Kína csodái 1: Sanghaj egy toronydaru kabinjából

Wei Gensheng néhány napja egy csapásra vált világhírűvé. A kínai darukezelő Sanghaj városának legmagasabb felhőkarcolóját, a jelenleg 610 méter magas Shanghai Towert építi munkatársaival.

Shanghaj egy daru kabinjából 1

Az épület elkészültekor a maga 632 méterével a világ második legmagasabb felhőkarcolója lesz, alig elmaradva a dubaji Burj Khalifától. Hozzá kell tennem, hogy csak néhány hónapig, mert már épül a trónkövetelő, a szintén kínai Sky City (838m), mely 2014-ben az élre tör.

Shanghaj egy daru kabinjából 2

De miért lett világhírű Wei Gesheng? Az általa készített és megosztott fotósorozat egy pillanat alatt választ ad a kérdésre. A darukezelő fenomenális képeket készített Sanghaj városáról. Olyan nézőpontból kaphatta lencsevégre a metropoliszt, amely csak igen kevesek számára elérhető. Ráadásul az időjárási viszonyok is tökéletesek voltak.

Daru kabinjából Shanghai

A természetes fények játéka megfűszerezve a csodálatos épületek változatosságával természetfeletti látványt szolgáltat. Egyszerre reményteli és meseszerű.

shanghaj, daru, felhőkarcoló 6

Bizonyára feltűnt a kedves olvasónak, hogy a cikk címe: "Kína csodái 1". A LiuGong jóvoltából volt szerencsém saját szememmel is megcsodálni a Sanghaji forgatagot, valamint a kies kínai vidéket. Holnap érkezik a cikk második része, melyben saját élményeimet, benyomásaimat mesélem el. Képek és földmunkagépek lesznek, de a mostani fotókhoz fogható vizuális csodákra ne számítsanak! Update: elkészült a cikk! Ide kattintva olvasható el.

 

Blaskó Gergely

 

A cikket írta: Blaskó Gergely - (A szerzőről)

Gergő a Best Machinery marketing vezetője, a Best Machinery Blog egyik rendszeres szerkesztője. Szabadidejében is rajong a munkagépekért, egyesek már-már megszállottnak tartják őt.

 Fotók: Wei Gensheng, Sztori: Quirky China News

 

Szóljon hozzá!

Küldés (Ctrl+Enter)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 307 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x