Modell munkagépek 8 éve ássák a pincét

Távirányítású makett munkagépekkel próbálja meg kiásni pincéjét egy férfi Kanadában. A végeláthatatlan hadművelet 2005-ben kezdődött, és még közel sem ért véget. Joe saját bevallása szerint évente körülbelül negyed(!) köbméter földet tud kitermelni. 8 évet tekintve ez közel 2 m3-t jelent. Bizton állíthatjuk: egy lapáttal gyorsabban végzett volna...

pince - munkagép

Természetes, ha egy ház alapját, illetve pincéjét csúcskategóriás kotrógépek, netán kotró-rakodók ássák ki, a kitermelt mennyiséget pedig dömperek szállítják el. A kanadai Saskatchewan városában élő Joe sem tesz mást. A különbség csupán annyi, hogy a férfi munkagépei 1:10 méretarányú modell gépek.

Nem. Joe nem őrült meg, egyszerűen csak szenvedélyes gyűjtő. Saját bevallása szerint már réges-régen felhagyott volna a makettek gyűjtésével, ha nem talált volna rá a szokatlan elfoglaltságra.

kotrógép modell

Lássuk, hogyan kezdődik egy átlagos „munkanap”. Joe a lánctalpas kotrógéppel feláll az azt szállító trélerre, amely a pincébe szállítja a masinát. Egy dömper követi őket. Ez fogja a későbbiekben a földet és a különböző törmeléket a felszínre szállítani. Kapaszkodjanak meg: a felszínen még egy lánctalpas mobil-törőgép is szolgálatot teljesít. Sajnálatos módon azt nem tudtuk kideríteni, hogy kúpos, pofás vagy röpítő törőgépről van-e szó. De minek egy törőgép egy olyan pincébe, ahol csak földet termelnek ki a kotrógépek? Nos, a berendezések sokszor beton képződményekbe ütköznek. Ekkor a gyorscsatlakozó segítségével kanál le, bontókalapács fel, és kezdődhet a hangoskodás! Persze a decibelek is miniatürizáltak.

dömper makett

„Szerintem ez egy jó hobbi, és legalább senkinek sem ártok vele. Megálmodom a pince projekthez szükséges következő gépet, kutatok az interneten, majd megrendelem a KIT-et. Az apró darabokból magam építem össze a berendezéseket. Gondoljanak csak bele: mennyivel hasznosabb így, hogy az apró makettek nem a vitrinbe kerülnek, ahol aztán csak a szoba pora gyűlne rajtuk…” - Nyilatkozta Joe.

A férfi mindent pontosan dokumentál. Már több mint 150 videót töltött fel a YouTube-ra. Kiválasztottuk Önöknek a legjobbakat. Kezdődhet az ámulat! A kis képekre kattintva újabb videót hivhatnak be.


Go Pro

MOST AKTÍV videó

Clearing the Top of the Wall

Következő videó:
kattintson a képre!

Equip Move Excavator

Következő videó:
kattintson a képre!

Better Lighting?

Következő videó:
kattintson a képre!


 

 

A bejegyzést írta: Blaskó Gergely - (A szerzőről

Szóljon hozzá!

Küldés (Ctrl+Enter)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 481 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x