Öreg kotró nem vén kotró!

Mai írásom témája egy Hanomag 550C. Gyártási évet nem tudok, a pontos típust is neten keresgélve találtam. Mint a képen is látszik, kicsit módosított a kicsike, mind két gém kapott 1-1 méter bővítést!

Hanomag lánctalpas kotrógép 2

Ezeket a kotrógépeket ott gyártották, ahol a budapesti, 3-as és 62-es vonalon közlekedő villamosokat: a németországi Hannoverben. Ráadásul még az időpont is körülbelül stimmel. Aztán a Hanomag 1984 derekán csődöt jelentett. Később a Komatsu vásárolta meg. A gyártóegység nem szűnt meg, csak azóta az anyavállalat márkanevét használják. És, hogy miért pont Hanomag? Ez egy rövidítés, mely a Hannoversche Maschinenbau Actien-Gesellschaft szavakból áll össze.

Hanomag lánctalpas kotró

Motorikusan hibátlan a masina. Szépen, halkan duruzsol, télen nyáron pöccre indul. Egy viszonylag jelentős probléma van vele: kicsit sok neki ez a gémbővítés, főleg, hogy napi 10-12 órában iszapot pakol, de teszi a dolgát, csak gázolaj legyen. (Abból viszont sok!)

Mint ahogy az a korából adódóan már-már elvárható, olajfolyások számtalan helyen vannak rajta, de ezektől eltekintve nincs vele komolyabb baj. Szépen és gyorsan lehet vele dolgozni, de ami a menetelést illeti, hát, lehet öreganyám is leelőzne a görbebotjával, ha nagyon sietne!

Hanomag láncos kotró

Puritán körülmények, puritán belső tér... Legalább nem sajnáljuk...

Így, egy kisvállalkozónál, telephelyen belül 100 százalékosan kihasználható, de egy autópálya építésre

Molnár Gábor

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 253 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x