LiuGong 950E kotrógép a las vegasi Conexpo kiállításon

Anyavállalatunk a 2014 márciusában megrendezett las vegasi Conexpo kiállításon fedte fel a nagyközönség számára egyik legnagyobb lánctalpas kotrógépét, a 950E-t. A megbízhatóságukról híres LC, C és D szériák nyomdokait követő E sorozat a LiuGong kotróinak legújabb nemzedéke, mely erősebb, könnyebben irányítható és biztonságosabb is. A kiállításon a számos újdonság mellett bemutatásra került a gyártó 55 éves történetét bemutató rövidfilm is. A kihagyhatatlan képkockákat cikkünk közepén Önök is megtekinthetik!

LiuGong 950 E kotrógép

Fejlett hidraulika

Az új kotrógép az üzemanyag-takarékosság jegyében került kifejlesztésre. A LiuGong 950E vezérlése az intelligens IPC rendszeren alapul, mely kiemelkedő hatásfokkal hangolja össze a motor és a hidraulika szivattyú teljesítményét. Az új technológia gyorsabb és lágyabb működést, valamint nagyobb hatásfokot és takarékosabb üzemet tesz lehetővé.

A vezérlőszelepek és a munkahengerek optimalizálásával a fejlesztőmérnökök további fogyasztáscsökkenést értek el. Az IPC rendszer segítségével a gépkezelő 6 különböző üzemmód (eco, power, finom-mozgás, emelés, törés, egyéb tartozék) közül választhat, melyek használatával fokozható az üzemanyag-megtakarítás, vagy szükség esetén többlet teljesítmény érhető el.

LiuGong 950 E 2 láncos kotró

A maximális megbízhatóság érdekében a LiuGong saját, csúcsminőségű technológiáját ötvözte a világpiac vezető márkáinak komponenseivel. A munkagépben Cummins motor, Kawasaki hidraulika és Nabtesco erőátviteli rendszer dolgozik.

Hatékony Cummins motor

A 950E kotrógépet a nemrégiben kifejlesztett, ECM modullal ellátott Cummins QSM11 375 típusú motor hajtja meg. Az erőforrás úgy szolgáltat extra teljesítményt a nagy igénybevételű munkálatokhoz, hogy a fogyasztás és a károsanyag kibocsátás mindvégig alacsony marad. A Conexpon kiállított modellt Tier 4-es (Stage IIIB) motorral szerelték fel, mely a legszigorúbb észak-amerikai és európai emissziós szabványt is teljesíti, de kérésre a munkagép akár Tier 3 vagy Stage IIIA konfigurációban is rendelhető.

CUMMINS QSM11 375 motor

A fogyasztáscsökkentés jegyében fejlesztett gépet a mérnökök az alapjárati szabályzórendszer második generációjával szerelték fel. A D szériában debütáló egység a gép nyugalmi állapotát érzékelve az alapjárati fordulatszámot 1000 rpm alá csökkenti, mely segítségével tovább fokozható a takarékosság, illetve csökkenthető a motor kopása.

A LiuGong 55 éves története

Kényelmes és biztonságos kezelőfülke.

A LiuGong 950E kotrógép kategóriája legnagyobb kabinjával rendelkezik. A szélvédőt szélesebbre tervezték, ezzel is könnyítve a manőverezést és a munkaterületre való közvetlen rálátást. Az árnyékolóval ellátott és kiszélesített napfénytető kiváló fényviszonyokat és szellőzést biztosít. A monitort tartó konzol sokkal stabilabb és úgy lett pozícionálva, hogy könnyen ellenőrizhetőek legyenek rajta az adatok. A monitoron több mint 10 különböző nyelven olvashatóak le a működési funkciók, figyelmeztetések és karbantartási információk. Az LCD kijelző a hátsó kamera képét is megjeleníti, növelve ezzel a termelékenységet és a biztonságot.

LiuGong a conexpo kiállításon

A finoman és könnyedén mozdítható irányító karok a hosszú munkaórákat teszik komfortosabbá. A formatervezett, széles pedálok sokkal kényelmesebbek, és lehetővé teszik, hogy a kezelő a lábtámaszon pihentesse a lábát, miközben gépét irányítja. A könnyen tisztán tartható és formára szabott padlószőnyeg sokkal praktikusabb és egyben tartósabb is, mint a korábbi szériák megoldásai. Az ROPS fülke az új ISO 12117-2-2008 szabvány alapján készült, mely tovább fokozza a 950E biztonságosságát.

Egyszerű karbantartás

Akárcsak a többi LiuGong berendezésnél, a 950E típusnál is egyszerűen és könnyen elvégezhetőek a karbantartási munkálatok. A szűrők egy mozdulattal elérhetőek. A fedélzeten található hibafigyelő diagnosztikai rendszer figyelemmel kíséri a gép működését, illetve teljesítményét, és már azokat az apróbb hibákat is észleli, amelyeket a korábbi típusok LCD monitorai még nem jeleztek ki. A szöveges üzenetek megkönnyítik és felgyorsítják egy esetleges hiba diagnosztizálását.

A 950E kotrógép tovább erősíti a LiuGong bányaipari termékvonalát, és olyan újdonságok mellé csatlakozik, mint a 70 tonnás 970E láncos kotró, a 899-es homlokrakodó vagy a Dressta TD40E dózer.

 

A bejegyzést írta: Blaskó Gergely - (A szerzőről

Szóljon hozzá!

Küldés (Ctrl+Enter)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 283 vendég és 0 tag böngészi