Már kanárisárga színe is szembetűnő volt...

A korábban a Best Machinery cég által forgalmazott Keestrack Novum önjáró lánctalpas osztályozóról szeretnék ítéletet alkotni. Az osztályozó bemutató gépként került a Versenden található kőbányába. Itt termelték ki az M60-as, illetve az M6-os autópálya építéséhez szükséges követ.

Tudtuk, hogy érkezni fog a gép. Kíváncsian vártuk, hogy vajon mit is tud majd a bányában addig üzemelő Extec berendezéshez képest. Hamar kiderült: a Keestrack messze túlszárnyalta a régi osztályozót. Már kanárisárga színe is szembetűnő volt. A gépet üzembe helyezték, és elindult vele az osztályozás. Hát… volt nagy csodálkozás, hogy mit is tud ez a gép igazából. Nem győzte rakni a Cater kotrógép, csak úgy nyelte a földes, köves cuccot.

Keestrack Novum lánctalpas mobil osztályozógép

Egy felhordóra kellett rakni az anyagot, ami aztán egy rázón ment keresztül. Először a meddő, majd a kisebb kövek és végül jöttek a nagyobbak, a túlméret. Ezek aztán törőgépre kerültek vagy depózva lettek. Végül onnan lett elszállítva.

A berendezés nagyon hatékonyan dolgozott. Különböző rostaméretek voltak, így más-más frakciót lehetett vele osztályozni. Három kihordó szalag: egy a jobb oldalra, egy a bal oldalra, és egy előre hordta ki az anyagot. Nagyon egyszerű volt a kezelése, hiszen távirányítóval működött. A két szalagot függőlegesen fel lehetett csukni a szállításkor, illetve a másik munkahelyre történő vonulás során.

Keestrack Novum lánctalpas osztályozó

Üzemanyag fogyasztása több mint megfelelő volt. A gép szinte megállás nélkül képes volt dolgozni. A napi karbantartást mindig elvégeztük rajta, nem is volt vele semmi probléma. Csak tankolni kellett megállni vele, és már mehetett is a meló tovább.

Mindössze egy jellemző hibát tudok említeni: a vége felé a felhordó fém lapok törtek el, de lehet, hogy alkatrészek gyártási hibája miatt. Volt szalag szakadás, görgő törés, de ezek nem voltak jellemzőek. Több tízezer tonna anyag lett leosztályozva a géppel, mindez szinte hibamentesen. Én nagyon megszerettem ezt a típusú gépet. Jó volt vele dolgozni. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy gépkezelőként egyszer próbáljon ki egy ilyet is. :)

Baranyai Zoltán

  

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.
*A jogviták elkerülése végett fenntartjuk annak lehetőségét, hogy a fiktívnek vélt leírások megjelenését korlátozzuk.

 

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

 

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 489 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x