Újabb modellel bővült a McCloskey International dobrosta kínálata

A lánctalpas 516RT dobrosta az átlagos igényeket jócskán túlszárnyaló kapacitással és nagyobb mobilitással bír. A gépet kifejezetten a nagyipari szereplők anyagszeparálási feladatainak elvégzéséhez fejlesztették ki.

McCloskey 516RT dobrosta

A törés és osztályzás világának egyik meghatározó gyártója, az ír McCloskey International bemutatta az új 516RT nagyteljesítményű lánctalpas mobil dobrostáját, amely ideális megoldást kínál a különböző rendeltetésre szánt anyagok szekcionálásához. Az új fejlesztések a vásárlók visszajelzésein alapulnak, így az 516-os rostát joggal nevezhetjük a vevők által megálmodott gépnek.

A 22.500 kilogramm önsúlyú 516RT megerősített vázzal, négy elkülönített támasztólábbal, valamint integrált, hidraulikusan mozgatható és 180 fokban állítható kihordószalagokkal büszkélkedhet, melyek maximális kihordási magassága 4,13 m. Az 516RT-t egy 100 kW-os CAT C4.4 motor hajtja meg. A gép a minimálisan szükségesnél jócskán nagyobb hidraulika tartállyal, valamint hidraulikaolaj hűtővel rendelkezik, mely maximalizálja a hűtési kapacitást és a rendszer egészére kiterjedően biztosítja a magas hatékonyságot.

516RT dobrosta McCloskey
Az elődmodell - McCloskey 516 gumikerekekkel

Az 516RT számos olyan előnyös tulajdonsággal bír, amelyek miatt a McCloskey rostája kategóriájában megelőzi versenytársait. A jelentős mértékben megnövelt, 5,25m3-es feladó garat nagyobb anyagbetöltési felületet biztosít, míg a 15 cm-el szélesebb adagoló nyílás az anyag szabad áramlását eredményezi, valamint nagy befogadó képességet tesz lehetővé. Az 516RT rostadob alatt is végigfutó kihordószalagja kellőképpen zárt, minimalizálva ezzel az anyag lehetséges kilökődését. A speciális szalag-elrendezés még abban az esetben is meggátolja az elakadást, ha az anyag nedves vagy ragadós.

A 23,5 m2-es rostafelülettel rendelkező, hosszú, de viszonylag kis átmérőjű rostadobnak hála az olyan anyagok mint a termőföld, a komposzt, a homok, a kavics vagy a faapríték hosszabb időt töltenek a dobban. Az új berendezés egy távirányítású, hidraulikus kaliberráccsal (tipping grid) is bővült, amellyel az extra-túlméretes anyagok előleválasztására nyílik lehetőség. Az 516RT állítható keféi a rostafelületet tisztán tartják. Ezek a dob cseréjekor természetesen hidraulikusan hajthatóak fel.

512rt dobrosta
A kistestvér: McCloskey 512RT

Mint ahogy minden McCloskey gép, úgy az 516RT is gyorsan és egyszerűen javítható. Mindez a részegységek jó hozzáférhetőségének köszönhető. Az állásidő minimalizálható, ezzel a dobrosta tulajdonosa időt és pénzt takaríthat meg. A teljesség igénye nélkül kiegészítő opcióként a következő tételek sorakoznak fel:

- rádiós távirányító a meneteléshez,
- rosta dobok választható méretű perforációval,
- kaliberrács hidraulikus mozgatási lehetőséggel.

A McCloskey International Limited innovatív röpítő, kúpos és pofás törőket, dobrostákat, osztályozókat és szállítószalagokat tervez. 1985 óta a McCloskey a vásárlói igényeket is túlszárnyalva megbízható, tartós és rendkívül produktív termékekkel látja el a piacot. A McCloskey berendezéseit termőföld gyártók, kertépítő és fenntartó vállalatok, komposzt üzemek, hulladékgazdálkodók és bányaipari vállalatok használják.

Be kell látnunk, hogy az innovatív 516RT típus a hazai elvárásokat – legalábbis a méret tekintetében – jócskán túlszárnyalja. Bízunk benne, hogy a fejlesztés későbbi szakaszában a cég egy az európai igényekhez igazodó, kisméretű dobrostával jelentkezik. Addig is be kell érnünk a Terra Select dobrostáival.

A bejegyzést készítette Földi Anita és Blaskó Gergely (A szerzőről)

Szóljon hozzá!

Mondandója másra is tartozik?

Írja meg nyilvános kérdését, véleményét. Kérjük, az alább található űrlapot töltse ki! Hozzászólása azonnal megjelenik oldalunkon. Fenntartjuk a jogot, hogy a sértő, trágár és obszcén megjegyzéseket töröljük rendszerünkből.

Görgessen lentebb, és tekintse meg, hogy mit mondanak mások az olvasott témával kapcsolatban.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 284 vendég és 0 tag böngészi