Brikettáló gépek | brikett gyártás

Üdvözöljük a brikettálás világában!

• Ön profi a biomassza hasznosítás területén, és már most tudja, hogy milyen brikettáló rendszer a megfelelő Önnek? Az oldalmenü vagy a lentebb található hivatkozások segítségével ízelítőt kaphat hidraulikus, illetve mechanikus brikett gyártó gépeink, brikettáló rendszereink paramétereiről. Kérjen árajánlatot vagy ingyenes mérnöki konzultációt telefonon, illetve az alább található űrlap kitöltésével. Kínálatunkban három európai (CF-Nielsen - dán, Gross - német, Falach - cseh) és 3 távol-keleti gyártó professzionális brikettáló gépei találhatóak meg.

CF-Nielsen Brikettáló gép
CF-Nielsen brikettáló gép

Ön még csak most ismerkedik a brikettálással? Olvasson bele szakmai blogunkba Ha cikkeink áttekintése után megválaszolatlan kérdése maradt, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével. Mérnökeink ingyenes tanácsadás keretében készséggel segítenek az Ön igényeihez illő brikettálási technológia - teljes brikett gyártó rendszer vagy önálló brikett prés kiválasztásában -, legyen szó otthoni felhasználásra szánt brikett készítéséről, vagy profi, akár világpiaci minőségű brikett gyártásáról, előállításáról. Kérjen árajánlatot még ma!

Brikettgyártás, fabrikett, brikettáló gép

felkialto1 Kis kapacitású (30-100 kg/h) brikettáló gépek már nettó 8.990 euró vételártól.
KATTINTSON IDE a Falach hidraulikus brikettpréseinek megtekintéséhez.
felkialto1


Felhívjuk tisztelt érdeklődőink figyelmét arra, hogy a kisebb kapacitású - óránként 30-150 kilogramm alapanyag feldolgozására képes - hidraulikus brikettáló rendszereink létjogosultsága akkor biztosított, ha az alapanyag előkészítve, a megfelelő nedvességtartalom mellett áll a rendelkezésre. (Például asztalosipari fűrészpor, szalma, papír stb.) Fahulladék, illetve egyéb magas nedvességtartalmú alapanyag brikettálása csak manuális szárítás után lehetséges!

felkialto1 Amennyiben fémforgács brikettálása iránt érdeklődik, kattintson ide. felkialto1


11 érv, amely a Best Machinery mellett szól:

pipa3 Évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a brikettáló technológiák terén.

pipa3 Ingyenes és teljes körű szakmérnöki támogatást nyújtunk, így a biztos működés garantált.

pipa3 Közgazdászaink kiszámítják a beruházás megtérülését, hogy a brikettáló rendszer pénzt termeljen Önnek!

pipa3 Széles kínálatunknak hála Ön a legjobb ár/érték arányú berendezések közül választhat.

pipa3 30 kg/óra kapacitástól akár 8 tonna/óra kapacitásig kínálunk brikettáló rendszereket (sorba kapcsolással).

pipa3 Megoldást kínálunk fa, lágy szárú növények, papír, műanyag és fém brikettálására is.

pipa3 A rendszereinket üzembe helyezve adjuk át.

pipa3 Helyszíni javítási garanciánknak hála Ön nyugodtan aludhat, a termelés folyamatossága biztosított.

pipa3 Pályázati és finanszírozási támogatást is nyújtunk.

pipa3 Kizárólag ipari minőségű brikettáló rendszereket forgalmazunk, melyek akár a 24 órás üzemelésre is képesek .

pipa3 Kulcsra kész üzemek kivitelezését is vállaljuk, így Önre csak a zöld gomb megnyomása vár.

