Az ügyes mindenes

Szegény öreg Zettelmayer rakodógépünk helyére gondoltunk egy frissebb masinát. A vénséggel sok lett volna a munka, mire felújítjuk. Sok gépet nézegettünk, amelyek elsőre számításba jöhettek, de sok próba után rájöttünk, hogy nekünk Caterpillar kell. Sok keresgélés után meg is találtuk a megfelelőt. Hollandiából származik a kicsike, Caterpillar 906, 2002-es évjárat, 5800 üzemórát mutat a számláló, szerintem valós lehet, nincs leharcolva belülről, nincs szétkopva.

Caterpillar 906 homlokrakodó gép 1

Hihetetlen a kényelem benne, nem gondoltam volna, hogy ekkora különbség van a homlokrakodó gyártók között. Minden kézre áll, a kormány állítása is jó benne, a joystick, a kapcsolók, kényelmes benne lenni. Más gépekbe ha beleültem, nem éreztem ilyen kényelmesen, jól magam. Nagyon jó a kilátás belőle, a padlóig futó üvegen át látni minden munkafolyamatot kívül. A hangszigetelése is megfelelő, nem zajos belül.

Nekünk nem volt munkalámpa rajta csak hátul, de ki volt építve előre is, felszereltünk 2 db 24 w-os led munkalámpát, így az éjszakai munka sem okoz gondot.

A munka nagyon könnyű vele, nagyon érzékeny a joystick, nagyon precízen lehet vele bármit csinálni. A hidraulika gyors rajta, a kanálcserélő nagyon kényelmes belülről. A méretei is jók: kicsi a segge, nincs nagy hátranyúlása. Erőben nem szenved hiányt, főleg ömlesztett anyagokat rakodunk vele, de törmelékrakodás, földmunka is van vele, erővel sosem volt probléma. Az utazósebessége jó, bár az újabb gépek már tudtommal 40 km/h-val is tudnak közlekedni, ő 25-tel megy.

Caterpillar 906 homlokrakodó gép 2

Súlyokat jól bírja, 1,6 tonnás raklapot jól leemel, felette nem próbáltuk még. Külön öröm volt számunkra, hogy a gyorscserélő feje azonos a Komatsu csúszókormányzású rakodónkéval, így az eszközöket fel lehet rakni erre is, például raklapvilla,lyukfúró,hótolólap.

A gumimérete furcsa számomra kicsit, más méretben lenne nagyon sok gumi, ez a méret ritka mint a fehér holló, használtan alig lehet kapni. Szervízügyileg nagyon okosan megoldott. Mindenhez nagyon jól odaférni, könnyű a szűrőcsere és az olajcsere is. A zsírzási pontokat is jól megoldották, könnyű karbantartani.

Caterpillar 906 homlokrakodó gép 4

Fogyasztását egyszer mértem csak, 3-3,5 litert fogyasztott üzemóránként, szerintem ez baráti.

Negatívum az üzemanyag betöltő nyílása, kannával esélytelen betölteni a gázolajat, erre találhattak volna ki jobb megoldást. Összességében nagyon szerethető, kényelmes precíz gép, reméljük sokáig megbízható is lesz nekünk, és még sok-sok üzemórát teljesít a családi vállalkozásunkban.

Szabó Imre

www.palinkapatika.hu

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 383 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x