A rém!

Eme írásom a rémálmomról szól. Nem más ő, mint a kis Locust. Hogy miért is? Nos, nekem kínszenvedés volt vele dolgozni, valahogy nem az én világom. Hat hónapot ültem rajta, majd mikor már az állandó rázkódástól annyira fájt a gyomrom, hogy már enni sem bírtam, otthagytam a céget. Jó, nem azt mondom, hogy a gép egy ócskavas, mert lehet vele dolgozni, de én nem kívánom. Na, de nézzük a kis rakodógépet.

locust 752 kompakt rakodó

Mivel nem épp most gördült le a szalagról, vannak vele bajok, nehézkes kanálcsere, mindenhol olajsár, nehéz indulás, gyengeség stb. A kis kalitka teljesen természetbarát: télen ro*adt hideg, nyáron ro*adt meleg.

Locust 752 rakodógép

A gép kezelése pofon egyszerű, bárki könnyedén elboldogul vele.Összességében ügyes kis szerkezet, a Yanmar blokk még mindig teljesít (már ha életre kel...), szerkezeti gyengeségnek nyoma sincs, és a rendszeres zsírzásnak köszönhetően a csapágyak sem lógnak. Apropó: blokk. Nem értem, hogy egy közel 3 tonnás vashoz miért egy 44 kW-os motort adnak. A több mint 100 kg-al könnyebb Bobcat S185-ben van ilyen teljesítményű erőforrás, míg például a Locust 752-höz hasonlóan szintén közel 3 tonnás LiuGong 375 kompakt rakodóban 60 kW-os szív dohog. Ez a Yanmar ide gyenge. Pont.

locust yanmar motor

Félreértés ne essék. Nem a kompakt, csúszókormányzású kategóriával van bajom. Inkább azt mondom, hogy Locustéknál nem sikerült összehangolni a munkagépet. Vettek egy jó (de gyenge) motort, jó erőátviteli rendszert, valahogyan összepakolták, raktak köré egy vázat és ennyi. Az biztos, hogy nem sokat tesztelték ergonómiai vagy használati szempontból. Akinek bejön a gép, annak további jó munkát kívánok vele! Nálam nem nyert. Fotó nincsen saját, vadásztam egyet-kettőt a netről. Remélem nem probléma.

Molnár Gábor

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 594 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x