Szubjektív vélemény a CAT 432E típusú univerzális kotró-rakodógépről

Ezt a gépet 2010 júniusában hoztam el Budaörsről. Cégünknek ez a hatodik gépe ebből a kategóriából. A gépnek szépen formatervezett külseje van. A kezelőfülke ergonómiailag kiváló, minden lényeges kezelő eszköz kézre esik, a vezető üléséből a körkörös kilátás nagyon jó.

 Cat 432E - Caterpillar

Nagyon finoman és precízen kezelhető rakodógépről beszélünk. A joystickkal vezérelhető munkaeszközök pontosan követik a gépkezelő utasításait. A hidraulika rendszere kiválóan teljesít, nem rángat, megfelelően gyors.

Meneteléskor 40km/óra körüli sebességre képes, ezt segíti egy a hosszanti "bólogatást" kiegyenlítő rendszer. Ez a berendezés nagy kényelmet garantál hosszú utak megtételekor is. Én már meneteltem vele 100km-res távot is.

Tapasztalatom szerint brigádok kiszolgálására, de nagyobb földmunkák végzésére is nagyon jó gép a CAT432E. Törési és fúrási munkákat rendszeresen végzek vele minden különösebb gond nélkül. Szerintem a kategória legjobbja, ezen véleményemet alátámasztja az a 20000 üzemórás munkavégzés, amit ezzel a géppel (4300üó) és elődeivel (428C, 432D, 428E, 432E) teljesítettem.

Negatívumot nem igazán tudok felsorolni, talán két dolgot említenék meg. Az egyik, hogy a tűzoltó készüléknek nincs kiépített helye a gépen, a másik az irányjelzőnek nincs hangban visszajelzője. Egy egyszerű csipogó utólagos beépítésével oldottam meg.

Majdnem elfelejtettem, éjszaka a 8 db munkalámpa (4 elöl 4 hátul) - amelyek egyenként állíthatóak - nagyon jó munkaterületi megvilágítást biztosít.

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a gépet. A klimatizált fülke lehetővé teszi a napi 8-10 órás kényelmes munkavégzést is.

Hirtelen ennyit a CAT432E-ről.

Tisztelettel:

Kisari Sándor

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

 

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.
*A jogviták elkerülése végett fenntartjuk annak lehetőségét, hogy a fiktívnek vélt leírások megjelenését korlátozzuk.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 447 vendég és 0 tag böngészi