A nehézdömper és az ámokfutó

Nemrégiben bukkantunk rá az alábbi, immár 20 éve történt esetre. Egy nevadai férfi a gépkereskedés udvaráról lovasította meg a több mint 700.000 dollár (körülbelül 154 millió forint) értékű gépet. A nyitás előtti órákban bemászott a telephelyre, kiválasztotta a legnagyobb bányaipari dömpert, feltörte a zárakat, majd a masinát beindítva egyszerűen áttörte az értékesítési pont kerítését, és nagy gázzal távozott.

Nehézdömper menekül

A férfi Sparks városától egészen a 110 kilométerre lévő Gold Runig jutott. A hajsza közel 4 órán keresztül tartott. A rendőrség teljesen tanácstalan volt. Elé nem állhattak, hisz az óriási nehézdömper akár egy tankon is keresztülhajtott volna. A sofőrre nem nyithattak tüzet, hiszen a találat után a pilóta nélkül maradt gép letarolta volna a környezetét. Hasonló okból nem lőhették ki a dömper kerekeit sem. Nevada rendőreinek egy koncepciójuk volt: megvárni azt a pillanatot, míg a dömperből kifogy az üzemanyag és megáll.

A gép közel 35 mérföldes (56 km) óránkénti sebességgel hajtott végig az autópályán. A sofőrnek a dömper eltulajdonítása mellett azért is felelnie kellett, mert a minimális sebességnél lassabban hajtott az útszakaszon. A rabló mentségére szóljon, hogy a legnagyobb körültekintéssel vezetett, mindig jobbra tartott, és vigyázott a forgalom résztvevőire.

A dömpert végül önszántából állította meg pilótája. Az idősödő férfi kiugrott a gépből, majd futni kezdett. A rendőrök azonnal őrizetbe vették. Hasonló eset már Magyarországon is történt. Egy mórahalmi férfi például derékcsuklós homlokrakodót rabolt, és azzal tartolta le a környezetét. Mindemellett az amerikaiaknak sem kell a szomszédba menniük, ha hasonló esetet akarnak felidézni. Itt van például A Killdózer névre keresztelt dózer csoda, és a géppel véghezvitt ámokfutás.

 

A cikket írta: Blaskó Gergely - (A szerzőről)

 

Szóljon hozzá!

Küldés (Ctrl+Enter)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 285 vendég és 0 tag böngészi