Piroska :)

Tapasztalatomat / véleményemet osztanám meg veletek egy 1996-os O&K L45C homlokrakodóról, ami közel 28.000 üzemórát tudhat maga mögött. Mint a legtöbben, én is a nagy gépek "szerelmese" vagyok, de eddig egy Bobcat 753-as és gumihevederes minikotrógépek kezelőjeként dolgoztam. Egy csodás napon rákerültem eme 23 tonnás, közel 240 Lóerős szörnyetegre.

O&K homlokrakodó 1

Már a fülkébe való feljutás is egy élmény volt, amit a mérethez képest igen könnyű kezelhetőség, kényelem csak fokozott. A fülkéből jó a rálátás a kanálra, nem kell ácsingózni az ülésből. Egyszerű és gyors kezelhetőség jellemzi a homlokrakodót, igaz, nagy súlynál kell a motort pörgetni, de összességében elmondható, hogy ez a 177 kW jól boldogul minden terepen a 23 tonnás önsúllyal. A kormányzása kissé fura számomra, ugyanis "szakadozott", ugrál, ezért billencs pakolásánál nagyobb figyelmet igényel, de hamar meg lehet szokni.

O&K homlokrakodó gép 2

Leginkább földmunkát, tereprendezést, sittpakolást, kisebb-nagyobb bontási munkákat végeztem vele. Eleinte szokatlan volt az óriási kanál- és gépméret, leginkább a hátrafelé történő manőverezés izzasztott meg. Mikor már gyakorlottabb voltam a kezelésében, olyan munkákat is megcsináltam vele, amiről én sem gondoltam volna, hogy kivitelezhető. Ilyen volt például, amikor egy 100 éves nyárfa tuskóját kellett kiszednem vele. Nos, azt úgy tolta el maga előtt első nekifutásra – mindezt körülbelül 3 m3 földdel - mintha egy talicska téglakupac lett volna. Hatalmas betonelemek, kerítés, betontömb és számtalan méretes elem próbálta útját állni, persze kevés sikerrel. Igaz,a körömcsere rendszeres volt nálam(havi 5-7 db) a sok feszegetés, alányúlás, rengeteg "akkor is megemelem" kapcsán. :)

O&K L45C homlokrakodó gép 3

Pár szóban összefoglalva: hamar a kedvencemmé vált a homlokrakodó, ez a méret és teljesítmény bizonyult a legjobbnak számomra. Számomra ezen a gépen a legélvezetesebb a munkavégzés. A fotón én vagyok látható, éppen tereprendez közben tartottunk egy rövid fotószünetet.

Gyócsos Károly

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.
*A jogviták elkerülése végett fenntartjuk annak lehetőségét, hogy a fiktívnek vélt leírások megjelenését korlátozzuk.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 217 vendég és 0 tag böngészi