Brikettáló rendszert keres? Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

Érdeklődjön telefonon a 06-20-966-28-38 mobilszámon, vagy üzenjen az űrlapon át!

online

A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.
Üzenete, adatai a weboldalon NEM jelennek meg!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Megoldást kínálunk fa, fás szárú és lágyszárú mezőgazdasági hulladékok, papír és papírgyártási hulladék, illetve egyéb anyagok brikettálására is. Mint azt bevezetőnkben már említettük, kínálatunk részét képezik a neves európai gyártók brikettáló rendszerei, de költséghatékony, kiváló ár-érték arányú, ázsiai brikettáló berendezéseket is értékesítünk. A leghatékonyabb brikettálás-technológiai sor és berendezés kiválasztásához mérnöki támogatást nyújtunk, melyet ingyenesen biztosítunk érdeklődőink, illetve megrendelőink számára. Szakmai partnereink segítségével lehetőséget kínálunk a hazai, valamint Európai Uniós pályázatok igénybevételére is.

 

CF Nielsen brikettáló gépek és sorok - hidraulikus és mechanikus brikettálók

GROSS brikettáló gépek és technológiai sorok - hidraulikus brikettálók

Falach kis kapacitású hidraulikus brikettáló gépek

Távol-keleti gyártók brikettáló prései - KEDVEZŐ ÁRON! (hamarosan a honlapon, érdeklődjön telefonon vagy az űrlap kitöltésével)

Fémforgács brikettáló technológiák

A brikett gyártás általános leírása

 

CF-Nielsen hidraulikus brikettáló, brikettprés

Partnereink a következő iparágakból kerülnek ki:

- mezőgazdaság,
- újrahasznosítás,
- faipar, bútoripar,
- vegyipar és papírgyártás,
- műtrágyagyártás, komposztálás,
- hulladék feldolgozás,
- élelmiszeripar.

A globális brikett piac a gáz, valamint az egyéb energiahordozók árának drasztikus emelkedése miatt az elmúlt évtizedben jelentős növekedésen ment keresztül. A biomassza brikett (biobrikett) termelése óriási ütemben növekedett és nő még napjainkban is, a növekedési ráta meghaladja az évi 60%-ot! A Best Machinery Kft. fa, biomassza és egyéb brikett gyártó berendezéseket (brikettpréseket) és komplett brikettáló sorokat, üzemeket is forgalmaz, beleértve az alkalmanként szükséges előaprító, szárító sort is. A kínálatunkban szereplő előaprítókat 0,1-15 tonna/óra teljesítménnyel kínáljuk partnereinknek. Aprítóinkat külön menüpontban találhatják meg, melyet a bal oldalon található oldalmenü segítségével érhetnek el. Ezek a berendezések tökéletes kiegészítői az általunk forgalmazott brikettáló gépeknek.

Referenciáink között a következő területeken alkalmazzák a fa és biomassza brikett gyártó sorainkat:

- papír és papírgyári hulladék feldolgozása,
- energianövények, energiafű, energianád, egyéb fű,
- összes fafajta és lombhulladékai,
- szalma és egyéb mezőgazdasági hulladékok (kukoricaszár, venyige, napraforgómag héja stb.),
- biogáz termelés melléktermékei,
- fűrészipari hulladékok és egyéb fahulladékok,
- élelmiszeripari melléktermékek,
- stb.

A brikettgyártás technológiai lépései:

Alapanyag tárolás.

Aprítás és idegen anyagok leválasztása:
az aprítás (őrlés, darálás) célja nem más, mint hogy a beszállított heterogén méreteloszlású és minőségű alapanyagból elérjük a brikettgyártáshoz szükséges, jellemzően 1 - 12 mm közötti szemcsenagyságot. Egyöntetűen kijelenthetjük. Aprítás nélkül nincsen brikettálás.

Alapanyagtól függően az aprítás történhet:
- bálabontó és aprítógépek segítségével,
- tárcsás, valamint dob aprítógépekkel,
- kalapácsos aprítógépekkel,
- shredderekel (egytengelyes aprítógépekkel).

Szárítás:
Ha az alapanyag nedvességtartalma eléri, netán meghaladja a 18%-os értéket, akkor a brikett gyártás (brikettálás) folyamata során elengedhetetlenül szárítani kell az alapanyagot. A szárítandó anyag nedvességtartalma jelentősen növeli a brikett gyártás teljes folyamatának energiaigényét és összes költségét. Amennyiben a telephely - illetve a helyiség, ahol a brikettáló gép elhelyezésre került - nem rendelkezik gőz vagy egyéb hőenergia forrással, akkor célszerű a szárító berendezés fűtőegységét megújuló energiahordozó felhasználásával táplálni (pl. faapríték, egyéb biomassza vagy termék brikett). A szárítási folyamat során az alapanyagból eltávozó magas hőmérsékletű vízgőz újrahasznosítása jelentősen javítja a rendszer hatásfokát és csökkenti az energia költségeket.

