Riport egy angol hulladékfeldolgozó telepről

A Best Machinery tollából...

Mihai Pop, a gépkezelő 33 éves, és már évek óta az építőiparban dolgozik. Az Egyesült Királyság mellett más országokban is szerzett tapasztalatokat e területen. Az utóbbi 5 évben a McGovern Haulage vállalat újrahasznosítási üzletágának részlegén alkalmazzák, ahol egy LiuGong 856III homlokrakodó kezelője. A cégnél volt az első találkozása a LiuGong munkagépeivel.

Homlokrakodó - LiuGong 856III

Mindig rengeteg a munka, a McGovern gépei állandóan dolgoznak, persze nem véletlenül… A 2011-es nemzeti statisztikák szerint az Egyesült Királyságban a hatóságok 10,7 millió tonna hulladékot komposztáltak vagy hasznosíttattak újra. Mindamellett a 2011-es népszámlálási adatok alapján, egyedül London 8,17 millió lélekszámmal és 3,27 millió háztartással bír, mely annyit jelent, hogy nagyjából 20 millió tonna háztartásból származó hulladékot kell begyűjteni és megsemmisíteni évente.

LiuGong 3+1 év garancia

Ebben nincs benne az üzleti tevékenységből származó hulladék, mely drasztikus módon növeli a hulladékkezelési számadatok mutatóit. Jelenleg 2013-at írunk, és London lakossága is jelentősen megnövekedett az utolsó népszámlálás óta.

Homlokrakodó - LiuGong 856

Az újrahasznosítás fontos aspektusa a két gyorsan növekvő iparágnak, a hulladékgazdálkodásnak és az építőiparnak. A McGovern Haulage az újrahasznosítás iparágának egyik vezető vállalata. A cég az M1 és a londoni elkerülő északi gyűrűjénél a Claremont Way Ipari Parkban található. A McGovern telephelyén történik a nagy mennyiségű újrahasznosítandó hulladék (háztartási, üzleti, építőipari hulladék) szelektálása, hogy az így szétválogatott és feldolgozott terméket elszállíthassák.

Egy LiuGong 856III homlokrakodó és egy hasonló specifikációkkal rendelkező Volvo munkagép fáradozik azon, hogy a McGovern üzem munkálatainak terheit csökkentsék. Mindkét gép átlagosan hetente hat napot dolgozik.

Alkalmanként előfordul, hogy kellemetlen szagokkal telik meg a levegő, vagy az arra kódorgó pimasz legyek és madarak nehezítik meg a terepen dolgozó munkások mindennapjait. A kabinban azonban megfelelőek a körülmények, egész napra kényelmet biztosítva a gépkezelőnek. Tapasztalatok alapján a LiuGong megbízhatósága kiváló. Néhány módosítást hajtott végre a McGovern és a Construction Plant & Machinery (A helyi LiuGong márkaképviselet) a gépen annak érdekében, hogy megfeleljen a legkorszerűbb biztonságos munkakörnyezet feltételeinek, melyhez a McGovern ragaszkodik.

A gép hátsó részén két kis panel található. Ezek kéken villogó LED lámpákat rejtenek magukban, melyek tisztán láthatóak és könnyebben észrevehetővé teszik a gépet, amint az a látótérbe kerül. A kabin tetején rajta van a standard narancssárga figyelmeztető lámpa, de ezen kívül még fel van szerelve rá egy zöld villogó is, mely abban az esetben aktiválódik, ha a gépkezelő munka közben nem kapcsolta be a biztonsági övet. A kanál két oldala lemezekkel lett megtoldva, hogy a hulladék mozgatás közben ne szóródjon annyira szét. L5 abroncsok kerültek a szabványos gumik helyére. Mélyebb barázdáiknak köszönhetően kisebb az esély arra, hogy a hulladékban található hegyes és éles anyagoktól kilyukadjon, vagy elszakadjon.

Homlokrakodó gép - LiuGong 856III

A tulajdonos, Tony McGovern és társvállalatainak szakemberei tudják a legjobban, hogy az építőipari munkagépeket kemény munkaterepen és körülmények között, gyakran a végletekig használják, ezért amikor gépvásárlásra kerül a sor nagyon körültekintőnek kell lenni.

Habár Tony McGovern ezelőtt sosem hallott a LiuGong-ról, de bizalommal fordult a vállalat angliai forgalmazójához, a Construction Plant & Machinery Sales-hez, amikor vásárlási szándékáról döntött.

Tony a következőt mondta: „Habár a gép nincs olyan rég a birtokunkban, de mégis kijelenthetem, hogy semmiféle panaszunk nincsen rá, probléma nélkül elvégzi azt a munkát, amire rendeltetett. Az alkatrészei pontosan ugyanolyanok, mint más vezető márkáké, ezért nem aggódom a szerviz és alkatrészellátás miatt sem, mely valljuk be: igen lényeges szempont. Mint vállalat, mi mindig azt tartjuk szem előtt, hogy miként tudnánk növekedni és a legtöbbet kihozni magunkból, illetve hogy tovább bővülhessünk az újrahasznosítás terén. Annak érdekében, hogy ezt tettekkel is támogassuk, valószínűleg egy újabb homlokrakodó vásárlásra kerül sor az elkövetkezendő hat hónapban.”

  

  

A bejegyzést készítette: Földi Anita és Blaskó Gergely (A szerzőről)

Kérjen ajánlatot a leírásban szereplő gép modelfrissített változatára!

Érdeklődjön telefonon a 06-20-966-28-38 mobilszámon, vagy üzenjen az űrlapon át!

online

A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.
Üzenete, adatai a weboldalon NEM jelennek meg!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

 

A LiuGong európai részlege a Munka-Gépítélet sikerein felbuzdulva úgy határozott, hogy körbejárja ügyfeleit, és interjúkat készít a LiuGong gépek aktív használóival. Ön jelenleg ezen interjúk egyikét olvassa.

A Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével. Nem csak LiuGong gépekkel szerzett tapasztalatait várjuk!

*A jogviták elkerülése végett fenntartjuk annak lehetőségét, hogy a fiktívnek vélt leírások megjelenését korlátozzuk.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 257 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x