A LiuGong 3 új, kifejezetten az európai igények alapján fejlesztett kotrógépet mutatott be

A 22 tonnás LiuGong 922E és a 25,5 tonnás 925E láncos kotró a jelenlegi 922LC és 925LC továbbfejlesztett változata, míg a 930E a 31 tonnás gépkategóriában új versenyzőként indul. Figyelembe véve a jelenlegi Európai Uniós emissziós normákat, a 922E, 925E és a 930E is Stage IIIB (Tier 4 Interim) motorral van felvértezve.

LiuGong kotrógép 930E

"Minden egyes LiuGong E-szériás kotrógépet a következő három tulajdonság kompromisszumok nélküli teljesítése mellett terveztünk meg: maximális megbízhatóság, maximális biztonság és könnyű karbantarthatóság" – mondta Xiaorong Zeng, a LiuGong kotrógépek fejlesztéséért felelős vezetője. "Az új Cummins motorok könnyedén teljesítik a szigorú emissziós normákat. A környezetet kímélő és az ebből adódóan takarékos üzemeltetés lehetőségét számos ergonómiai újítással és vonzóbb megjelenéssel ötvöztük."

LiuGong láncos kotró 925E

A kisebbik, 922E kotrógép üzemi súlya 22.000 kg, maximális ásási mélysége eléri a 6.595 mm–t. A 925E 25.500kg önsúlyú, ásási mélysége 6.925 mm, míg a 930E 31.300kg-os súlya mellé 7.300mm legnagyobb ásási mélység társul.

LiuGong 3+1 év garancia

Európára hangolva!

Minden egyes E-szériás modell Tier 4 Interim / Stage IIIB Cummins QSB 6.7L motorral van felszerelve. Az új gépekben méretüktől függően más-más teljesítmény leadására képes az amerikai erőforrás. A 922E-ben 2.000-es fordulatszámon 117 kW-ot, a 925E-ben szintén 2.000-es fordulaton 129 kW-ot, míg a 930E-ben 1.900-as fordulaton 147 kW-ot teljesít.

A korábbi 922LC és 925LC kotrógépekkel összehasonlítva a 922E és 925E 5-8%-al kevesebb üzemanyaggal is beéri, ráadásul a felszakítóerő tekintetében is 5, illetve 11,8%-os növekményt értek el a LiuGong fejlesztői.

LiuGong kotrók

A QSB6.7 motorokat hűtött EGR rendszer, magas nyomású közös nyomócsöves befecskendező rendszer (HPCR) és Cummins részecskeszűrő segíti a tiszta és takarékos működésben. Mindez a Cummins VGTTM turbófeltöltővel egészül ki, mely folyamatosan adagolja a szükséges töltő-levegő mennyiséget.

A motort és a hidraulika rendszert a különböző igényekhez több fokozatban is beállítható IPC (Intelligent Power Control) egység vezérli, mely biztosítja az alacsony üzemanyag fogyasztást, szükség esetén pedig az extra erőt. Az intelligens vezérlés üresjárat esetén képes a fordulatszám 1.000 rpm-re csökkentésére, ezzel is növelve a megtakarítást. Az üzemeltetést még hatékonyabbá teszi a továbbfejlesztett hidraulika rendszer.

Az E szériás kotrók teljesítményének és fogyasztásának optimalizálása érdekében a gépkezelő a munka típusának megfelelően hat különböző program közül választhat: magas teljesítmény, gazdaságos működés, finom működés, emelés, bontókalapács, egyéb segédeszköz. A hidrosztatikus hajtás 2 fokozattal rendelkezik, így a gép szükség esetén relatíve gyors menetelésre is képes. Nehéz munkavégzés során plusz erőre lehet szükség, melyet a “power boost control system” bekapcsolásával érhetünk el. Ezzel ideiglenesen 7%-al növelhetjük a teljesítményt.

Továbbfejlesztett kényelem és biztonság

A 922E, 925E és 930E munkagépek közös jellemzője az ergonomikusan kialakított, növelt méretű kezelőfülke, mely a kiszélesített üvegeknek és a megnagyobbított, elhúzható árnyékolóval ellátott napfénytetőnek köszönhetően kiemelkedően széles látószöget, azaz rendkívül jó kilátást biztosít.

