Pöttöm Barát

Sziasztok! Szeretném nektek megmutatni az én kis munkagépemet. Ő (igen, Ő) egy 2010-es JBC 8015-ös mini markoló, hivatalos anyakönyvi nevén minikotró. Nagyon jó kis gépezet: gumitalpas, rendszeresen karbantartva. Én magam végzem el az „ápolási” feladatokat.

JCB 8015 kis markoló

Az a véleményem, hogy nagyon megbízható kis markoló. Négy éve hét napból hat napot használom. (Ne rohanjatok a munkaügyhöz, mindez nem Magyarországon van. Ennek kapcsán szerintem világosan látszik – nem csak otthon nincsen kolbászból a kerítés. Persze itt legalább megfizetnek minket.) Apropó, ha már munkahely: sajnos fényképet nem tudok nektek Róla szolgáltatni, mert munkahelyem területére nem vihetek be semminemű telekommunikációs és képalkotó eszközt, a gépet pedig nem tudom fotózásra kihozni. Ellenben a neten kerestem képet egy pontosan ugyanolyan kotrógépről, mint az enyém.

LiuGong 3+1 év garancia
Hirdetés - Megnyitásához kattintson a képre

Munkagépem tankja 18 literes, a fogyasztási normája 3,5 liter, de ha sóderes vagy homokos a talaj, akkor Megáll körülbelül olyan 2 literből. Ha sziklás, akkor viszont megissza a 3,5-4 litert is.

Karbantartási igénye nem olyan nagy,kéthetente szombaton tartok karbantartást rajta: ez azt jelenti,hogy motorolajat töltök bele egy kicsit (persze ha szükséges, azért néha eszegeti), valamint átnézem a hidraulikát és teljes körű zsírzást, valamint külső-belső takarítást végzek.

Mint említettem, megbízható – 4 éve, mióta Vele dolgozom, semmi nagyobb baja nem volt- , de azért egy kisebb, bosszantó hiba (azaz hibafolyam) előjött: a csapszegek koptak ki, de úgy gondolom, hogy ez minden más kisebb-nagyobb munkagépnél előfordul ebben a korban. Motorikusan eddig semmi (kopp-kopp), a nagyobb karbantartást a helyi márkaszerviz végzi.

Elek Imre

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.

Szóljon hozzá!

Mondandója másra is tartozik?

Írja meg nyilvános kérdését, véleményét. Kérjük, az alább található űrlapot töltse ki! Hozzászólása azonnal megjelenik oldalunkon. Fenntartjuk a jogot, hogy a sértő, trágár és obszcén megjegyzéseket töröljük rendszerünkből.

Görgessen lentebb, és tekintse meg, hogy mit mondanak mások az olvasott témával kapcsolatban.

Hozzászólások  

#2 kukorica jános 2015-11-10 09:10
de jól jönne az aratáshoz
Idézet
#1 Nagy Géza 2015-02-26 19:10
Én gyermek korom óta rajongok a munkagépek iránt,de leginkább a markoló(exkavaátorok) és a bulldózerek vonzanak,és persze a méret! minél nagyobb legyen. De biztos vagyok benne,hogy egy ilyen kis gép,mini kotró is nagyon hasznos tud lenni és akár több tucat ember munkáját ki tudja váltani. Én azt mondom igaz kicsi,és biztosan vannak hátrányai,de az előnyei méginkább elsöprőek!
Idézet

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 415 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x