Gépkezelő VS. Tulajdonos

Az új munkagép kiválasztása

Az építőipari berendezések piacán mind a gyártók, mind pedig a forgalmazók azon fáradoznak, hogy a munkagépek tekintetében megtalálják azt az optimális egyensúlyt, amely egyaránt megfelel a leendő tulajdonosok maximális költséghatékonyság és termelési képesség iránt támasztott követelményeinek, illetve a gépkezelők magas elvárásainak is.

LiuGong 925 láncos kotró

Annak ellenére, hogy a LiuGong berendezései megbízhatóságukról és költséghatékony üzemeltetésükről híresek, a Best Machinery mégis máshová helyezi a fókuszt az értékesítés során. Ez az újfajta megközelítés abból az egyetemes igazságból indul ki, hogy bár a gépkezelő nem felelős a szerződések megkötéséért, illetve a vásárlással kapcsolatos papírmunkáért, de a munkagéppel kapcsolatos észrevételei létfontosságúak az eladás tekintetében. Magyarul, ha a gépkezelő azt mondja, hogy márpedig ez a munkagép neki nem tetszik, akkor nem lesz üzlet! Ennek a szemléletmódnak a következménye például az, hogy klíma kerül minden egyes hazai LiuGongba... Természetesen alapáron. A kedvező ár és a megbízhatóság mellett ugyanolyan fontosnak véljük a gépészek véleményét is. Adunk és figyelünk a kezelők szavára. Van merítési alap, hisz Facebook oldalunkon már 11.000-nél is többen vagyunk.

LiuGong kotrógép - belső tér

A néhány éve még nagyon alacsony, de mostanra gyakorlatilag teljes európai márkaismeretséget úgy érték el az egyes országok forgalmazói, hogy rugalmas feltételeket szabtak azon ügyfeleik számára, akiknek korábban még nem volt tapasztalatuk a LiuGong márkával. Még olyan gépkezelőknél is sikert aratott a LiuGong, akik más kínai márkákkal való negatív tapasztalataik következtében szkeptikusak voltak.

Nemrégiben a holland márkaképviselettel folytattunk egy kiadós eszmecserét. A Hansan Bouwmachines például az első négy értékesítéséből kettőt úgy bonyolított, hogy az új gépeket bérbe adta a leendő vásárlóknak, akik a vételárat csak aztán fizették ki, hogy meggyőződtek a LiuGong gépek valós, munkakörülmények között mért teljesítményéről, illetve megbízhatóságáról. André Keijzer, a Sterk Heukelum cég gépkezelője először elutasítóan fogadta, amikor a tulajdonos egy kínai gép, jelen esetben a LiuGong 925LC lánctalpas kotrógép megvásárlását vetette fel. A tulajdonos azonban Andréra bízta a végső döntést. Ő a gép tartós kipróbálása után belegyezett a vásárlásba. A gépkezelő szerint a LiuGong nem hasonlítható egyetlen más kínai márkához sem. Hozzátette továbbá, hogy minőség tekintetében nyugodt szívvel állítaná a LiuGongot a cég korábbi Komatsu, Kobelco és Cater kotrói mellé.

LiuGong 856 homlokrakodó

André gépkezelő pozitív tapasztalatainak híre eljutott a Van Dijk vállalat ügyvezetőjéhez, Willem Jan van Wervenhez is, akinek homlokrakodó vásárlási szándékát nagyban befolyásolta a kedvező vételár, valamint a rugalmas, hosszú távú bérlet lehetősége. Habár Willem tudta, hogy a kínai márka hamarosan az építőipari gépek egyik éllovasa lesz, de ennek ellenére mégis bizonytalanul állt a LiuGonghoz. Ennek oka nem meglepő: nem használtak még ilyen gépet. Több mint 50 éve gyárt berendezéseket a LiuGong, de a kis piac miatt Európába csak néhány éve érkezett meg az első munkagép. (2007-es indulással a Best Machinery az egyike volt az öreg kontinens első forgalmazóinak.)

Mielőtt a vásárlás mellett döntöttek volna, Willemék ragaszkodtak hozzá, hogy leteszteljék a kiválasztott berendezés teljesítményét. Gépkezelőjük, Erwin van der Sluis elégedett volt vele, könnyen kezelhetőnek találta, s a cég vezetősége is úgy vélte, hogy egy nagyobb homlokrakodó megkönnyíti a személyzet munkáját azzal, hogy felgyorsítja a munkafolyamatokat és növeli a kapacitást. Mindezeknek az ismeretében a vásárlásról való döntés nem volt nehéz feladat. Mára már az ügyvezető is tudja: jól döntött, hogy Erwinre hallgatott. A következő gépük is LiuGong lesz...

A holland tapasztalások a 2007-es évet idézik, amikor a Best Machinery a LiuGong hazai képviselőjévé vált. Ekkoriban mi is szembesültünk a kínai gépekkel szemben támasztott előítéletekkel. A nagy darabszámú hazai LiuGong gépparknak köszönhetően mára a piac is elfogadta a márkát, és méltó módon tekintenek rá.

 

A bejegyzést írta: Blaskó Gergely - (A szerzőről)

Szóljon hozzá!

Küldés (Ctrl+Enter)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 274 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x