Összességében elégedettek vagyunk a Caterpillar géppel

Közel másfél éve dolgozunk egy CAT 930H típusú homlokrakodóval. Szinte teljesen zárt térben, szárított kukorica törköly mozgatására használjuk, így kijelenthetem, hogy a gép extrém körülmények között dolgozik. Méret, erő és teljesítmény párosul tágas fülkével, kényelmes üléssel, botkormánnyal, mely egész napos munkavégzés esetén is biztosítja a kényelmes és gyors kirakodást. A rakodás még soha nem állt komoly műszaki meghibásodás miatt.

Caterpillar Cat 930H homlokrakodó

Mivel a homlokrakodó poros anyaggal dolgozik, mindennapos a légszűrők tisztítása, illetve 2-3 hetente azok cseréje. Rendkívüli figyelmet kell fordítani a klímaszűrők rendszeres takarítására. A kötelező szervizelést 250-300 üzemóránként hajtjuk végre a körülményekkel való tekintetre. Normál, illetve alacsonyak a kopásfém értékek az olajban. Víz, üzemanyag, hűtőfolyadék sincs jelen az olajban, illetve az olaj szennyezettség értékek is megfelelőek.

Caterpillar Cat 930H homlokrakodó 2

Jelenleg 1500 üzemóránál járunk, mely során sajnos történtek kisebb meghibásodások is. 1200 üzemóránál a botkormányt kellett kicseréltetni ugyanis az irányváltó meghibásodott. 1400-nál vízpumpa csere történt. Érthetetlen számomra, hogy egy ilyen fiatal gépen, hogy tudtak eltörni a flexibilis behajtható féklámpa kábelei. Gyakorlatilag csak mosásnál mozgattuk. Sajnos a gép alsó kialakítása végett gyakran marad a hasadékokban, nehezen kitisztítható részekben némi anyag, mosás után, mely bebüdösödhet, így arra külön figyelmet kell fordítani. A sárvédők, burkolatok, véleményem szerint készülhettek volna tartósabb anyagból is.

Összességében elégedettek vagyunk a rakodógéppel, biztos vagyok benne, hogy újra ugyanezt a típust választanánk.

Köszönöm, hogy cikkemet végigolvasták, illetve külön köszönet a remek fotókért Keményfi Attilának.

Bacsó Lajos

Lead Material Manager

 

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.
*A jogviták elkerülése végett fenntartjuk annak lehetőségét, hogy a fiktívnek vélt leírások megjelenését korlátozzuk.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 246 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x