A LiuGong földmunkagépek Európában

kulcs a helyi piacismeret

Az Európában történő értékesítés sikere legalább 50 százalékban a viszonteladó hírnevén és szolgáltatásainak minőségén múlik, ezért a LiuGong az öreg kontinens országainak esetében a megfelelő disztribúciós partnerek felkutatására fókuszál. Ez kulcsfontosságú a kitűzött cél - az ázsiai és az amerikai piaci részesedéssel összemérhető jelenlét - elérése érdekében. Annak ellenére, hogy Európában a kínai márka építőipari gépeinek ismertsége még relatív alacsony, a gazdasági krízis következtében költséghatékonyságra törekvő vállalkozások itthon már bizalmat szavaztak a LiuGong berendezéseinek.

Best Machinery - a magyar LiuGong képviselet

Az évtizedek során bevált típusokhoz való ragaszkodás mértéke csökkent a piacon, míg a hatékonyság, a produktivitás és a megbízhatóság iránti igény jelentősen megnövekedett a korábbi évekhez képest.

A fenti tényezők együttese következtében nyíltak meg a kapuk az ár-érték-minőség hármas tekintetében kiemelkedő LiuGong irányába. A megbízható, értékesítés után kiváló támogatást nyújtó forgalmazók azok számára is garanciát jelentenek, akik korábban nem gondolkodtak a kínai munkagépek megvásárlásán. Az országosan ismert disztribútorok és a szigorú minőségbiztosítási rendszereknek megfelelő gyártás mellett nem elhanyagolható az a fegyvertény sem, hogy a LiuGong csak a világpiacon már bizonyított beszállítókkal áll kapcsolatban. A LiuGong munkagépeiben többek között ZF hidak, valamint váltóművek, Cummins motorok és Kawasaki hidraulika rendszerek dolgoznak. Mindezen tényezők miatt az európai siker garantált.

LiuGong munkagépek Magyarországon

Mint azt cikkünk elején már említettük, a folyamatban döntő szempont a nagy gonddal kiválasztott viszonteladói hálózat, hiszen az erős helyi ismeretekkel rendelkező forgalmazók fektetik le a hosszú távú sikerek alapjait. A különböző üzletágakra (targonca, földmunkagép stb.) toborzott nagyszámú viszonteladó helyett inkább kevés, de az iparban jártas, hozzáértő forgalmazót keres a LiuGong. A gyártó olyan partnereket választ, akikben megvan az a potenciál, hogy elősegítsék a márka európai piacának bővülését.

Jó példa erre Hollandia – egy olyan ország, ahol erős a regionális megosztottság. A családi tulajdonban lévő Hansan Bouwmachines B.V. 50 éve alakult, és három bázisról szolgálja ki a helyi igényeket. A forgalmazó néhány év leforgása alatt megismertette, és ami a legfontosabb, elfogadtatta a LiuGong gépeit a helyi piaccal. Ez a siker már most tetten érhető az Egyesült Királyságban is, ahol az első, frissen toborzott forgalmazó, a Construction Plant & Machinery Sales.

Magyarország tekintetében most – 5 éves piaci jelenlét után – jelenthetjük ki, hogy sikerült megalapoznunk a márka hazai hírnevét. Mára eldőlt: a LiuGong gépei komoly tényezőt jelentenek a hazai földmunkagép piacon.

A bejegyzést készítette: Blaskó Gergely (A szerzőről)

Szóljon hozzá!

Küldés (Ctrl+Enter)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 340 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x