Az univerzális mindenes!

Amint a címben is megjelöltem, a gép mindenre alkalmazható, és megállja a helyét, bármilyen munkáról legyen is szó. A kotró rakodó 2007-ben, újonnan került hozzám. 10.300 kg, 83 lóerő. Jelenleg 3200 óra kőrül van a számlálójában. Tudom, nem sok, de nálunk nem a földmunka, hanem a mezőgazdaság a fő profil, de így is bőven akad dolga.

Cat 428E Caterpillar 1 kotró rakodó

Amint a súlya is mutatja, a gép elég nehéz, így puha terepen hamar felér az első hídja. A fülkéje őszességében jó. Tágas, jó belőle a kilátás, kézre állnak a kezelőszervek. Amit én hiányolok róla, az a hátsó-oldalsó nyitható ablakok. A 432-esen nyithatóak, és klíma híján ilyen melegben jó lenne, ha nyílnának. Ami a fülkében nem tetszik, az a kézre nem álló sebváltó kar, valamint az eléggé szellősen záró első-oldalsó ablakok.

Sajnos akadt néhány hibája is a kotró rakodógépnek. Kezdődött azzal, hogy tönkrement az elektromos tápszivattyúja, aztán a hidraulika szivattyú hagyta el magát, majd az irányváltó ment tönkre. Eddig ennyi, Remélem más nem is lesz.

Cat 428e Caterpillar 2 kotró rakodó

Fogyasztása elfogadható. A hátuljával dolgozva 6-7 liter/óra, a homlokrakodóval ez akár elmehet 10 liter/óráig is, de azért már keményen kell küzdeni.

Összegzésként ajánlom bárkinek, aki egy hűséges és kitartó munkatársat akar maga mellet tudni.

Bartakovics Balázs

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.
*A jogviták elkerülése végett fenntartjuk annak lehetőségét, hogy a fiktívnek vélt leírások megjelenését korlátozzuk.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 471 vendég és 0 tag böngészi