Daru és dózer balesetet szenved - videóval!

Facebook oldalunkon tegnap osztottuk meg a Magyar Építéstechnika cikkét, melyben a szerkesztő arról írt, hogy az európai toronydaru-gyártó vállalatok a képzési rendszer újjászervezését sürgetik. Az indok igen egyszerű. Az elmúlt években a gyenge oktatás – azon belül is a követelmények hiányossága – miatt megszaporodott a balesetek száma.

Daru baleset

A gyártók a daruszerelőkre vonatkozó elvárások szigorítását is szorgalmazzák. Kapóra jött Varga Attila Facebookos tagtársunk mai videója, amely megtekintése után beigazolódni látszik a vállalatok félelme. Igaz, hogy nem toronydaru, de a fizika törvényei az alvázra szerelt gépek esetében is érvényesek. Sőt...

Habár a felvétel Oroszországban készült, de az eset akár Európában is történhetett volna. Mindenesetre egyet leszögezhetünk: a gépkezelőnek illő lenne tisztában lennie gépének alapvető tulajdonságaival, valamint a fizika törvényeivel. Persze az is könnyen lehet, hogy valamilyen paramétert tévesen adtak meg a dózerrel kapcsolatban.

Nem mindegy, hogy az önsúlyt tolólappal vagy tolólap nélkül, ripperrel – bár a felvételen látható dózeren az nincs – vagy ripper nélkül határozzák meg. Egy bulldózer esetében ez súlyos tonnákat jelent. De ne gondoljuk, hogy csak az oroszoknál fordul elő ilyen. Itt van például a következő felvétel, mely Új-Zélandon került rögzítésre.

Ön is kapott már lencsevégre munkagéppel kapcsolatos balesetet? Ne habozzon, mutassa meg 13.000 munkagépes barátunknak a Facebookon.

 

A bejegyzést írta: Blaskó Gergely - (A szerzőről

Szóljon hozzá!

Mondandója másra is tartozik?

Írja meg nyilvános kérdését, véleményét. Kérjük, az alább található űrlapot töltse ki! Hozzászólása azonnal megjelenik oldalunkon. Fenntartjuk a jogot, hogy a sértő, trágár és obszcén megjegyzéseket töröljük rendszerünkből.

Görgessen lentebb, és tekintse meg, hogy mit mondanak mások az olvasott témával kapcsolatban.

Hozzászólások  

#2 szűcs andrás 2013-11-07 19:05
Nem a képzést kellene szigorítani,hanem a szabályokat betartani!Ha a számítógéppel vezérelt daru sípol akkor meg kellene állni,nem még egy kicsikét próbálkozni,és ezzel veszélybe sodorni saját magunk és más életét!!!!!
Idézet
#1 Szentesi Jozsefné 2013-11-07 18:51
Hát egyértelmü! Várhato volt hogy leszakad!Csak egy kezdö nem látta elöre. . .
Idézet

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 312 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x