb, 18-20 tonnás homlokrakodók kategóriájában már 2023-ban megjelent LiuGong 856H-E volt. A berendezés egy hatalmas, 423 kWh-s CATL akkupakkot kapott, melyel könnyed munkavégzés keretében akár 14-16 órát is tud dolgozni a gép. A homlokrakodó termékkatalógusa ide kattintva nyitható meg.

Szintén a homlokrakodók szegmensében száll versenybe, csak éppen a méretpaletta másik oldaláról a már T kategóriás 820T-E. A 6,4 tonnás össztömegű 1,2 köbös kanállal szerelt gép 70,5 kWh-s CATL lítium-vasfoszfát akkuval érhető el. Katalógusa innen tölthető le.

LiuGong elektromos földmunkagépek - 820TE homlokrakodó

Következzenek a kotrógépek. Az F széria teljes egészében a LiuGong Egyesült királyságbeli, Red Dot dizájndíjjal jutalmazott fejlesztőcsapata által került kifejlesztésre. A munka során a team legfőbb prioritása az volt, hogy a korábbi szériák megbízhatóságát és egyszerűségét megőrizve az F széria minden olyan tecnológiai újdonságot tartalmazzon, amely segítségével a LiuGong kotrógépek műszaki megoldások tekintetében az európai és amerikai piac élvonalába kerülhetnek. A tervezés során a gépek úgy kerültek kialakításra, hogy azok mind belsőégésű motorral szerelve, mind pedig elektromos változatban gyárthatóak legyenek. Jelenleg két méretben érhetőek el elektromos LiuGong kotrógépek. A LiuGong 9027F-E 2,7 tonnás önsúlyú, míg a LiuGong 922F-E a 23 tonnás gépkategóriába sorolható. Ez utóbbi gép katalógusa ide kattintva érhető el. Mindkét berendezés CATL lítium vasfoszfát akkuval kerül gyártásba.

LiuGong elektromos földmunkagépek 922FE - elektromos kotrógép

LiuGong elektromos földmunkagépek 9027FE - elektromos kotrógép

Magyarországon kevesebb érdeklődésre tarthat számot, de hazánkban is elérhető a LiuGong elektromos bányadömper gépkategóriája, melynek első szereplője a DW105A-E (105 tonnás össztömegű, 70 tonna hasznos terhet szállítani képes) dömper. A gép a fejlett visszatáplálásnak köszönhetően akár töltés nélkül is üzemeltethető olyan munkakörnyezetben, ahol a szállított termék nagy magasságú bányából kerül alacsonyabb szintektre lehordásra.

LiuGong elektromos földmunkagépek - DW105AE bányadömper 

Még a végső teszteléseket végzik, de hamarosan elérhetővé válik a gyártó első elektromos csúszókormányzású rakodógépe, a 385B-E, mely a robosztusabb, 3,8 tonna környéki gépkategóriában fog szerepelni.

LiuGong elektromos földmunkagépek - 385B-E

Gépbeszerzési szándék esetén keressen minket, segítünk a megfelelő gép kiválasztásában!

Küldjön üzenetet cégünknek - válaszolunk!

online

A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.
Üzenete, adatai a weboldalon NEM jelennek meg!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Szóljon hozzá!

Küldés (Ctrl+Enter)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 294 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x