A LiuGong legújabb, F szériás kotrógépei már Magyarországon is elérhetők!

Az F szériás, 1,9 és 2,7 tonnás LiuGong minikotrók 2021-es bemutatása után egy évvel a hazai márkaképviselet, a Best Machinery Kft. kínálatában immár a modellcsalád nagyobb tagjai is megrendelhetők. A paletta a kis farsöprésű, 15 tonnás 915FCR, a 22 tonnás 922F, a 30 tonnás 930F és a 36 tonnás 936F modellel bővült. Az adott típusok több kivitelben, keskeny nyomtávval, hosszú gémmel vagy akár bontó-kotró kivitelben, megnövelt ellensúllyal és számos gyárilag szerelt védelemmel szerelve is megvásárolhatók.

LiuGong936F kotrógép munka közben

Az F széria teljes egészében a LiuGong egyesü királyságbeli, Red Dot dizájndíjjal jutalmazott fejlesztőcsapata által került kifejlesztésre. A munka során a team legfőbb prioritása az volt, hogy a korábbi szériák megbízhatóságát és egyszerűségét megőrizve az F széria minden olyan tecnológiai újdonságot tartalmazzon, amely segítségével a LiuGong kotrógépek műszaki megoldások tekintetében az európai és amerikai piac élvonalába kerülhetnek. Hosszas tesztfázis után a gyártás gőzerővel indult be, többek között a LiuGong lengyelországi, Stalowa Wolában található üzemében is. Örömhír a magyar felhasználók számára, hogy a hazai gépek alkatrészellátása is innen történik.

LiuGong F szériás kotrók munka közben

A gépek egyik legfontosabb újítása az az „operate by wire” elektro-hidraulikus joystick rendszer, amely a kotrók kezelése során nagyfokú precizitást tesz lehetővé. A modellcsalád mindegyike már alapáron is ezzel a Kawasaki által gyártott rendszerrel kerül összeszerelésre. Az erő előteremtéséért a StageV emmissziós normának megfelelő Cummins, illetve az 1,9 és 2,7 tonnás kisgépek esetében Yanmar motor felel. Az alkalmazott kifinomult megoldások akár 20%-os fogyasztáscsökkenést is eredményeznek a korábbi modellekhez mérten.

LiuGong operate by wire elektrohidraulikus joystick

Az F szériás kotrók úgy kerültek kialakításra, hogy beavatkozásra képes(!) 3D gépvezérlési rendszerrel lehessen felszerelni a berendezéseket. Az ehhez szükséges előkészített hidraulika tömb, valamint az illesztési pontok szintén alapáron kerülnek kialakításra.

Az E szériás LiuGong kotrókhoz képest átlagosan 6%-kal növelt teljesítményű szivattyú azt eredményezi, hogy a gépek hidraulikus teljesítménye a piacon az egyik legmagasabb. A nyomás és az átfolyás az érintőképernyős monitorról állítható. Az egyes beállítások elmenthetők és különböző eszközökhöz rendelhetők hozzá. A központi egységhez a kezelő Bluetooth segítségével okostelefonját is csatolni tudja, így a kotrógép hangrendszere telefonhívások lebonyolítására is használható. Mindezt megkönnyíti az extra zajszigeteléssel ellátott kabin, amely még magas fokozaton is csak kevés munkazajt enged a fülkébe.
A különlegesen kiépített, alacsonyra húzott ellensúly és a gondosan tervezett dizájn tökéletes kilátást enged a kezelő számára minden irányba. Ezen felül a gépek 360 fokos kamerarendszerrel is felszerelésre kerültek (szintén alapáron).

LiuGong 936F munka közben

A hazai importőr Best Machinery Kft. értékesítette Európában az egyik első „nagy” F szériás kotrógépet, amely már év elején leszállításra kerülhetett. A cég lehetőséget biztosított a Magyar Építő Fórum számára, hogy interjút készíthessen a 26 tonnás LiuGong kezelőjével. Az interjú a Magyar Építő Fórum decemberi számában lesz elolvasható.

Szóljon hozzá!

Küldés (Ctrl+Enter)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 360 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x