Alapanyagtól és teljesítménytől függően a következő szárítókat, valamint a brikettprést megelőző berendezéseket kínáljuk:
- szalagos biomassza szárítók,
- csőszárítók,
- dobszárítók,
- szárító tornyok,
- porleválasztó és köztes tároló,
- adagoló rendszer.

Forgalmazott brikett préseink az alábbi típusokba sorolhatóak:
- hidraulikus brikett prések
- mechanikus brikett prések

A hidraulikus préseknél nincs szükség kötőanyagra, de kisebb (120-400 kg/h) kapacitást lehet elérni velük. Itt egy nagynyomású hidraulika oldja meg az anyag préselését. Kedvező áruk teszi vonzóvá a hidraulikus brikettáló gépeket.

A mechanikus prések esetében a legtöbb feldolgozandó anyaghoz kötőanyag hozzáadása szükséges. Ezeknél a berendezéseknél elérhető a 200-1800 kg-os kapacitás óránként. Az üzemek a kiemelkedő megbízhatóságuk miatt kedvelik a mechanikus brikettáló gépeket.

Szállító modulok és kiszerelés, kicsomagolás:
A kész brikett a vevői igények figyelembe vételével 15-25 kg-os, vagy 1m3-es zsákokban (big-bag), automata brikett csomagológép, illetve ömlesztett kiszerelésben kerülhet forgalomba. Természetesen otthoni felhasználásra szánt brikettnél mindezeket a berendezéseket kihagyhatjuk a rendszerből, ezzel is csökkentve a technológia árát. Ipari brikettálás nem létezik megfelelő csomagolás nélkül!

Folyamatirányító rendszer a brikettáló berendezésekhez:
A Best Machinery Kft. által forgalmazott technológiák elérhetők a PLC-s rendszerektől, a legmodernebb integrált DCS folyamatirányító rendszerekig.

A technológia kiválasztása során figyelembe kell venni az alábbi szempontokat:
- alapanyag és annak rendelkezésre állását,
- piaci értékesítési lehetőségeket,
- szállatási lehetőségeket és költségeket,
- telephely adottságait,
- várható beruházási költségeket,
- üzemeltetési költségeket és megtérülési időt.

A Best Machinery Kft. forgalmazott termékeihez nem csak a beruházás és kivitelezés során, hanem azt követően is biztosítja a gyártómérnöki támogatást és alkatrészellátást, szerviz lehetőségét. A brikett gyártás soránn felmerülő bármilyen probléma esetén forduljon hozzánk bizalommal.

További, a brikettáló rendszerekkel, netán a brikett gyártással kapcsolatos kérdése maradt? Árajánlatot szeretne? Telefonáljon vagy töltse ki a fentebb található űrlapot, és mérnökeink néhány órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot!

Szóljon hozzá!

Mondandója másra is tartozik?

Írja meg nyilvános kérdését, véleményét. Kérjük, az alább található űrlapot töltse ki! Hozzászólása azonnal megjelenik oldalunkon. Fenntartjuk a jogot, hogy a sértő, trágár és obszcén megjegyzéseket töröljük rendszerünkből.

Görgessen lentebb, és tekintse meg, hogy mit mondanak mások az olvasott témával kapcsolatban.

Hozzászólások  

#39 Best Machinery Kft. 2022-05-02 10:13
Tisztelt Nagy Úr,

Igen, finomapritást követően.
Kérjük, keressen minket elérhetőségeink valamelyikén.

