Bulldózer? Ugyan... Támad a Killdózer

Egy különös ámokfutás története (videóval!)

Killdózer becenéven emlegetik azt a Komatsu D335A típusú dózert, amelyet az amerikai Marvin Heemeyer épített át még a 2000-es évek elején. A férfi 2004. június 4-én szó szerint eldózerolta a Coloradoban található Granby városkát. A becenevet a bűnügyet tudósító televíziós stábok ragasztották az átalakított Komatsura.

killdoózer bulldózer

Heemeyer vastag páncéllal látta el dózerét. Speciális burkolatot kapott a kabin, a motor, valamint az üzemanyagtank is. A dózer ellenállt a robbanásnak, valamint a kézifegyverekből kilőtt golyóknak is. (Még egy AK-47-es gépfegyverrel sem lehetett lyukat ütni a páncélzaton.)

Killdózer - dózer
A gép hátuljára felszerelt ripper még félelmetesebbé teszi a masinát...

A Killdózerre 3 videokamera került felszerelésre, melyek a műszerfalon elhelyezett monitorokra továbbították a külvilág történéseit. Heemeyer még arra is figyelt, hogy a kamerák képét semmi se torzítsa. Parányi ventillátorokkal fúvatta el a füstöt a lencsék környékéről. A közel légmentesen zárt kabinba túlélő készlet is került. Több heti élelem és ivóvíz képezte az ellátmány részét. A férfi minden bizonnyal úgy tervezte, hogy beszállás után többet már nem lép ki a fülkéből.

A dózert végül a hűtő meghibásodása állította meg. Az akciófilmbe illő ámokfutás végén Heemeyer öngyilkosságot követett el a fülkében elhelyezett shotgunnal. A férfi dollármilliókban mérhető kárt okozott a városka épületeiben. Különös, de az elkövetőn kívül senki sem sérült meg az eset következtében. A férfi holttestét több órás munkával egy daru segítségével emelték ki a speciális szerkezetből.

És most következzék a videó:

Kiegészítés:

A Killdózer "márkanevet" a televíziós stábok munkatársai nem maguk kreálták. Egy 1944-es Marvel képregényben Killdózer már korábban is feltűnt...

killdozer képregény

A bejegyzést írta: Blaskó Gergely - (A szerzőről

Hozzászólások - Komment beírása legalul!

0
Hun Király
2022. november 17. csütörtök, 12:22
A fenti egyoldalú cikkben - és a mellékelt mozgóképes felvételen - nem sok olvasható, hallható az igazságból. Miért mi az igazság? Ez: https://youtu.be/-d7Q4-eIA2E
Like Like Idézet

Szóljon hozzá!

Küldés (Ctrl+Enter)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 506 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x