Az Öreg!!!

Ez a géptípus az előző rendszer igazi csúcs-gépezete volt. Nagy fordulatot jelentett a szocialista gépek között. Bizony. Egy kapitalista Svéd munkagép. Sokan megcsodálták, mikor az első nyugati berendezés megjelent valamelyik telepen.

Volvo régi homlokrakodó 2

Négyhengeres dízel motorjával és bivaly erejével felülmúlta a többi rakodógépet. Az akkori kor követelményeinek maximálisan megfelelt. A vezető fülkéjébe elől kellett beszállni. Klíma az nem volt, a két oldalsó üveget lehetett eltolni, és így járta át a kabint a levegő. Műszerezettsége a mellékelt képeken is jól látszik (nincs).

Volvo BM-641 homlokrakodó 2

Jó volt vele dolgozni. A sebváltója igazi csodaszámba ment! Nem is beszélve a jobb oldalon elhelyezett két hidraulika-karról. Innen lehetett kezelni a rendszert. Ezeket emberesen meg kellett markolni, de még most is emlékszem a járásukra.

Nagyon fordulékony munkagép volt. Köszönhetően a hátsó kormányzott kerekeknek, jól alá lehetett szedni. A gumik... Na, azok olyan virslik voltak, hogy ihaj-csuhaj. Ennek ellenére nem volt velük semmi probléma. Sáros talajon is megállták a helyüket.

Volvo öreg homlokrakodó - BM-641

Jól véssétek az emlékezetekbe, mert ma már elvétve lehet találni ebből a homlokrakodó géptípusból...

Baranyai Zoltán

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.
*A jogviták elkerülése végett fenntartjuk annak lehetőségét, hogy a fiktívnek vélt leírások megjelenését korlátozzuk.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 329 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x