Üdvözlettel:
A Best Machinery csapata
Idézet
#38 Nagy István 2022-05-02 10:11
Iratmegsemmisitésből származó papírhulladék brikettálás tárgyában érdeklődnék. Megvalósítható e ennek az anyagnak a feldolgozása? Egy kis kapacitású, de megbízható gép érdekelne.
Idézet
#37 Szász Csaba 2022-02-15 10:20
Idézet - Ladányi Lajos:
Tisztelt Cím!
Egy kamion mennyiségű papírporral rendelkezünk. Tudnának olyan kapcsolatot aki átvenné tőlünk ezt brikettálásra? Ingyenesen elszállítható Szegedről.


Kedves Ladányi Lajos.
Érdeklődnék az Ön álltal felkínált papírporról.
Idézet
#36 Best Machinery Kft. 2021-12-31 10:14
Kedves Gábor,

700-800 kg/h kapacitásra képes mechanikus brikettáló gépünk megfelelő az említett célra (ámbár nagy lehet kapacitásban, de mechanikus gépek nem nagyon készülnek kisebb méretben). Ennek ára nagyságrendileg nettó 20 millió forint.

Üdvözlettel és boldog új évet kívánva,

Blaskó Gergely
Best Machinery Kft.
Idézet
#35 Metzler Gábor 2021-12-31 10:09
Üdvözlöm!

Az Önök által forgalmazott termékek között van olyan, amely alkalmas 30 hektár réti széna és "kóró" termésének briketálására úgy, hogy elegendő az 1-2 cm szecskázás és nem szükséges tovább pl. darálni? A nedvesség tartalom a késői kaszálás (júliús vége) miatt minimális. Köszönöm!
Idézet
#34 Ladányi Lajos 2021-10-19 13:25
Tisztelt Cím!
Egy kamion mennyiségű papírporral rendelkezünk. Tudnának olyan kapcsolatot aki átvenné tőlünk ezt brikettálásra? Ingyenesen elszállítható Szegedről.
Idézet
#33 Tóth-Fodor Krisztina 2018-05-17 20:28
Üdvözletem,

8 lakásos társasház keletkezett papírhulladékának újra hasznosítása céljából kérek szépen ajánlatot és árajánlatot hidraulikus papírbrikettáló gépekre.

Köszönöm,
TFK
Idézet
#32 Attila 2018-01-10 14:43
A friss vagas, prizmakban, 4-10 het alatt 30% koruli nedvtartalomra szarad. Fedett helyen 20% ala is mehet. Kell a pontos nedvtartalom? Es. Ha jarvaszecskazo apritekolja, az kb. 3 cm darabokra szecskaz. Ez a meret jo a brikett gyarto gepeknek?
Idézet
#31 Best Machinery Kft. 2018-01-10 09:42
Tisztelt Attila,

Mivel a friss vágásból származó alapanyag nedves, ezért azt szárítani kell. Egy szárító beállításának költsége kapacitástól függően 10-100 millió forint. Ez a költség csak akkor térülhet meg, ha nagyobb kapacitásban és több műszakban brikettál. Ehhez 3 hektár sajnos nagyon kevés, de még a tízszerese sem bizonyosan elegendő
Idézet
#30 Attila 2018-01-10 09:17
Udvozlom!
Energiafuz termesztesben gondolkodok. Csaladi vallalkozas volna, 3 ha-rral kezdenek, amit kesobb szeretnek novelni. Az volna a kerdesem, h lehet e a fuz alapanyaga a brikettnek, es mekkora min. teruletben gondolkodjak, h jovedelmezo legyen a vallalkozas?
Koszonom.
Idézet
#29 Best Machinery Kft. 2017-08-09 15:31
Tisztelt Tóth Úr,

