Izgő-mozgó - örökmozgó

A fenti gépről készült ítéletemet a következőképpen tudnám egy mondatban összefoglalni: egy nagyon aranyos kis masináról van szó. A maguk parányi méretével és mozgékonyságával mindig is csodáltam ezeket a szerkezeteket. Én világ életemben hatalmas homlokrakodókon, kotrókon dolgoztam, így egy élmény, ha ezekbe ülhetek.

Gehl kompaktrakodó 3 

A kis Gehl kompaktrakodó kezelése egyszerű, minden kar kézre áll. A beszállás relatíve könnyen megy, de vigyázni kell, mert az ember-fia könnyen beveri a fejét. Pedig nem számítok nagyon magasnak. Az ülés kényelme megfelelő.

A berendezés motorja 3-hengeres diesel, ehhez képest elég egyenletesen jár. A teljesítmény-leadása is megfelelő, habár nem egy erőgép. A kanál mérete mindössze elégséges. Igaz, hogy van hozzá kanálkörömmel ellátott is, de mivel ömlesztett anyagok rakodásnál használjuk, így most a körmöket nélkülöző kanál van rajta.

Gehl kompaktrakodó 3

Biztosan emlékeztek még a Balcancar targoncáról készült leírásomra. Na, ez a kis masina ugyanazon a tüzép-telepen teljesít szolgálatot. Itt mindenféle anyagot lehet vele rakodni, depózni. Homok, sóder, zúzalék és szén. Ezek azok az alapanyagok, amelyek a leggyakrabban mozgatásra szorulnak.

Meghibásodás csak hébe-hóba fordul elő (ezek elsősorban motorikus problémák), de ha elromlik, akkor nem egyszerű szerelni. Minden össze van zsúfolva benne. Kijelenthetjük, szerelhetőség tekintetében nem remekel a kis Gehl rakodó. Az üzemórát pontosan betartva kapja a szükséges olajcserét, természetesen mindig a megfelelő olajjal. A szűrők cseréje sem marad el. Ebből nem adódhat probléma.

Gehl kompaktrakodó 3

Gázolaj fogyasztása minimális, persze nekem az óránként 20-30 liter a megszokott. Általános jelenségként tapasztalom, hogy munkagépes körökben lenézik az effajta mini munkagépeket. Pedig a maguk módján zseniálisak, és véleményem szerint ugyanolyan vérbeli, szerethető munkagépek ezek is. Ja, Best Machinery! És jól mutatna a masinában az a logóval ellátott üléshuzat, amit a múltkor megosztottatok a Facebookon!

Baranyai Zoltán

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 281 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x