ZF és LiuGong konglomerátum

Közös munkagép híd és váltó gyárat, valamint kutatóközpontot alapít a két vállalat

Nemrég értesültünk arról, hogy a ZF és a LiuGong megerősíti a két vállalat közötti együttműködést azzal, hogy egy új, munkagép hidakat és munkagép váltókat gyártó vegyesvállalatot hoznak létre Liuzhouban.

Kína vezető építőgép gyártója, a LiuGong és a ZF-Group vegyesvállalatot hozott létre ZF Liuzhou Axle Co. Ltd. néven. A tervek szerint az új konglomerátum építőgép váltók és hidak fejlesztésére és gyártására fókuszál.

Az új vegyesvállalat alapító okiratát szeptember 12-én írta alá a LiuGong, valamint a ZF vezetősége. A közös cég elsőként homlokrakodókhoz szánt hidakat fog gyártani, melyek speciálisan a kínai igényeknek megfelelően kerülnek kifejlesztésre. A hosszú távú tervek alapján legalább 190 munkavállaló teljesít majd szolgálatot a liuzhoui gyárban, és több mint 30.000 új fejlesztésű híd, valamint váltó fogja a vegyesvállalati partner LiuGong gépeit kiszolgálni.

Liugong - ZF munkagép váltó és híd vegyesvállalat

 

Liuzhou az egyik legfejlettebb ipari város, mely Kína déli részén terül el. A ZF, valamint a LiuGong 1995 óta üzemeltet közös sebességváltó, valamint tengely gyárat a térségben. A 300 dolgozót alkalmazó vállalat a LiuGong gépeihez, továbbá más gyártó berendezéseihez szállít alkatrészeket. Az újonnan alapított gazdasági társaság a gyártás mellett a K+F tevékenységet is maga végzi.

„A LiuGonggal történő együttműködésünk jól mutatja a ZF által oly kedvelt ’valós piacra tervezés’ stratégiájának működőképességét. Különösképpen igaz ez az úttalan utakon dolgozó munkagépek esetében” – mondta Willheim Rehm, a ZF elnökségének tagja. Az új híd széria technológiailag megbízható, ám mégis kedvező árú alkatrész család. „A LiuGonggal együttműködve sikerült egy olyan terméket kialakítanunk, mely tökéletesen illik a kínai igényekhez” – közölte Rehm.

Az új vállalat segítségével a ZF tovább erősítheti az ázsiai piacokon betöltött szerepét. „Az elmúlt évek során a kínai munkagépgyártás óriási fejlődésen ment keresztül” – fogalmazta meg véleményét Dr. Stefan Sommer, a ZF vezérigazgatója. „A világ homlokrakodóinak több mint a fele ebben az országban készül. Jelentős mennyiségű gép ezek közül külhoni piacokon kerül értékesítésre. Az impresszív export ráta veszélyeket is hordoz, mely legfőképpen a piaci igények fluktuációjában nyilvánul meg. Az új vegyesvállalattal a ZF tovább növekedhet Kínában.” – Mondta Sommer.

A LiuGong elnöke, Wang Xiaohua szerint az új konglomerátum tovább fogja erősíteni a ZF és a LiuGong közötti jó kapcsolatot. Az együttműködés olyan lehetőségeket nyit meg, melyeket kihasználva sikerrel lehet közösen fejlesztett hidakat értékesíteni más, munkagépeket gyártó cégek számára is.

A bejegyzést készítette: Blaskó Gergely (A szerzőről)

 

Szóljon hozzá!

Küldés (Ctrl+Enter)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 223 vendég és 0 tag böngészi