Interjú a gépkezelővel

„Evert van der Veen a nevem, és immár hat éve az építőiparban dolgozom. Az utóbbi három évben kizárólag a Piel alkalmazottja voltam. A cég Hollandia észak-keleti részén található, Tweede Exloermond nevű városban. A Pielnek mindössze öt alkalmazottja van, de különböző munkaterületeken tíz munkagépet üzemeltet. A fő üzletágaink az újrahasznosítás, kotrási munkák, ároktisztítás és karbantartás.

LiuGong 925LC kotrógép 2

Jelenleg alvállalkozóként egy burgonyatermelő cégnek segédkezünk a tisztítási folyamatokban, s ez az a projekt, amin most én is dolgozom. A munkaterület három nagy medencéből áll, mely a burgonyatisztítás során keletkezett szennyvízzel van elárasztva.

LiuGong 3+1 év garancia

Csővezetéken keresztül töltik fel a medencét az említett anyaggal, s miután a vízszint elér egy bizonyos magasságot, kiszivattyúzzák. Ekkor kerül sor az én munkámra. El kell távolítanom a fennmaradt szennyezett homokot. Ezt később homokgátak építésekor újrahasznosítják.

Magányos munka, a terep elhagyatott. Csak én és a kotróm dolgozunk ott egyedül. Mindezt napi 8 órán át, a hét 5 napján. A terep finoman szólva sem túl kellemes illatokat áraszt… Az ott töltött munka befejezése akár több hónapot is igénybe vehet, ezért nagyon fontos, hogy a kabin kényelmes legyen, s a bűzös levegőt kint lehessen tartani. Egy 925LC kotrógépet kezelek. Ez az első tapasztalatom a LiuGong gépekkel, illetve ez az első LiuGong berendezés, amelyet a cég megvásárolt.

LiuGong 925LC kotrógép 3

Csak néhány napja használom ugyan a kotrót, de máris nagyon kényelmesnek és könnyen kezelhetőnek találom. Szélesebb lánctalpakat illesztettek rá, hogy az ingoványos terepen is stabil maradjon. Ez a módosítás rendkívül hasznosnak bizonyult. A kabin komfortos, szűrt a levegő, és kényelmes az ülés. Mindez sokkal élvezetesebbé teszi a munkát vele.”

LiuGong 925LC kotrógép - gépkezelő

Evert van der Veen

A Piel számára a 925LC típusú kotrógépet Hans van der Heijden Junior, a LiuGong hollandiai márkaképviseletének tulajdonosa értékesítette. Hans is jelen volt az interjú készítésekor. A beszélgetés után a következőket mondta: „A gépkezelő több időt tölt a gép ülésében, mint az autójában, vagy akár a saját kanapéján. Sok időt és pénzt áldoznak arra, hogy kiválasszák a megfelelő berendezést, de a komfort érdekében legalább ilyen körültekintően kell a kabint is megválasztaniuk.

Sokáig én is gépeket üzemeltettem. Az a tapasztalatom, hogy ha a gépkezelő kényelmesen érzi magát, akkor különböző mondvacsinált bajokra panaszkodva kevesebb időt tölt távol a munkától. Ezáltal hatékonyabbá teszi a munkavégzést, időt és pénzt spórolva a munkáltatónak. A LiuGong új szériás kotrógépeinek kabinjait és üléseit ortopéd orvosokkal közösen fejlesztették a mérnökök. Meggyőződésem, hogy mindez a gépkezelőknek és a munkáltatóiknak egyaránt hasznukra válik majd.”

  

  

A bejegyzést készítette: Földi Anita és Blaskó Gergely (A szerzőről)

Kérjen ajánlatot a leírásban szereplő gép modelfrissített változatára!

Érdeklődjön telefonon a 06-20-966-28-38 mobilszámon, vagy üzenjen az űrlapon át!

online

A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.
Üzenete, adatai a weboldalon NEM jelennek meg!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

 

A LiuGong európai részlege a Munka-Gépítélet sikerein felbuzdulva úgy határozott, hogy körbejárja ügyfeleit, és interjúkat készít a LiuGong gépek aktív használóival. Ön jelenleg ezen interjúk egyikét olvassa.

A Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével. Nem csak LiuGong gépekkel szerzett tapasztalatait várjuk!

*A jogviták elkerülése végett fenntartjuk annak lehetőségét, hogy a fiktívnek vélt leírások megjelenését korlátozzuk.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 469 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x