Kalandok Vasdisznóval

Az általam kipróbált gépek közül eddig a legnagyobb élményt egy Caterpillar Cat 735-ös Dömper nyújtotta. A gépben hatalmas erő lakozik, ám mégis a könnyű kezelhetőségével tűnik ki a többi dömper közül. Belülről a biztonságot sugározza, kívülről pedig a büszkeség áradt belőle. A fülkéje a kényelem szempontjából simán felveszi a versenyt a komolyabb személyautókéval.

Caterpillar dömper

A Volvo dömperei sem rosszak, de közel sem olyan kényelmes és megbízható gépek, mint a Cater hasonló járgányai. Viszont a kotrógépek közül dolgoztam több típussal is. Kobelco, Caterpillar, Komatsu. Véleményem szerint a forgókotró kategóriában a Kobelco megveri a Catert is. Persze mindez csak akkor igaz, ha megkapja a kötelező szervizeket… Stabil mozgás, könnyű kezelhetőség, imádtam…

Volvo dömper

A Volvos képek Romániában készültek, a többi magyarországi autópálya-építések mentén (ott voltam az M3, az M6 és az M7 munkálatainál is. Igazából az a véleményem, hogy ha valaki egyszer megérzi a gépekben lakozó erőt és nem csak a munkát látja bennük, akkor ezek a masinák nagyon gyorsan függőséget okoznak. Sajnos ezt a szakmát is egyre több kókler űzi, akik veszélyt jelentenek a gépekre. Én 84-ben kezdtem mint hengeres egy Bomag hengerrel, de szerettem a gépeket, és folyamatosan törtem fel. Így értem a dömperekhez. A kotrózás és a dömperezés az, ami igazán megfogott. Ennek ellenére néha dózereztem is, de azt azért még gyakorolni kell.

Volvo dömperek

Utóirat minden kollégának, aki olvassa az írásomat: ha látjátok valahol a gépemet: a hívójele Vasdisznó, én meg a 76-os Sanyika voltam. Sziasztok és sok jó gépet nektek! :)

Utóirat 2: Eszembe jutott egy másik téma, ami mostani munkahelyem kapcsán merült fel, de mindenkit érinthet. Jogosítvány… Rengetegen nincsenek tisztában vele: évekig fizettünk minden típusra külön-külön. Ezeket begyakoroltuk, kifizettük a típusvizsgákat. Most meg ezeket nem akarják beütni az új jogsiba. Hogy is van ez??? Nektek mi a véleményetek a témáról?

Szeip Sándor

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.
*A jogviták elkerülése végett fenntartjuk annak lehetőségét, hogy a fiktívnek vélt leírások megjelenését korlátozzuk.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 253 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x