Hulladék kábel feldolgozása: újrahasznosítás

Az érclelőhelyek készleteinek csökkenése, valamint a kitermelési és a kohászati költségek emelkedése miatt egyre inkább előtérbe kerül a hulladékká vált fémek, ezen belül is a színesfémek újrahasznosítása.

Újrahasznosítás a kohászat helyett

Lényegesen olcsóbb, nem utolsó sorban pedig környezetkímélőbb egy újrahasznosító technológia alkalmazása. Gondoljuk végig, hogy a hulladékok ismételt felhasználása nélkül, milyen költségek és munkafolyamatok merülnek fel:

•    bányászat
•    ércdúsítás
•    kohászat
•    késztermék gyártása
•    a folyamatok közötti anyagszállítás, logisztika

Érc készletek

A színesfémek kitermelésének költsége napjainkra az egekbe szökött. Ennek közvetlen következményeként a termékek ára is folyamatosan emelkednek. Mintegy 30 éve egyre nagyobb szerepet kap a már nem használt anyagok, ezen belül a színesfémek újrahasznosítása.

A kvázi-homogén anyagok újrahasznosítása a begyűjtést követően nem jelent különösebb feladatot az ipar számára, azonban az olyan termékek, mint a szórakoztató elektronikai berendezések, háztartási gépek, villamos vezetékek már problémák sorozata elé állítja az recycling üzemeket. Belátható, hogy ezekben a hulladékká vált tárgyakban számos értékes színesfém található. Amennyiben ezeket nem nyerjük ki a hulladékokból, úgy a lerakókba kerülnek, és az értékes színesfém egy idő után a föld alá kerül.

Minden egyes háztartásban több száz méter, ipari létesítményekben több kilométer elektromos kábel vagy vezeték található, amelyek egy idő után elvesztik feladatukat, és hulladékká válnak. (Elromlott készülékek, épület-felújítás, bontás stb.)
A kábelanyagok újrahasznosítására kínálunk egy korszerű és megfizethető kábel-újrahasznosító berendezést, amely képes a fémet megfelelő módon elválasztani a szigeteléstől, burkolattól.

Referenciáink: projektek, amelyekre büszkék vagyunk! Kattintson a videókért, képgalériáért

Újrahasznosításra váró kábelek

A megfelelő technológia nélkül a fémek kinyerése csak egy módon lehetséges: a kábeleket kupacba rakva, és meggyújtva leégetik azokról a szigetelést. Az eljárás azon túl, hogy szigorúan tilos, felbecsülhetetlen módon károsítja a környezetet és az illegális tevékenység közelében élők egészségét.

Az általunk forgalmazott száraz üzemű kábelgranuláló berendezések széles tartományban képesek a hulladék kábelek feldolgozására, a műanyag burkolat elválasztására. A berendezés alkalmas autókábelek, villamos hálózati kábelek, számítógép-kábelek feldolgozására. A technológiai gyakorlatilag egy granuláló (finomra őrlő) gép, amely a kábelekből készült őrleményben lévő fém és műanyag frakciókat fajsúly szerint választja szét.

Kábel granulátum

Az eljárás végén minimum 98%-os tisztaságú fémreszeléket, fémőrleményt kapunk, amely komoly értéket jelent a piacon. Meg kell említenünk, hogy amennyiben a kábeleket feldolgozás előtt a szigetelés anyaga szerint válogatjuk, úgy a képződő műanyag hulladékot is értékesíthetjük. Ilyen módon a hulladékunk 100%-ban újrahasznosul, nem terheli a környezetet, és a várt profit sem marad el.

Érc granulátum


Hulladék kábelt feldolgozó berendezés

MOST AKTÍV videó

Hulladék kábel feldolgozására alkalmas gépsor

Következő videó:
kattintson a képre!

Kábel feldolgozó, kábelaprító, granuláló gép

Következő videó:
kattintson a képre!

300 kg/h kábelaprító és szeparáló berendezés

Következő videó:
kattintson a képre!


Bővebb információt, árajánlatot szeretne? Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

Érdeklődjön telefonon a 06-20-966-28-38 mobilszámon, vagy üzenjen az űrlapon át!

online

A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.
Üzenete, adatai a weboldalon NEM jelennek meg!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A bejegyzést készítette: Varga Péter és Blaskó Gergely (A szerzőről)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 473 vendég és 0 tag böngészi