10 tipp, mely megkönnyíti a használt munkagép értékesítését

Sok alternatív megoldás közül választhat, ha munkagépet kell eladnia: privát értékesítés (újsághirdetés, általános apróhirdetési oldalak, szakosodott értékesítési honlapok), aukciók, munkagép kereskedők – mint például a Best Machinery Kft. – brókerek és számos más megoldás közül válogathat. Cikkünkben ezeket a felületeket összefoglaló néven értékesítési csatornáknak hívjuk.  Csak elhatározás kérdése, hogyan abszolválja a nyomasztóan nehéz feladatot. Tegye fel a következő kérdéseket, mielőtt kiválasztja az Ön számára előnyös értékesítési csatornát, és cikkünk segítségével hozza meg a tökéletes döntést!

Használt LiuGong munkagép

Vajon ez a legjobb hely a gép értékesítésére?

 

1.    Mi a legnyomósabb érvem az előnyösnek gondolt értékesítési csatorna mellett?
A különböző értékesítési módok mellé különféle előnyök társulnak: gyors, könnyű. kevés anyagi ráfordítást igényel, netán maximális profitot eredményez. De ne feledkezzen meg a kiválasztott csatorna árnyoldalairól sem: az alacsony költség sokszor kisebb bevételt eredményez, netán az értékesítés válik nehezebbé (gondoljunk például az ingyenes apróhirdetési oldalakra, ahol homlokrakodónk az elektromos konyhai aprítógép mellett tűnik fel). Találja meg azt a megoldást, azt a céget, amely a leginkább hozzásegíti a kitűzött célok eléréséhez a munkagép értékesítés tekintetében.

2.    Mit tartalmaz a munkagép értékesítését segítő szolgáltatónak kifizetett díj?

Új LiuGong munkagépekA költségek gyorsan elszaladhatnak, ha nem vesszi számba a kiválasztott módszer minden járulékos költségét. Ilyenek lehetnek a hirdetési díjak, a gép fotózásának költségei, tárolási költségek stb. Derítse ki, hogy pontosan milyen szolgáltatást kap a pénzéért! Lehet, hogy a kereskedő által kínált alacsonyabb pénzösszeg a költségek összesítése után mégis több profitot (vagy kisebb veszteséget eredményez). Egy gépkereskedelemmel foglalkozó apróhirdetési portálon akár drágábban is értékesítheti a munkagépet, de a sokszor több hónapos hirdetési idő alatt a berendezést tárolni kell, és az esetleges időszakos karbantartások is költséget jelenthetnek. Különösképpen igaz mindez, ha a gép lízingelt, hitellel terhelt.

3.    A kiválasztott értékesítési csatorna másban is segít?
Egyes szolgáltatók vállalják a munkagép elszállítását, biztosítását és esetleges javítását is. Az Ön által kiválasztott szolgáltató miben segít?

4.    Hogyan segít hozzá a szolgáltatás (bizományos értékesítő, apróhirdetési oldal stb.) ahhoz, hogy a lehető legmagasabb árat kapjam a munkagépért?
A marketing kulcsfontosságú a munkagép értékesítése során. Legyen biztos abban, hogy a kiválasztott értékesítési csatorna a megfelelő időben a megfelelő személyeknek, illetve vállalatoknak juttatja el az Ön ajánlatát. Biztos abban, hogy egy ingyenes általános apróhirdetési portálon azok szembesülnek az Ön ajánlatával, akik munkagépet kívánnak vásárolni?

5.    A potenciális vásárló megvizsgálhatja, illetve kipróbálhatja a munkagépemet?
Ha munkagépét olyan helyen mutatja meg vásárlóinak, ahol az átvizsgálható (például a márkaképviselet bázisán), kipróbálható, akkor a vásárlók nagyobb eséllyel fogják kifizetni az elvárt összeget.

hasznalt munkagep
"Megkímélt" munkagép tulajdonostól eladó!

6.    Az általam kínált munkagép vajon hány potenciális érdeklődőt vonz?
Kikre tekinthet potenciális vásárlóként, ha egy grédert kíván értékesíteni? Útépítő cégek? Gondoljon az erdészetekre is! Ha homlokrakodó eladásán töri a fejét, akkor ne feledkezzen meg a hulladéktelepekről és a biomassza hasznosítással foglalkozó cégekről sem. Egy biomassza erőműben számos homlokrakodó dolgozik! Osztályozógép nem csak bányában működik. Ebben az esetben is potenciális vásárló lehet a hulladéktelep.

7.    Vajon könnyebb lehet külföldre értékesítenem a munkagépet?
Való igaz, hogy az értékesítési terület kiterjesztésével a potenciális vásárlók körét is kiszélesíti. De ne feledkezzen meg arról, hogy a nemzetközi piacon a kínálat is jóval szélesebb. Kalkuláljon az érdeklődők Magyarországra utazásának, valamint a munkagép elszállításának költségeivel is.

8.    Ha az adott értékesítési módot választom, mikor és mennyi pénzért tudom értékesíteni a gépet?
Amennyiben kereskedőnek adja el munkagépét, úgy a kérdésre adott válasz egyértelmű. A megbeszélt árat záros határidőn belül megkapja. De mivel kalkulálhat akkor, ha ingyenes apróhirdetés keretében próbálja meg értékesíteni a mezőgazdasági, netán földmunkagépét, illetve egyéb eszközét? És mi van akkor, ha erre szakosodott szakportált vesz igénybe?

9.    A kiválasztott értékesítési csatorna képviselői ismertetni tudják múltbeli eredményeiket?
A sikert számokban mérik. Feltételezésekre, gondolatokra nem alapozhat. Hasznos lehet a választott érékesítési csatorna által bemutatott referencia is. Hány gépet értékesített 1 év alatt az adott apróhirdetési oldal vagy munkagépekre specializálódott honlap? Hány gépet közvetített ki sikeresen a kiválasztott munkagép bróker? És a bizományos értékesítéssel megbízott márkaképviselet?

10.    Mekkora tapasztalattal rendelkezik az értékesítési csatorna az én iparágamban?
Biztosan az Agroinform a legjobb hely a földmunkagép értékesítésére? Egy kombájnt legkönnyebben a Mascuson lehet eladni? Targoncáját az Expresszen érdemes hirdetnie? Mindenképpen azt a céget válassza – legyen szó munkagép brókerről, internetes oldalról vagy munkagép márkaképviseletről – ahol a leginkább értik és átlátják az Ön iparágát. Az ilyen cég kiemeli gépének előnyös tulajdonságait és megkönnyíti az értékesítést.

Ha földmunkagépét új berendezésre szeretné cserélni, akkor ne habozzon, keresse meg cégünket, segítünk a régi berendezés értékesítésében.

A bejegyzést készítette: Blaskó Gergely (A szerzőről)

Szóljon hozzá!

Küldés (Ctrl+Enter)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 407 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x