Gépek csatája

A héten kezdtem el a címben nevezett típusú géppel dolgozni. Amit le szeretnék róla írni, az nem csak erre a munkagépre vonatkozik. Volt szerencsém már JCB 3CX, 4CX kotró-rakodókkal és Volvo BL 71-el is dolgoznom. Idáig nálam a Volvo a favorit.

Terex 980 kotró rakodó

Számomra sokkal kényelmesebb, mint az előbb említett márkák. A Terex ülése kényelmes, viszont kényelmetlen a kormány és a karok elérése, hiába lehet állítani a kormány dőlésszögét. Számomra az elejével kicsit nehézkes dolgozni, de csak akkor, ha össze kell csípni valamit.

A Terex előtt a Volvo BL 71-el dolgoztam. Nagyon jó, hogy a svédek 1 joystickra összpontosították az első gém és kanál mozgatását, ellentétben a JCB és a Terex gépeivel. Lehet, hogy csak sok gyakorlat kellene összehangolni a kezemet a karokkal, de a Volvonál ezzel nem volt gondom.

terex 980 kotró rakodó 2

Hátrafordulva a talpaló karok messze vannak, viszont az ölünkbe állítható karok kényelmesen kezelhetőek. Nagyon tetszik, hogy alacsony fordulatnál is gyorsan dolgozik a Terex hidraulikája. Több műveletet is szépen lehet vele végrehajtani. A 3 gép közül, nekem a Terexnek a legkényelmesebb és legjobb a kotró részét kezelni.

A hajtáslánca szer felett gyenge a gépnek. Hiába vannak rajta a nagy kerekek, egy kis sárba már nehézkesen mozog. Mindent összerakva, ha lehetne személyre szabottan gépet választania a kezelőnek, akkor a 3 gépből kovácsolnám össze a jó tulajdonságokat, és így alkotnám meg a saját kis kotró-rakodómat.

Molnár József

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.
*A jogviták elkerülése végett fenntartjuk annak lehetőségét, hogy a fiktívnek vélt leírások megjelenését korlátozzuk.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 512 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x