Halupa Árpád kollégám hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Üdvözlettel:
Blaskó Gergely
Best Machinery Kft.
Idézet
#28 Tóth Tibor 2017-08-09 15:29
Üdvözlöm!
Vállalkozásunk"mellékterméke" 3t/HA cirok szár.
Első üzemünk 400 HA területtel. Milyen brikettáló berendezést ajánlana?
Idézet
#27 bella ferenc 2017-03-21 06:51
szükséges még apritógép és száritó berendezés is ! Napelemmelnyert Energiából Gondoltam az áram forrást ! megfelelő inverterrel ez lehetséges /tegnap érdeklődtem egy Napelemeket Forgalmazó Cég szakemberétől ! képes így 380Volt előállítására a Villanymotor meghajtásáhóz ! az ötlet az enyém !
Idézet
#26 bella ferenc 2017-03-21 06:45
Tisztelt cim !
egy újanon indított vállalkozáshoz szeretnék egy Birkket készítő gépet vásárolni . Ehhez szeretnék kérni egy árajánlatot önöktől.
Előre is köszönöm !
Bella Ferenc
Tűzifa termelés Fürészporjából és Nádosztályozás selejtes /törött/ nádból gondoltam a Gyártást !nem nagy mennyiség az alapanyag !
Idézet
#25 Bárkányi Jenő 2016-12-28 15:32
Tisztelt Best Machinery Kft!

Egy új vállalkozást szeretnék indítani,rendelkezem nagy mennyiségű apró fával,erdő kitermelés során a meglévő hulladék hasznosítására gondoltam.Teljes gépsorra lenne szükségem,aprító ,szárító,brikettáló stb.
A segítségüket szeretném kérni. Tisztelettel: Bárkányi Jenő.
Idézet
#24 Horváth Tiborné 2016-11-05 08:15
Tisztelt cim !
egy újanon indított vállalkozáshoz szeretnék egy Biriket készítő gépet vásárolni . Ehhez szeretnék kérni egy árajánlatot önöktől.
Előre is köszönöm !
Tisztelettel ! Horváth Tiborné
Idézet
#23 Best Machinery Kft. 2016-07-13 10:04
Tisztelt László Andrea,

Kérdéseit köszönjük. Az azokra adandó válasz terjedelemben meghaladja a hozzászólásban adható válasz terjedelmét, ezért mérnök kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Elöljáróban annyit biztosan el lehet mondani, hogy a projekt gépek tekintetében 30-100 millió forint közötti költségvetésből valósítható meg.

Üdvözlettel:
Best Machinery Kft.
Idézet
#22 László Andrea 2016-07-13 09:45
Tisztelt Cég!
Érdeklődnék hogy egy új vállalkozás indításához, amely főként mezőgazdasági hulladék (szalma,kukorica szár stb.)valamint fa apríték Brikettálását szeretné végezni értékesítési céllal. Körülbelül mekkora összegre lenne szükség a gépek megvásárlásához ? Teljes gépsorra gondolva ( aprító szárító brikettáló ) valamint, mekkora helyre van szüksége a gépsornak. a gépsor kb. 400-600 kg/óra előállítására legyen alkalmas. Kérdésem lenne még hogy a brikett előállításának mennyi az önköltségi ára pl: 1q -a levetítve.
Válaszát előre is köszönöm
Idézet
#21 Best Machinery Kft. 2016-02-11 09:25
Kedves Szabolcs, az ön által feltett kérdésekre adandó válasz terjedelmében meghaladja annak lehetőségét, hogy itt részletesen megválaszoljuk azt. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeink valamelyikén.

Röviden: mezőgazdasági melléktermékek feldolgozása esetén nagyjából 1 tonna/óra kapacitás mellett válik rentábilissé a beruházás.

Üdvözlettel:
Best Machinery Kft.
Idézet
#20 Szarka Szabolcs 2016-02-08 23:16
Mezőgazdasági hulladékokból (szalma, kukoricaszár és energiafű) szeretnék briketteket gyártani. Viszont olvastam ezzel kapcsolatban pozitív és negatív véleményeket is az interneten. Szeretném kikérni az önök szakértői véleményét azzal kapcsolatban, hogy ezt mekkora mérettől, mekkora kapacitással tudnám gazdaságosan végezni. Illetve arra lennék még kíváncsi, hogy csupán ezen alapanyagok feldolgozására érdemes-e gazdasági vállalkozást alapítani?

Előre is köszönöm válaszukat!

