A kis kedvenc...

Mai írásom a saját kis kedvencemről és hű társamról szól. Nem más ő, mint a Rába 15 kistraktor. A gép 3 éve került hozzám, de az iránta érzett vonzalmak jóval régebbre nyúlnak vissza. Emlékszem, mikor még csak a prospektusban láttam, és álmodoztam, egyszer egy ilyenem lesz. Szerencsére eljött ez az idő is, és azóta is töretlen a "szerelem".

Rába 15 kistraktor

Általában mi itt a Best Machinery Facebook csoportban a vérbeli, hatalmas földmunkagépekért rajongunk. Nincs ez másképpen nálam sem, de a kis Rába kivétel. :) Igencsak kikímélt állapotban került hozzám, ugyanis előtte nem vagy csak alig végzett földmunkát. Sajnos a kinézete nem a legszebb, de már bizonyította, hogy érdemes a felújításra, ráncfelvarrásra. A traktort főként bérmunkára és a házkörüli teendők elvégzésére használom. Apró méretei miatt igen kedvelt, mivel szántásnál alig hagy el parlag területet, közel lehet vele menni a fákhoz, és nem csinál nagyon mély barázdát. A fogyasztása kiváló, szerencsére ez a jobbik, Lombardini blokkal van szerelve. Gond nélkül dolgozok vele reggeltől estig, csak a fejem fáj tőle, ugyanis a kipufogó már nem igazán tompít.

Rába 15 traktor

A régmúlt  egyik leggyakoribb hibája /nem tudom, hogy másnál is előfordult-e, erre kíváncsi lennék, kérlek, írjátok meg/ az irányváltó meghibásodása volt. Többször is megtörtént, aztán mikor betelt a pohár, kisebb módosítással csináltattam egy új tengelyt, és azóta semmi gond vele.

Látszik, a gépet egy életre gyártották, mivel szinte a legkisebb szerelésekhez is bontani kell. Az eszköztára is folyamatosan bővül, csak lassan, mivel jó pár gépet magunk csinálunk. Sajnos a gyári kiegészítők nem mindig a legjobban vannak kitalálva /rotakapa, kasza/, így egy kis rafinériával és jó pár munkaórával, de mindent megcsinálunk hozzá mi magunk.

Rába 15 erőgép

Nagyon sajnálom, hogy már nem gyártják, igencsak jól sikerült, és biztos, hogy lenne piaca. Jöhet nekem bármilyen japán /bocsánat, tiszteletben tartva a Best Machinery fő profilját: kínai/ meg egyéb csodamasina, a Rábát egyikre se cserélném le.

Molnár Gábor

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 314 vendég és 0 tag böngészi