Ebola vírustól félnek a nyugat-afrikai bányákban

Nyugat Afrikában számos bánya található. Ezekben olyan anyagokat termelnek ki, mint például a vas, az arany, a bauxit, a kőolaj és a földgáz. Jelenleg a nyugat-afrikai bányák vezetői is azon fáradoznak, hogy visszaszorítsák az ebola vírus terjedését, miután az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi egészségügyi szükségállapotot hirdetett a vírus gyors terjedése miatt.

 Fertőtlenítés az Ebola miatt

A cégek nem csak attól félnek, hogy a Sierra Leone-i , libériai és az új-guineai ércbányászatra hosszú távon rossz hatással lesz az alapvető szükségletek hiánya, hanem attól is, hogy ez a gyilkos vírus esetlegesen megfertőzheti a munkásaikat és azok családját.

LiuGong gréder afrikai tesztüzemben

Eddig egyetlen, a térségben fúrást, kitermelést vagy feltárást folytató cég sem jelentett megbetegedést, de több óvintézkedést is bevezettek. Ezek közé tartozik a bányák korlátozott megközelíthetősége, a munkások folyamatos orvosi felügyelete, illetve a nem alapvető munkák határozatlan idejű felfüggesztése.

Vállalatok konkrét intézkedései:

• A kínai LiuGong időlegesen leállította munkagépeinek tesztelését Nyugat-Afrikában.

• A London Mining nyolc munkása hagyta el Sierra Leonét, és a cég utazási tilalmat vezetett be még júniusban.

• A brazíliai Vale áprílisban kijelentette, hogy hat munkását küldte el Guineaból, és a helyi munkásait kényszerszabadságra küldte.

• A calgary-i Canadian Overseas Petroleum (az ExxonMobil libériai partokon dolgozó partnere) kijelentette, hogy helyi (libériai) munkások hiányában felfüggesztették a fúrást.

• A Maliban, a guineai határtól nem messze aranyat bányászó Randgold Resources megbízta alvállalkozóit, hogy az Ebola érintett területekről ne hozzanak át munkásokat.

• A világ legnagyobb acélgyártója, az Arcelor Mittal a járvány miatt pénteken vis majort jelentett be, és leállította egy projektjét, amely megtriplázta volna a libériai vasérckitermelését.

• Az Anglo Gold Ashanti, amely a guineai Siguiriben található külszíni bánya üzemeltetője szintén kontrollálja a munkásait, mert a mindössze 25 kilométerre található városból már jelentettek ebolával fertőzötteket.

A megbetegedések Guineában még március végén kezdődtek, majd a betegség átterjedt Sierra Leonéra és Libériára. Nigériából egyelőre csak 9 megbetegedést jelentettek. A vírus a testnedvek érintkezésével terjed, hányást, hasmenést, és belső vérzést okoz. A betegség ellen jelen pillanatban még nincsen vakcina. Halálozási aránya akár a 90%-ot is elérheti.

A bejegyzést készítette: Tóbiás István, Blaskó Gergely - (A szerzőről

 

Szóljon hozzá!

Küldés (Ctrl+Enter)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 260 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x