Üdvözlettel:
Szarka Szabolcs
Idézet
#19 Best Machinery Kft. 2016-01-25 09:32
Kedves Márton, köszönjük érdeklődését. Komoly tőke nélkül sajnos ez nem kivitelezhető beruházás.
Idézet
#18 Ferenczi Marton 2016-01-24 16:57
Tisztelettel,erdelyben lakom erdeklne egy brikettalo gep ami szalmabol es egyeb mezogazdasagi hulladekbol lenne, kel az alapanyag aprito , nyaron es osszel nallunk konnyen hozzajutunk az alapanyaghoz, segitsegre lenne szuksegem a gep nagysaganak a kivalasztasahoz a brikettett sajat szuksegre meg eladasra is , piac kialakitasa nem lenne gond ami sajnalatos hogy nem rendelkezek elegendo anyagi forassal erdekelne az arajanlat a gepekrol . koszonom
Idézet
#17 Best Machinery Kft. 2015-05-04 09:57
Tisztelt Fazekas Úr,

Köszönjük érdeklődését. Az Ön által felvázolt gépsor összeállítása meghaladja e hozzászólás terjedelmi kereteit, de élő szóban történt igény egyeztetés és a brikettálási feladat megismerése után készséggel adunk teljes körű ajánlatot, ismertetést a megbeszélt gépsorra.

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot Czeba Péter kollégánkkal a 20/453 57 56 telefonszámon.

A következő kérdéseket kellene egyeztetniük:
- Mi lenne a pontos alapanyag? (Szemcseméret, nedvességtartalom, óránkénti brikettálandó mennyiség. Tehát például friss, G30-as faapríték, óránként 1 tonna/óra. Vagy szalmabála, óránként 3 tonna/óra stb.)

- Milyen formában kívánja a brikettet csomagolni? (Zsák, raklap stb.)

- Milyen piacon kívánja a brikettet értékesíteni? (Hazai, export stb.)
Idézet
#16 Fazakas Zsombor 2015-05-03 17:10
Jo napot kivanok erdeklodni szeretnek. Egy teljes brikett gyarto uzemet szeretnenk letesiteni
szuksegem lenne olyas falyta informaciokra hogy milyen gepekre van szukseg a hulladek tarolasatol a brikett csomagolasaig.
Idézet
#15 Best Machinery Kft. 2013-12-04 09:33
Tisztelt Hegyi Úr!

Kollégám az Ön által megadott email címen megpróbálta felvenni Önnel a kapcsolatot, hogy egyeztethessék a pontos igényeket, de most kaptam az információt, miszerint levelére nem érkezett válasz.

Kérem, telefonon keresse Varga Péter mérnök kollégámat. Számát megtalálja honlapunk kapcsolat menüpontjában.

Tisztelettel:

Blaskó Gergely
Best Machinery Kft.
Idézet
#14 Hegyi József 2013-11-27 11:21
Tisztelt Cég!
Érdeklődnék hogy egy új vállalkozás indításához, amely főként mezőgazdasági hulladék (szalma,kukorica szár stb.)valamint fa apríték Brikettálását szeretné végezni értékesítési céllal. Körülbelül mekkora összegre lenne szükség a gépek megvásárlásához ? Teljes gépsorra gondolva ( aprító szárító brikettáló ) valamint, mekkora helyre van szüksége a gépsornak. a gépsor kb. 400-600 kg/óra előállítására legyen alkalmas. Kérdésem lenne még hogy a brikett előállításának mennyi az önköltségi ára pl: 1q -a levetítve.
Válaszát előre is köszönöm
Idézet
#13 Best Machinery Kft. 2013-04-20 16:30
Kedves Jóska,

Az Ön által felvetett kérdés (az említett üzemek bukása) konferenciák sorának volt alaptémája. Szakoly egyik problémája az volt, hogy nem a helyi hőigény kielégítését célozták meg, valamint az olcsó (közelről érkező) alapanyag-ellátás sem volt biztosított.

