Igazi nagyfiúknak!

Ezzel a „kis apró” jószággal dolgozunk nap mint nap. Nemrég érkezett hozzánk, újonnan vette a cég. A targonca a maga 2,3 méteres villahosszával termetes példánynak tekinthető. Méreteinél fogva gyakorlatilag csak kamion le-, illetve felpakolására alkalmas, a manőverezés nem az erőssége. A maga 5 tonnás teherbírásával és csaknem 7,2 méteres maximális emelési magasságával igazi nagyágyú a telepünkön.

Still RX 60-50 elektromos targonca

A címszereplő Still targonca névleges 20km/h-s végsebességének eléréséről egy 80 voltos akkumulátor gondoskodik. Persze a valóságban nem megy ennyivel a gép, mert rendesen vissza van véve, ami nem is baj, mert ha egy ilyen dög elszabadul, azt meg is kell fogni. A meghajtásért felelős motor (hajtómotor) 25 kW-os.

A „kis” elektromos targonca a teherbírásához mérten igen kompakt. Nagyon kényelmes, és persze nagy segítség, hogy a negyedik kar a villa állításáról gondoskodik,mert azért valljuk be, egyrészt nem lenne egyszerű a több mint 2 méteres villáját kézzel-lábbal állítgatni (nem is lenne idő rá, mert a mi használati módozataink során folyamatosan állítani kell), másrészt a technika van az emberért, nem pedig fordítva.

Különösebb karbantartást nem igényel, általános szervizkor zsírzás, illetve műszakonként a desztillált víz pótlása szükséges (az akkumulátorban). Ilyen kiemelkedő méreteknél, valamint ekkora villahosszal fokozottan figyelni kell a kanyarodásra, mert rendesen kaszál a vége. Egyedül talán csak ezt tudom hátrányként említeni.

Örültem, hogy röviden bemutathattam nektek ezt az új csodát. Üdvözlök minden targoncás kollégát!!!

Utóirat: a gépen engem láttok.

Tisztelettel: Csepregi János, Best Machinery Facebook rajongó :)

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 350 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x