Parányi masinák a család szolgálatában

Egy családi vállalkozásban található mindkettő gép. Saját magunk használjuk őket, gondosan figyelve rájuk. Elsőnek egy Neuson 1903 típusú minikotrót vásároltunk, használtan. Nagyon jó méret-ügyileg, kis falvak kis utcáiba pont megfelelő. A gép súlya 1900 kilogramm, a szélessége 1,3 méter, de 1 méteresre is összehúzható.

Neuson minikotró 2

A minikotró ásási mélysége 2,3 méter, ennél tovább nem nyúlik. A gém törhető rajta, nagyon sok pozícióban lehet vele ásni. Nagyon kényelmes a fülke, jó a kilátás belőle. A kotrógéphez 20, 30, 40, 50 centiméteres kanalak vannak, az 50-est is nagyon jól viseli, relatíve, méretéhez képest sok erő van benne. A géphez van gödörfúró, szépen működteti. A hidraulika nagyon finoman dolgozik, gyors, precíz. A menetelés 2 sebességes, de így se egy gyorsasági jármű.

Neuson minikotró 1

Nagyon kedvező fogyasztása van, egyszerű szervízelni, a szűrőkhöz jól hozzá lehet férni. Az íves üvegekre nagyon kell ügyelni (nehogy kitörjenek), mert csere esetén drága mulatság. Főleg szűk munkaterületen nagyon kell figyelni a gép farára is.

A másik gép egy Komatsu SK714 kompakt rakodógép. Ez a gép is használtan került hozzánk. Próbáltam több kompakt munkagépet, de nekem joystick-irányítású kellett, nem bírtam más variációkat megszokni, ezért szűkült a kör a gépkínálatban. Megtaláltuk a hirdetett gépet, ami a miénk is lett.

Komatsu kompakt rakodó 2

A gép 2600 kilogrammos, 800 kilogrammot szépen felemel, utána már borulni akar, bár egy farsúly segítene a dolgon. A gépet nagyon könnyű kezelni, egyik joystick a menetelés, másik a munka. A hidraulika nagyon jó, gyors, pontos. Szépen lehet vele irányítani a kis kompaktot, de azért minimális reakcióidő van, azt figyelembe kell venni. A munkagép 2 sebességes, így elég jó sebességgel lehet haladni vele. Kényelmesnek mondható, az üléspozíció is jó benne.

Komatsu kompakt rakodó 1

Belülről kiválóan körbe lehet látni a gépet. A szervízelése ennek is könnyű, jól hozzáférhetőek a szűrők. Nagyon jó ötlet benne a műszerfal elhelyezése, mindig szem előtt van. Nagyon jól fűt, télen se kell fázni benne a hótolás kellős közepén.

Szabó Imre

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.
*A jogviták elkerülése végett fenntartjuk annak lehetőségét, hogy a fiktívnek vélt leírások megjelenését korlátozzuk.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 299 vendég és 0 tag böngészi