Ami a másik kérdést illeti:
Attól függ, hogy a végfelhasználói árat veszi alapul, avagy a brikett előállítási költségével számol. Ha vásárolt alapanyagot dolgoz fel az üzem, akkor 1 kg keményfa brikett előállítása - technológiától és üzemmérettől függően akár 20-22 forintra is leszorítható. De végfelhasználói árral kalkulálva is többletet eredményez a képlet. (Nem is beszélve a gáz árának folyamatos drágulásáról.)
Idézet
#12 jóska 2013-04-20 15:00
Ahogy olvasom, 2 kg brikett vagy pellet ára egyenlő 1 m3 földgáz árával és fűtőértékével. Mi ebben az üzlet és ha igen, akkor kinek. Miért kért csődvédelmet Belezna pelletgyár, vagy Szakoly biomassza erőmű? Várom szíves válaszát.
Idézet
#11 Best Machinery Kft. 2013-04-11 09:48
Tisztelt Zsolt!

Ekkora mennyiség esetében (10 tonna / hó = 20 munkanapot feltételezve 500 kg/nap = 8 órás munkarend mellett cirka 40-60 kg óránként - a szárítás során a tömeg is csökken) kizárt, hogy aprítással, szárítással, brikettálással és csomagolással együtt valaha is megtérüljön a beruházás.

A kisebb kapacitású brikettpréseknek olyan üzemekben van létjogosultsága, ahol az alapanyag száraz és megfelelő szemcseméretű formában képződik. (Például egy asztalosüzemben a fűrészpor).

További kérdése esetén állunk szíves rendelkezésére.
Idézet
#10 Zsolt 2013-04-11 09:31
Tisztelt Cím!
Havi 10 tonna erdei,kemény fa "hulladékom" keletkezik. Ezt a mennyiségű fát szeretném hasznosítani brikettként. Ehhez keresek aprítógépet, szárítót és brikettprést.Kérdésem még hozzá az lenne,hogy ilyen mennyiségű alapanyaggal érdemes-e nekivágni vállalkozásban és ilyen gépeket megvásárolni hozzá?
Idézet
#9 Best Machinery Kft. 2013-01-20 17:17
Tisztelt Ping Éva!

Ki kell ábrándítanunk. 500.000 forintból nem szerezhető be megfelelő berendezés. Ekkora tőke még az aprítógép megvásárlásához sem elegendő. Ennek a többszöröse kell a projekthez.

Megjegyeznénk, hogy a mechanikus brikettáló nem attól mechanikus, mert kézzel hajtandó. Ebben a rendszerben egy több kW teljesítményű motor különböző áttételeken keresztül hajtja a dugattyút, amely a tömörítést végzi. Árban és teljesítményben a hidraulikus rendszerek fölött áll.

Egyébiránt "kézi brikettáló gép" maximum otthoni játékra jó, üzemi termelés ilyennel nem végezhető. Még akkor sem, ha a munkaerő költségmentesen áll a rendelkezésükre. Azt tanácsoljuk, hogy azt a kevéske papírt önmagában értékesítsék.

Amennyiben további kérdése van, keressen minket bizalommal a 20/966-26-02 telefonszámon.
Idézet
#8 Ping Éva 2013-01-20 13:20
Önkormányzatunk 1 pályázat elnyerésével közmunkások alkalmazásával papírbrikettet gyártana az önkéntesek által összegyűjtött újságpapírból.Kérdésem az lenne,hogy mennyi és milyen papírra ill.kötőanyagra lenne szükség és milyen gépekre,ha az eszközökre 500.000.- ft áll rendelkezésünkre.A minimális energia ráfordítást figyelembe véve a mechanikus gép és a természetes szárítás(tavasztól-őszig)került előtérbe terveinkben. Tanácsait előre is megköszönve, tisztelettel: Ping Éva
Idézet
#7 Best Machinery Kft. 2013-01-03 13:59
Tisztelt Gábor!

