Pöttöm Barát

Sziasztok! Szeretném nektek megmutatni az én kis munkagépemet. Ő (igen, Ő) egy 2010-es JBC 8015-ös mini markoló, hivatalos anyakönyvi nevén minikotró. Nagyon jó kis gépezet: gumitalpas, rendszeresen karbantartva. Én magam végzem el az „ápolási” feladatokat.

JCB 8015 kis markoló

Az a véleményem, hogy nagyon megbízható kis markoló. Négy éve hét napból hat napot használom. (Ne rohanjatok a munkaügyhöz, mindez nem Magyarországon van. Ennek kapcsán szerintem világosan látszik – nem csak otthon nincsen kolbászból a kerítés. Persze itt legalább megfizetnek minket.) Apropó, ha már munkahely: sajnos fényképet nem tudok nektek Róla szolgáltatni, mert munkahelyem területére nem vihetek be semminemű telekommunikációs és képalkotó eszközt, a gépet pedig nem tudom fotózásra kihozni. Ellenben a neten kerestem képet egy pontosan ugyanolyan kotrógépről, mint az enyém.

LiuGong 3+1 év garancia
Hirdetés - Megnyitásához kattintson a képre

Munkagépem tankja 18 literes, a fogyasztási normája 3,5 liter, de ha sóderes vagy homokos a talaj, akkor Megáll körülbelül olyan 2 literből. Ha sziklás, akkor viszont megissza a 3,5-4 litert is.

Karbantartási igénye nem olyan nagy,kéthetente szombaton tartok karbantartást rajta: ez azt jelenti,hogy motorolajat töltök bele egy kicsit (persze ha szükséges, azért néha eszegeti), valamint átnézem a hidraulikát és teljes körű zsírzást, valamint külső-belső takarítást végzek.

Mint említettem, megbízható – 4 éve, mióta Vele dolgozom, semmi nagyobb baja nem volt- , de azért egy kisebb, bosszantó hiba (azaz hibafolyam) előjött: a csapszegek koptak ki, de úgy gondolom, hogy ez minden más kisebb-nagyobb munkagépnél előfordul ebben a korban. Motorikusan eddig semmi (kopp-kopp), a nagyobb karbantartást a helyi márkaszerviz végzi.

Elek Imre

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 297 vendég és 0 tag böngészi