GROSS - brikett gyártó gépek

Hidraulikus brikett prések

GROSS hidraulikus brikett gyártó gép

A Best Machinery Kft. kiemelt partnere a hidraulikus brikettpréseket, valamint ipari aprítógépeket - shreddereket - gyártó német GROSS Apparatebau GmbH vállalat.

A GROSS cég magas műszaki színvonallal rendelkező, hidraulikus működésű brikett préseket gyárt. A berendezéseket a végfelhasználók igényei szerint többféle méretben és kapacitással készítik. Nagy előnyük a gazdaságos üzemeltetés, magas teljesítmény, igény szerint változtatható brikett méret és a folyamatos, akár 3 műszakban történő brikettgyártás. A berendezések képesek szinte az összes fás szárú anyag, illetve faapríték, és fűrészpor brikettálására. A megfelelő GROSS berendezés kiválasztásához kérjen ingyenes szakmérnöki támogatást telefonon vagy az alább található űrlap kitöltésével.

Gross brikett prések - Genius 2A gépek működése kifejezetten egyszerű, és nem igényel semmilyen kötőanyagot. A brikett gyártó gép nagyméretű garatába az anyagot felülről adagoljuk be. A garatból - ahol egy keverőlapát egyenletesen forgatja a másodnyersanyagot - egy csigás beadagolón keresztül jut el a laza szerkezetű anyag a préskamrába. A brikett présben a tömörítés közel 1250 t/m² erővel történik, mely tökéletes brikettet eredményez. A jó brikett készítéséhez megfelelő méretű (maximum 10-12 mm-es), illetve megfelelő nedvességtartalmú (maximum 18%) alapanyag szükséges. A préselés során a GROSS berendezések 10 egységnyi anyagból képesek 1 egységnyit létrehozni.

A GROSS hidraulikus brikettáló gépek tulajdonságairól alább olvashat.

A GROSS hidraulikus brikett prések technikai jellemzői

TÍPUS Brikett
átmérő
(mm)
Kapacitás
ALAPANYAGTÓL
FÜGGŐEN!
(kg/h)
Hidromotor
(kW)
Genius 2 / 40 40 25-50 4
Genius 2 / 50 50 30-60 5,5
Genius 2 / 60 60 40-70 5,5
Genius 2 / 70 70 60-90 7,5
GP 80 50 60-80 7,5
GP 100 60 80-100 7,5
GP 150 70 120-150 11
GP 200 80 150-180 11
GP
250 S
80 140-250 22
GP
300 S
90 200-330 30
GP
400 M
150 x 60 x 60 ca. 400 30

 

Referenciáink: projektek, amelyekre büszkék vagyunk! Kattintson a videókért, képgalériáért

 Gross GP szériás brikett prések

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma! Segítünk a megfelelő gép kiválasztásában.

Érdeklődjön telefonon a 06-20-966-28-38 mobilszámon, vagy üzenjen az űrlapon át!

online

A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.
Üzenete, adatai a weboldalon NEM jelennek meg!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Videók a GROSS brikettáló gépeiről

 


GROSS brikett gyártó gép - GP 200 széria

MOST AKTÍV videó

Gross brikettáló gép - brikettprés

Következő videó:
kattintson a képre!

GROSS brikettáló gép EPS Hulladék brikettálása

Következő videó:
kattintson a képre!


A GROSS hidraulikus brikettáló gépek előnyös tulajdonságai

1. Nagyobb hidraulikatartály: 
Minél nagyobb a tartály, annál hosszabb az üzemidő az olaj felmelegítése nélkül. Ez azt jelenti, hogy a nagyobb hidraulikatartállyal a gép hosszabb ideig üzemel. A versenytársak általában kisebb tartályt kínálnak, és nem is képesek olyan hosszan működni az olaj hűtése nélkül. A GROSS minden TH sorozatú berendezéshez 3 műszakban történő működésre alkalmas olajhűtést kínál.

