Erőgép, de szeretem!

Igaz hogy jelen írás egy John Deere traktorról szól, ami nem földmunkagép, így nem illik a Best és a közösség profiljához, de remélem, nem rekesztetek ki, hiszen jelenleg én ezzel a szerkezettel dolgozom.

John Deere traktor 2

Ez a John Deere traktor egy Facheux elülső rakodószerkezettel felszerelt erőgép. Egy Doppstadt AK-230 típusú kalapácsos aprítógép vontatását, illetve faanyaggal történő ellátását végzi. 2008-as évjáratú, napi használatban lévő traktor. Levegős fékrendszerrel rendelkezik, ez semmiféle kívánnivalót nem hagy maga után, még a Doppstadt aprítógép vontatása közben sem.

A szerelvény össztömege 20 tonna környékén van. 50 km/h-ás végsebességre képes, fokozatmentes hajtóművel rendelkezik.

Hidraulikája kellően gyors, könnyen kezelhető a kabinban jobb oldalon elhelyezett joystick kar segítségével. Jó kilátást nyújtanak a nagy ablakok, könnyű rálátást ad a gémre, illetve a rakodókanálra. A nagy ablakai hátránya, hogy nyáron erős napsugárzás közben ezek könnyen felmelegszenek, bár köszönhetően a manuális klímának nem lehet okunk panaszra. Az üveget tudvalévően nem, de a belső hőmérsékletet tökéletesre tudja hűteni.

LiuGong 3+1 év garancia
Hirdetés - Megnyitásához kattintson a képre

Műszerezettsége megfelelő, menüjének kezelhetősége optimális, könnyen lekérdezhetők a jelenlegi és az összesített adatok is.

140 lóerős motorjával még rendkívül rossz terepviszonyok mellett is lehetséges a fa aprítógéphez való hordása, bár ezt a műveletet néhányszor az első lámpa búrájának töréséhez vezethet. Sajnos ezt nem lehet cserélni, egyben, kompletten az egész lámpatestet kell beszerezni. Ez nagy hiba.

Egyéb karbantartása szinte jelentéktelen, ha megfelelően van szervizelve. Szükséges nála napi szinten a levegőszűrők kifújása, bár ez szinte alap dolog egy ilyen körülmények között munkát teljesítő gépnek. Esős, sáros időben sokszor leszakad a talaj a kerekek alatt, de a fronthajtás hamar kiszedi a gépet.

Összességében jó munkatárs, kezelhetőségével sincs sok probléma. A szoftverfrissítését rendszeresen igényli, e nélkül sajnos nem minden esetben tudja a maximális erejét felmutatni.

Németh Arnold

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 348 vendég és 0 tag böngészi