A több mint 40 éves munkagép

Egy koros LiuGong homlokrakodó

1961-ben Kína központi kormányzata kidolgozott egy zseniális tervet arra vonatkozóan, hogy hogyan fejlesszék az ország építőipari berendezéseinek piacát. Ebben a tervben azt javasolták, hogy a LiuGong, a Xiamem és a Chengu munkagépfejlesztő ágazataiban mindannyian a homlokrakodók gyártására fókuszáljanak. 

Az idős LiuGong homlokrakodó

1966-ban a LiuGong kifejlesztette a Z435-ös típust, mely a vállalat első homlokrakodó modellje volt. Ez a gép japán dizájnon alapult, és egy 135 lóerős motor hajtotta. Üzemi súlya meghaladta a 3,5 tonnát, a kanál kapacitása pedig 1.7m3 volt.

1971-ben a gép egy nagyobb változata jelent meg: a Z450-es, mely 220 lóerős motorral került összeszerelésre. Habár a LiuGong első generációs homlokrakodói relatíve kis számban kerültek gyártásra, néhány példány máig is üzemel. Mint ahogy a képeken Önök is láthatják, ez egy korai Z435-ös modell, mely több mint 40 éve szolgálja gazdáját. És a koros homlokrakodó még mindig működőképes! Mind a mai napig rendszeres használatban van. Habár ráférne némi kozmetikázás, de a gép tökéletesen alkalmas arra, hogy elvégezze tulajdonosának mindennapi munkáját.

A 40 éves munkagép - LiuGong

Az évek múlásával a LiuGong a világ egyik legnagyobb homlokrakodó gyártójává nőtte ki magát. Az utóbbi két évtizedben a vállalat kiszélesítette termékportfólióját, így termékeikkel gyakorlatilag a földmunkagépek teljes piacát lefedik.

Koros LiuGong homlokrakodó munkagép

A LiuGong története 1958-ra vezethető vissza. Ekkor a céget még Liuzhou Metal Structure Plant-nek nevezték, és acél alkatrészeket gyártottak a Guangdong tarrományhoz tartozó olajmezők fejlesztéséhez.

Régi és új LiuGong homlokrakodók

1960-ra a vállalat kis lánctalpas dózereket, valamint toronydarukat fejlesztett ki. Ezek voltak az első olyan berendezések, amelyekkel a LiuGong az építőipari gépek piacára lépett.

Önnek tetszik a koros munkagép? Elfogadjuk a lájk gomb megnyomását. (És meg is köszönjük!)

A bejegyzést készítette: Blaskó Gergely (A szerzőről)

 

Szóljon hozzá!

Küldés (Ctrl+Enter)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 279 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x