2. Nagyobb sűrűség nagyobb nyomás mellett / Anyagadagolás:
Az adott modelltől függően a kg/cm2-ben mért nyomás 1.250-es értékre nő. Így a vevő sokkal szilárdabb briketthez jut, különösen, ha nehezen kezelhető anyagokat, például faforgácsot vagy mdf port présel. A GROSS kisebb motorerő mellett is rendkívül sűrű briketteket állít elő túlzott energiafogyasztás nélkül. A GROSS egyszerre alkalmaz adagolóhengert és préshengert, míg a garat belsejében egy csiga található. Egyes konkurens gyártók csak a préshengert használják. Nincs a GROSS-hoz hasonló felülről adagoló hengerük. Ezért a jó brikett eléréséhez a dugattyúnak többet kell mozognia a garaton és a préshengeren belül. Következésképpen nagyobb szivattyúra és motorerőre van szükségük. Ez a szivattyú a dugattyú fokozott mozgása miatt nem tudja előállítani a szükséges nyomást, és a brikett sűrűsége kisebb marad. A legtöbb konkurens gyártó nem rendelkezik ilyen dugattyúval. A mi rendszerünk a fenti okok miatt előnyösebb. A csiga a hosszú nyíláscsatornának köszönhetően még akkor is képes „megfogni” az anyagot, ha az anyag jellege változik, vagy abban hosszabb nyiradékok vannak. Más brikettprés gyártók az adagolásra vízszintes dugattyúkat használnak. Az adagolócsatorna nyílása az ő berendezéseikben kisebb, ezért hosszabb nyiradékok esetében az anyag keresztbe állhat, és leáll a termelés. A dugattyúnak nagyon gyorsan kell mozognia, hogy elegendő anyag jusson a préskamrába. Éppen ezért gyakran nagyobb motorerőre van szükség, hogy a GROSS présekhez hasonló teljesítményt érjenek el, miközben hasonló vagy rosszabb brikettminőséget produkálnak.

3. Lengéscsillapító szelepek a hengeren: 
A henger előre-hátra mozog, először nagyon gyorsan, majd az utolsó szakaszon rendkívül finoman (lengéscsillapító szelepek vannak a hengeren). Ez megakadályozza a henger hátsó részének a sérülését. A versenytárs rendszerekben gyakran nem található meg ez a megoldás, és a hengerborítás (a hátsó oldalon) nagyon gyakran törik, és az olaj elfolyik.

4. A henger vezérlése / Elektromos végállás-kapcsolók: 
A hengereket már nem mechanikusan, hanem elektromos úton vezéreljük, végállás-kapcsolók segítségével, melyeket felső elülső és felső hátsó állásban helyeztünk el, hogy segítsük a pontosabb mozgást. Egyes olasz berendezések még mechanikusan működnek, esetleg nyomáskapcsolókkal, hogy vezéreljék a dugattyú mozgását. Ez a rendszer túl gyakran meghibásodik, és nem olyan pontos, éppen ezért a henger hajlamos megszorulni. A mi elektromos végállás-kapcsolóink egyáltalán nem igényelnek karbantartást, nem kopnak.

5. A brikett hosszának szabályozása:
A brikett hosszúsága szabályozható (az átmérő fele és másfélszerese között). Ennek segítségével ugyanaz a briketthossz érhető el különböző anyagokból, ez a végfelhasználónak jelent segítséget a brikettek értékesítésében. 

6. Kopóalkatrészek: 
A préskamra présformája edzett szerszámacélból készül, és bármikor nagyon könnyen cserélhető. A préskamra présformájának az edzett felületéből következően a kopás minimális. A préskamra présformájának a cseréjéhez szükséges költségek rendkívül alacsonyak. A versenytárs rendszerekben a berendezés egész présblokkja cserélendő. Ez a berendezés lelke, és így a kapcsolódó költségek igen magasak. Ezért a költségért akár már új berendezést is kaphat a vásárló.

