A család 3 éves barátja

Kedves gépekért rajongó tagtársak! Nap mint nap nézem a különböző csodás földmunkagépeket a Best Facebook oldalán, valamint itt a Munka-Gépítéletben, és nagyokat sóhajtok, hogy milyen jó dolga van azoknak, akik ilyen masinákkal dolgozhatnak, nem is beszélve azokról a szerencsés virtuális barátokról, akik maguk is tulajdonolhatnak valamilyen „sok lóerős” csodát.

Kicsi, a 3 éves kanca ló

Nos, sajnos a mai nehéz anyagiak mellett nekem egy „egy lóerős” „földmunkagéppel” kell megelégednem. Nem más ő, mint az én egyetlen lovam. Tulajdonképpen ez a mondat nem így az igaz, mivel az egész család imádja őt, és mindenki úgy érzi, hogy Kicsi egy picit hozzá is tartozik. Természetesen az előbbi „földmunkagép” jelzőt csak viccnek szántam, egyáltalán nem gépként tekintünk a pacira. Ő már családtag.

Szóval az én Kicsi nevű lovam három éves és nőnemű, azaz kanca. Már túl van egy ellésen. A csikóról is láthattok képet alább. Kicsi a szántás kivételével minden talajmunkában kiválóan teljesít.

Ezen felül kocsi elé fogva is jól dolgozik, valamint lovagolható is! Nem titkolom, hibái azért vannak. Néha össze kell veszni vele, mert rakoncátlankodik, ha úgy tartja kedve. Rossz szokása lett, hogy hátralapított fülekkel sunyít, és csípni szeretne a fogaival. Ennek ellenére csak idő kérdése, és remélem, leszokik róla.

kicsi kocsit huz  Csikó

A családom és én is nagyon ragaszkodunk hozzá. Hálás jószág, soha meg nem válnánk tőle. A fogattal nem rendszeresen, de van munkám, amiből pótoljuk a családi kassza lyukait. Ezen felül jobbára saját magunknak dolgozunk: takarmány termelés, téli tüzelő, földmunkák stb.

Lovam és gyermekem
A fiatalok: gyermekem és a csikó :)

Tudom, hogy a Munka-Gépítélet nevéből adódóan gépekről szól, de mivel a Facebookon bátorítást kaptam, gondoltam legyen ló is a Besten. Ha minden jól megy, egyszer én is szert teszek egy olyasmi kistraktorra, mint Molnár Gábor tagtárs Rába 15-ös masinája. Akkor jön majd a hagyományos gépítélet is, addig meg mosolyogjunk együtt, gépész tagtársak! :)

Köszönet, és üdvözletem küldöm Békés városából! BÚÉK!

Földi István

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 286 vendég és 0 tag böngészi