2 in 1 - Rakodógép? Nem! Kotró!

Nemrégiben a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászdózsa Községben jártunk. Cikkünk főszereplője Agócs Sándor, valamint egy LiuGong 375A típusú csúszókormányzású kompakt rakodógép. Ez a berendezés nem egy építőipari cég tulajdona, hanem Jászdózsa Község Önkormányzatáé, ahol Sándor is dolgozik a rakodóval.

Kotró rakodógép LiuGong 375 

A csúszókormányzású gép többféle munkára alkalmas, és bérbe is vehető az önkormányzattól. Jelenleg a községben található vízelvezető árkok tisztítására és helyreállításárára használják. Ezek a vízelvezetők hajlamosak az eltömődésre, beomlásra. Ráadásul a nyári időszakban hamar benövi őket az elburjánzott növényzet. A rendszert fontos tisztán tartani, mivel a helység árvíz és belvíz elleni védelmét biztosítják. A település alacsonyan fekszik, ezért az esőzések következtében a víz nehezen szívódik fel. A vízelvezető hálózat segítségével így a felesleges mennyiség a közeli Tarna folyóba kerülhet.

Kompakt rakodógép - kotró adapterrel

A csúszókormányzású rakodó könnyen manőverezhető, s mivel nem túl nehéz, így nagyon egyszerű a megfelelő pozícióba kormányozni. Mai Munka-Gépítéletünkben közel sem sztenderd felszereltségű berendezést mutatunk be. Az alap kanál helyett egy speciális adapter lett rá felszerelve, mely kotróként működik. Elforgatható, oldalra mozgatható és a nagyobb stabilitás érdekében hidraulikus támasztékokkal is rendelkezik.

LiuGong Kompakt rakodógép - kotró adapterrel

Sándor már sokéves tapasztalatot szerezett az építőiparban. Különböző márkájú, jobbára japán grédereket és homlokrakodókat kezelt. Ez az első alkalom, hogy kotró adapterrel felszerelt csúszókormányzású rakodóval dolgozik. Valljuk meg: ezzel nincs egyedül. Kérdésünkre Sándor elmondta, annak ellenére nagyon könnyű volt alkalmazkodnia hozzá, hogy az adapter irányítása különbözik az eddig megszokottól. A gép heti öt alkalommal, naponta körülbelül 5-6 órát üzemel. Az üzemanyag fogyasztása elfogadhatónak bizonyult.

LiuGong 375a Kompakt rakodógép

Az államilag támogatott, pályázat útján történő gépbeszerzés megszokott hazánkban. A község költségvetése több éves spórolás után sem tenné lehetővé ilyen vagy hasonló munkagép megvásárlását, így az állami szerepvállalás életmentő. Az Önkormányzat képviselője elmondta, hogy vásárlóként mindig az adott gép specifikációit, megbízhatóságát és ár-érték arányát tartják szem előtt. A LiuGongnak bizalmat szavaztak és nem csalódtak.

  

A bejegyzést készítette: Földi Anita és Blaskó Gergely (A szerzőről)

 

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

 

A LiuGong európai részlege a Munka-Gépítélet sikerein felbuzdulva úgy határozott, hogy körbejárja ügyfeleit, és interjúkat készít a LiuGong gépek aktív használóival. Ön jelenleg ezen interjúk egyikét olvassa.

A Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével. Nem csak LiuGong gépekkel szerzett tapasztalatait várjuk!

*A jogviták elkerülése végett fenntartjuk annak lehetőségét, hogy a fiktívnek vélt leírások megjelenését korlátozzuk.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 204 vendég és 0 tag böngészi