Fapados univerzalitás

Mostanság ezzel a kis univerzális szerkezettel dolgozom. Amikor először beleültem, akkor elég fura volt, de hamar hozzászoktam. 2011-es modell, az első "új" gép a fenekem alatt. Kezdeném a fülkével...

JCB 1CX univerzális rakodógép

Kicsi, pedig nem vagyok nagy ember. Az ülése pocsék, semmilyen rugózása sincs. Annyira kemény, mint ha egy fapadon ülne az ember. A gázpedál kényelmetlen helyen van. A menetelő kar erős, egy hosszabb műszak után elég rendesen bedurran az ember alkarja tőle. A homlokrakodó kar viszont már kényelmesebb. Hátrafordulva a gém kezelő-karjait elég kényelmetlen helyzetbe tudjuk csak működtetni. Sőt, a szűk kialakítás miatt folyamatosan beleakadunk az ülésen elhelyezkedő joystickokba és görnyedt testhelyzettel dolgozhatunk eme hátráltató körülmények közepette.

Az univerzális rakodógép hidraulikája 2 műveletet enged az elejével és a kotró részével is. A kanál-billentés apró mozdulatra is hirtelen reagál, ezért autó pakolásnál nagyon figyelni kell.

A kotró részét is gyorsan mozgatja, csak a fordítással kell itt is vigyázni, mert hajlamos a túllengésre. A motorja a méretéhez képest elegendő, van benne erő, de itt is óvakodni kell a hirtelen megterheléstől, mert lefullad.

A hajtáslánc porban, homokon, földön kiváló, viszont az aszfalton kis és nagy gáz reagálására is forduláskor nagyon ugrál. A súlypontja alacsony, ezért a borulásveszélytől nem nagyon kell tartani.

Molnár József

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.
*A jogviták elkerülése végett fenntartjuk annak lehetőségét, hogy a fiktívnek vélt leírások megjelenését korlátozzuk.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 419 vendég és 0 tag böngészi