A Liebherr gépek lettek a kedvenceim…

Még csak 16 éves múltam, de nagy rajongója vagyok a munkagépeknek, sok típust volt szerencsém kipróbálni az elmúlt 4 esztendőben. Liebherr, Caterpillar, XCG, LiuGong: ezek mind megvoltak. Legnagyobb kedvencem egy Liebherr forgókotró lett.

Liebherr 902 Litronic forgókotró

Nagyon ügyes gép, szeretek vele dolgozni. Amilyen „idős”, olyan megbízható is. Nem is csoda, hiszen német gyártmány, és azért lássuk be: a németek tudnak valamit. :)

Maga a gép 1997-es évjáratú, 19 tonna önsúlyú és 85 kW-os motorja van (115LE). Egy 110cm-es mélyásó és egy 2 m széles rézsű kanál a legfőbb kiegészítői. Körülbelül 16-19 ezer üzemóra lehet benne. (Jelenlegi órájában több mint háromezer van.)

Liebherr 902 Litronic forgókotró 2. kép

Régebben elég sokat használták a kotrót mindenféle bontási művelet elvégzésére, de mostanság már inkább csak tereprendezési munkákra fogják be. Szükség esetén pakolásra is alkalmas az öregecske Liebherr. Egy lakókonténert is meg lehet vele emelni, de azt nem nagyon szereti a masina…,

Idáig nem volt vele semmi komolyabb probléma. Ha valami „nagyobb” rendellenesség van vele, akkor azonnal megy a telefon a Liebherr szervizeseknek, és máris jönnek. Összességében jó gépek a Liebbherek, nem tudok róluk rosszat mondani.

Takács Roland

 

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.
*A jogviták elkerülése végett fenntartjuk annak lehetőségét, hogy a fiktívnek vélt leírások megjelenését korlátozzuk.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 484 vendég és 0 tag böngészi