Három márka brikettpréseit forgalmazzuk. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon. A részletek egyeztetése után küldjük az ajánlatot. Központi számunk:
24/525-920

Idézet - Gábor:
Jónapot nekem egy árajánlatra lenne szükségem a legkisebb kapacitású brikettprés áráról nekem csak a gépre lenne szükségem apritóm van hozzá elöre is köszönöm üdv
Idézet
#6 Gábor 2013-01-02 14:04
Jónapot nekem egy árajánlatra lenne szükségem a legkisebb kapacitású brikettprés áráról nekem csak a gépre lenne szükségem apritóm van hozzá elöre is köszönöm üdv
Idézet
#5 Best Machinery Kft. 2012-09-17 21:25
Folytatva az előző hozzászólást:

Egy komplett számítás elvégzéséhez további adatok megadása szükséges. Minimálisan két sarkalatos kérdésre kell választ adnia:
- körülbelüli éves gázfogyasztása (nem mindegy, hogy az üzemben 1 vagy 3 műszakban folyik-e a termelés. Mi innen távolról a kazánok méretéből csak nagyon tág becsléssel adhatjuk meg az Ön fogyasztását.)
- Az Ön telephelyén (ingyenesen) rendelkezésre áll-e az az alapanyag, melyet brikettálni vagy pelletálni szeretne?
Idézet
#4 Best Machinery Kft. 2012-09-17 21:17
Tisztelt Mátrai Úr!

Válasszuk ketté kérdését. Egy Pelletkazán vagy egy biomassza (például keményfa brikett) elgázosító kazán vásárlása a jelenlegi gázárat figyelembe véve rövid időn belül meg fog térülni.

Brikett vagy pellet gyártása:

A pelletáló gépbe való beruházás az Ön esetében gyakorlatilag nem fog megtérülni. Ellenben egy kisebb hidraulikus brikettáló (30-70 kg-os óránkénti kapacitással) vásárlása záros határidőn belül megtérülhet. Különösképpen akkor, ha pályázati forrást is fel tud használni vállalkozásának fejlesztéséhet.
Idézet
#3 Mátrai László 2012-09-17 20:04
T.Cim!
Jelenleg gázzal fűtjük az üzemi és irodai épületünket 23KW és 36KW telj.készülékek.Kérdésem két pellet kazán telepítésének várható költsége továbbá gazdaságos a két kazán ellátásához saját pellet készítő beszerzése.Üdvözlettel
Idézet
#2 Best Machinery 2012-08-06 09:52
Tisztelt név nélkül érdeklődő!

Egyszerűnek tűnő kérdést tett fel, amire a válasz nem is olyan könnyű.

A legkisebb hidraulikus brikett préseink kapacitása óránként 50-70 kg. A gép nem üzemeltethető költséghatékonyan, ha mindössze napi néhány órában kívánja azt használni. Véleményünk szerint egy 50 kg óránkénti kapacitásra képes hidraulikus brikettáló berendezésre akkor éri meg beruházni, ha a gépet heti 5 napon, legalább 6 órában működtetik.

A költségek széles skálán mozoghatnak. Ön nem írta, hogy rendelkezésére áll-e aprítógép, amivel a brikettáláshoz szükséges aprítékot előállíthatja. Amennyiben nincs Önnek aprítója, úgy egy ilyen berendezés megvásárlása is szükséges lehet.

Mindenek előtt azt kell eldöntenie, hogy mit kíván tenni a legyártott brikettel. Értékesíteni kívánja azt, vagy saját használatra szánná.

Bízom benne, hogy segítségére volt hozzászólásunk. Amennyiben a berendezések pontos ára iránt érdeklődik, úgy telefonáljon vagy írjon a fentebb található űrlap kitöltésével. Mérnökeink minden esetben felmérik az Ön igényeit, eztán adunk pontos ajánlatot. Természetesen az ár nagyságrendjének tekintetében már a kapacitás megismerése után is felvilágosítást tudunk adni.


Idézet - Tisztelt Cég!:
Kérdésem az lenne hogy önök szerint mi az a minimális mennyiségű faanyag, ami miatt már érdemes egy brikettáló gépet vásárolni. Körülbelül mennyi pénzből lehet megoldani a brikettálás elindítását? Milyen gépek kellenek hozzá?
Idézet
#1 Tisztelt Cég! 2012-08-05 20:16
Kérdésem az lenne hogy önök szerint mi az a minimális mennyiségű faanyag, ami miatt már érdemes egy brikettáló gépet vásárolni. Körülbelül mennyi pénzből lehet megoldani a brikettálás elindítását? Milyen gépek kellenek hozzá?
Idézet

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 306 vendég és 0 tag böngészi