LiuGong 922E markológép kabin

A LiuGong mérnökei számos fejlesztést hajtottak végre annak érdekében, hogy a gépkezelő kényelmes, harmonikus környezetben dolgozhasson. A kabint az óriási tér, a hatékony szigetelés, valamint a kényelmes, magas támlájú, a vibrációt 99%-os mértékben elnyelő ülés jellemzi.

LiuGong E széria kotrógép 3 - kijelző

A nagy teljesítményű légkondicionáló és a légbeömlők speciális elhelyezése lehetővé teszi a kezelőfülke hidegen, illetve melegen tartását. A finoman és pontosan működő irányítókarokkal egy hosszabb munkanap levezénylése sem okoz problémát. A többfunkciós, növelt fényerejű színes LCD kijelző új helyre került, így az értékek még a legnagyobb napsütésben is könnyen leolvashatóak. Funkciói között megtalálhatjuk a gép működési paramétereinek kijelzését, illetve figyelmeztetések és karbantartási információk kiírását.

A kijelző biztonsági szempontok alapján visszapillantó képernyőként is funkcionál. Képét a gép hátuljára elhelyezett kamerarendszer adja, így a gépkezelő könnyen tájékozódhat környezetéről.

LiuGong kotrógépek LasVegas

A kezelő biztonságának maximális szem előtt tartása mellett kialakított fülke teljesíti a ROPS, illetve az új, kifejezetten földmunkagépekre vonatkozó ISO 12117-2 szabványokat.

Karbantartás? Nem probléma!

Mint azt bevezetőnkben már írtuk, a LiuGong mérnökei az E széria tervezésénél arra törekedtek, hogy a kotrógépek egyszerűen szerelhetőek és könnyen karbantarthatóak legyenek. A széles szervizajtók és az új tervezésű motorházfedél azonnali hozzáférést enged a motor és a hűtőrendszer részegységeihez. Ráadásul ezek mögött a komponensek úgy kerültek elhelyezésre, hogy körülöttük elég tér maradjon.

A légkondicionáló pollenszűrője és a biztosítéktábla a kabin oldalában található. A gép szűrői, illetve a vezérlés könnyen elérhető a földről is. A különböző funkciójú hűtőberendezések – a motorhűtő, az olajhűtő és az intercooler – párhuzamos elrendezésűek, így könnyű azokat tisztítani.

A gépkezelő a kabinban már a legkisebb problémáról is azonnal értesül, mert a beépített diagnosztikai rendszer ezeket is továbbküldi az LCD kijelzőre.

Nézzen kotrós képeket az E szériás LiuGongokról!

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

A maximális megbízhatóság érdekében a LiuGong saját, csúcsminőségű technológiáját ötvözte a világpiac vezető márkáinak komponenseivel. Az E szériás munkagépekben Cummins motor, Kawasaki hidraulika és Nabtesco erőátviteli rendszer dolgozik.

Technikai specifikációk

LiuGong 922E

LiuGong 925E

LiuGong 930E

Motor
Cummins, QSB6.7

Bruttó teljesítmény
127 kW (173 Le)
@ 2.000 rpm

Nettó teljesítmény
117 kW (157 Le)
@ 2.000 rpm

Maximális ásási mélység
6.595 mm

Sztenderd kanálméret
1,0 m3

Üzemi súly
22.000 kg

Motor
Cummins, QSB6.7

Bruttó teljesítmény
142 kW (190 Le)
@ 2.000 rpm

Nettó teljesítmény
129 kW (173 Le)
@ 2.000 rpm

Maximális ásási mélység
6.925 mm

Sztenderd kanálméret
1,2 m3

Üzemi súly
25.500 kg

Motor
Cummins, QSB6.7

Bruttó teljesítmény
169 kW (227 Le)
@ 1.900 rpm

Nettó teljesítmény
147 kW (197 Le)
@ 1.900 rpm

Maximális ásási mélység
7.300 mm

Sztenderd kanálméret
1,4 m3

Üzemi súly
31.300 kg


A bejegyzést írta: Blaskó Gergely - (A szerzőről

Kérjen ajánlatot LiuGong kotrógépre! Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

Érdeklődjön telefonon a 06-20-966-28-38 mobilszámon, vagy üzenjen az űrlapon át!

online

A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.
Üzenete, adatai a weboldalon NEM jelennek meg!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 366 vendég és 0 tag böngészi