Caterok körömmel és vágóéllel :)

A fenti típusú CAT homlokrakodókat egy szlovákiai bazaltbányában kezeltem. Mind a két gép kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. A gépekre különböző kanáltípus volt felszerelve. Az egyiken körmös kanál, a másikon vágóéles teljesített szolgálatot. A körmöst a bányában használtuk, a vágóélest kamionok rakodásnál, illetve szalag alól történő kidepózáshoz alkalmaztuk.

caterpillar 960g 966g 1

A gépek felépítése, valamint a motorteljesítmény igazán megfogott. Ezen jellemzők miatt szerettem dolgozni a Caterokkal. Nagyon jól kezelhető gépek, minden funkció kézre állt. Fogyasztásuk is kiváló volt. Meghibásodás szinte alig volt jellemző. Elsősorban körmöket kellett cserélni, mert a kő gyorsan elkoptatta a felületüket, valamint a gumikra kellett nagyon vigyázni, mivel nem volt rajtuk lánc.

Ezeket a homlokrakodókat nagyfokú fordulékonyság, könnyű kormányzás jellemzi. A CAT 966G gépet jobban szerettem, mivel én a nagy gépek pártján állok. Ennek ellenére dolgoztam a CAT 960G-vel is, az is korrekt kis gép volt.

caterpillar 960g 966g 2

Ezek a berendezések már a legmodernebb motorokkal voltak felszerelve. Úgy vélem, hogy az üzemóra pontos betartása mellett szinte elnyűhetetlenek. Mindig csak a kötelező szervizeket kellett elvégezni a megfelelő olajokkal, és már mehettek is munkára. Volt, amikor 12 órán keresztül nyomtam a nagyobbnak egyhuzamban. Semmi probléma nélkül, mindössze csak tankolni kellett. Összehasonlítás képpen igazából nem szeretnék különbséget tenni a két gép között. Számomra mind a két típussal jó volt dolgozni.

Baranyai Zoltán

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

 

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.
*A jogviták elkerülése végett fenntartjuk annak lehetőségét, hogy a fiktívnek vélt leírások megjelenését korlátozzuk.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 299 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x