7. Egyszerű indítás: 
Amikor a berendezést kikapcsoljuk az összes henger automatikusan hátsó pozícióba áll be. Ez segíti a berendezés egyszerű, problémamentes újraindítását. A berendezés leállításakor a ciklus lezárul, és ezért a préskamrában az anyag nem szorulhat meg.

8. Fogók 
A krómozott szárakkal rendelkező fogó egy teljesen új fejlesztés, ami szintén kopásálló. A brikett az adott helyzetben tartható, és így jobb lesz a minőség, illetve egységes az alak. Egyes gyártók még mindig a régi módszert alkalmazzák, azaz nagyobb rudak tolják a fogót alulról és felülről.

9. A garat térfogata: 
A GROSS brikettprések garattérfogata nagyobb, és rugalmasabban is használható a hidraulikatartály telepítése, illetve a hidraulikus présegység telepítése tekintetében. A présegység a berendezés jobb vagy bal oldalán egyaránt lehet. A tartályt akár a garattól néhány méterre is el lehet helyezni.

10. Kültéri telepítés: 
Ha a berendezést kültéren telepítik, a hidraulikaolajhoz előmelegítő rendszert tudunk ajánlani.

11. Vezérlőrendszer: 
Siemens PLC vezérlőrendszerekkel és más, megbízható, és hosszú élettartamú elemekkel dolgozunk a berendezés finomabb üzemelése és vezérlése érdekében.

12. Por: 
Új fejlesztésként a brikettáló berendezés pormentesen működik. A préskamrából, mely mára teljesen zárt rendszerré vált, por nem szállhat ki. A hengerek megtapadását ezzel sikerült megakadályozni. Egyes vevők arról számoltak be, hogy a versenytársak berendezéseinél ez nem megoldott.

13. Új konstrukció: 
A Galant (TH200-TH300S) C150 és C170 név alatt gyártott berendezések egy teljesen új fejlesztést képviselnek. A hidraulikatartály elválik magától a berendezéstől, tehát a gép üzemeltetője könnyebben át tudja vizsgálni a tartályt. Az új konstrukció alacsonyabb, a berendezés ezért könnyebben telepíthető az adott szellőzőrendszerekhez, ami segíti a rugalmasabb telepítést; a brikett a berendezésből bal illetve jobb oldalon is távozhat.

14. A brikett mérete: 
Egy új fejlesztés révén a GROSS ma már 95 mm-es átmérővel is tud brikettet előállítani. Ez a nagyobb brikett támogatja az értékesítést a piacon, nagyobb a termelési kapacitás, miáltal a prések üzemeltetése gazdaságosabb.

15. Minden szelep német minőség: 
A szelepek – az adott modelltől függően – percenként 9-szer kapcsolhatnak be (percenként 9 brikett); ha a szelepek minősége nem megfelelő, azok könnyen eltörnek. A GROSS gépek magas minőségű német szelepekkel vannak ellátva.

16. Általános minőség: 
A berendezés Németországban készül a GROSS cég telephelyén. A GROSS termékek kiváló minőségűek, robosztus kialakításúak, és megbízhatók.

17. Présegység: 
A présegység egy teljes acéltömbből készül. A fogók edzett acélból gyártott félcsövek. Mások gyakran olcsó csőlemezt alkalmaznak, ami felmelegszik, és a brikett minősége rosszabb lesz.

18. Univerzálisan szerelhető szállítócsiga: 
Megakadályozza az oldalirányú erőhatások által okozott sérüléseket. Ha például keményfa darab kerül véletlenül a szállítócsiga csatornájába, a szállítócsiga nem sérül – azért, mert a kardán-felfüggesztés miatt a csiga rugalmas.

További kérdése van, árajánlatot szeretne? Keresse szakmérnökeinket telefonon, illetve űrlapunk kitöltésével.

Szóljon hozzá!

Küldés (Ctrl+Enter)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 456 vendég és 0 tag böngészi