Munkagép balesetek

Első a biztonság!

Facebookos barátainkkal a minap osztottuk meg az alább szemügyre vehető fényképet, melyen egy kotrógép a meredek hegyoldalon, a szakadék szélén végez munkát. Kérdésünk az volt, hogy vajh’ ki vállalná el a képen látható körülmények között történő gépkezelést.

Munkagép balesetek - egy veszélyes munkahely

Tagjainkat óriási aktivitásra ösztökélte a fotó. Közel 100 hozzászólás és 1.000 lájk érkezett. A legtöbben azt jelezték, hogy minden további gondolkodás nélkül elvállalnák a szakadék szélén történő markolós munkavégzést. Idézet Szabó Márktól: "Ami nem öl meg, az erősít. Hagy szóljon!" Volt, aki másképp gondolta. Majsa Gergely kommentjében a következőt írta: „Persze. Ez egy kép, de amikor ott lennétek azon az aránylag laza talajon, a fülkétektől pár centire iszonyat szakadék, a térérzet majd megremegtetné ám a végtagokat. Élőben nem ilyen könnyű.”

Az egy dolog, hogy mennyire értékeljük könnyűnek, netán nehéznek az adott feladatot. Be kell látnunk: a munkagépek kezelése veszélyes üzem. Már csak azért is, mert a soktonnás monstrumok tiszteletet érdemelnek. Szerencsére a munkagépes balesetek száma Európában évről évre csökken, nem úgy, mint a világ elmaradottabb részein, ahol a szerencsétlenségek mindennaposak.

A következő felvételeken a könnyűnek látszó munka balul sült el. Az első videó gépésze nem úszta meg az épület leomlását. A törmelék maga alá temette.

Az alábbi videó Malajziában készült. A kotrógép gépkezelője nem vette figyelembe, hogy laza talajra állt. Sokan csak legyintenek a fülke RoPS és FoPS szabványoknak való megfelelésén. Pedig nélkülözhetetlen, hogy a kabin elbírja (minimum) a munkagép súlyát. Bármikor előfordulhat, hogy az események balul sülnek el. Ekkor jön jól, ha a gyártó nem takarékoskodott a biztonsági elemek beépítése során...

 

A bejegyzést készítette: Blaskó Gergely - (A szerzőről)

 

 

 

 

Szóljon hozzá!

Mondandója másra is tartozik?

Írja meg nyilvános kérdését, véleményét. Kérjük, az alább található űrlapot töltse ki! Hozzászólása azonnal megjelenik oldalunkon. Fenntartjuk a jogot, hogy a sértő, trágár és obszcén megjegyzéseket töröljük rendszerünkből.

Görgessen lentebb, és tekintse meg, hogy mit mondanak mások az olvasott témával kapcsolatban.

Hozzászólások  

#2 Vida Ferenc 2015-03-04 10:30
Én is dolgoztam lánctalpaskotróval,de ilyen helyre biztosan nem mennék.Nincs az a pénz!
Idézet
#1 Tóth Zoltán Tibor 2013-08-02 21:29
hát igen bontani tudni kell .nem mindegy hol kezded.
Idézet

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 574 vendég és 0 tag böngészi