Újabb modellel bővült a McCloskey International dobrosta kínálata

A lánctalpas 516RT dobrosta az átlagos igényeket jócskán túlszárnyaló kapacitással és nagyobb mobilitással bír. A gépet kifejezetten a nagyipari szereplők anyagszeparálási feladatainak elvégzéséhez fejlesztették ki.

McCloskey 516RT dobrosta

A törés és osztályzás világának egyik meghatározó gyártója, az ír McCloskey International bemutatta az új 516RT nagyteljesítményű lánctalpas mobil dobrostáját, amely ideális megoldást kínál a különböző rendeltetésre szánt anyagok szekcionálásához. Az új fejlesztések a vásárlók visszajelzésein alapulnak, így az 516-os rostát joggal nevezhetjük a vevők által megálmodott gépnek.

A 22.500 kilogramm önsúlyú 516RT megerősített vázzal, négy elkülönített támasztólábbal, valamint integrált, hidraulikusan mozgatható és 180 fokban állítható kihordószalagokkal büszkélkedhet, melyek maximális kihordási magassága 4,13 m. Az 516RT-t egy 100 kW-os CAT C4.4 motor hajtja meg. A gép a minimálisan szükségesnél jócskán nagyobb hidraulika tartállyal, valamint hidraulikaolaj hűtővel rendelkezik, mely maximalizálja a hűtési kapacitást és a rendszer egészére kiterjedően biztosítja a magas hatékonyságot.

516RT dobrosta McCloskey
Az elődmodell - McCloskey 516 gumikerekekkel

Az 516RT számos olyan előnyös tulajdonsággal bír, amelyek miatt a McCloskey rostája kategóriájában megelőzi versenytársait. A jelentős mértékben megnövelt, 5,25m3-es feladó garat nagyobb anyagbetöltési felületet biztosít, míg a 15 cm-el szélesebb adagoló nyílás az anyag szabad áramlását eredményezi, valamint nagy befogadó képességet tesz lehetővé. Az 516RT rostadob alatt is végigfutó kihordószalagja kellőképpen zárt, minimalizálva ezzel az anyag lehetséges kilökődését. A speciális szalag-elrendezés még abban az esetben is meggátolja az elakadást, ha az anyag nedves vagy ragadós.

A 23,5 m2-es rostafelülettel rendelkező, hosszú, de viszonylag kis átmérőjű rostadobnak hála az olyan anyagok mint a termőföld, a komposzt, a homok, a kavics vagy a faapríték hosszabb időt töltenek a dobban. Az új berendezés egy távirányítású, hidraulikus kaliberráccsal (tipping grid) is bővült, amellyel az extra-túlméretes anyagok előleválasztására nyílik lehetőség. Az 516RT állítható keféi a rostafelületet tisztán tartják. Ezek a dob cseréjekor természetesen hidraulikusan hajthatóak fel.

512rt dobrosta
A kistestvér: McCloskey 512RT

Mint ahogy minden McCloskey gép, úgy az 516RT is gyorsan és egyszerűen javítható. Mindez a részegységek jó hozzáférhetőségének köszönhető. Az állásidő minimalizálható, ezzel a dobrosta tulajdonosa időt és pénzt takaríthat meg. A teljesség igénye nélkül kiegészítő opcióként a következő tételek sorakoznak fel:

- rádiós távirányító a meneteléshez,
- rosta dobok választható méretű perforációval,
- kaliberrács hidraulikus mozgatási lehetőséggel.

A McCloskey International Limited innovatív röpítő, kúpos és pofás törőket, dobrostákat, osztályozókat és szállítószalagokat tervez. 1985 óta a McCloskey a vásárlói igényeket is túlszárnyalva megbízható, tartós és rendkívül produktív termékekkel látja el a piacot. A McCloskey berendezéseit termőföld gyártók, kertépítő és fenntartó vállalatok, komposzt üzemek, hulladékgazdálkodók és bányaipari vállalatok használják.

Be kell látnunk, hogy az innovatív 516RT típus a hazai elvárásokat – legalábbis a méret tekintetében – jócskán túlszárnyalja. Bízunk benne, hogy a fejlesztés későbbi szakaszában a cég egy az európai igényekhez igazodó, kisméretű dobrostával jelentkezik. Addig is be kell érnünk a Terra Select dobrostáival.

A bejegyzést készítette Földi Anita és Blaskó Gergely (A szerzőről)

Szóljon hozzá!

Küldés (Ctrl+Enter)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 345 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x