Az ázott ürge

Üdvözlet minden sorstársnak! Úgy döntöttem, magam is megpróbálkozom egy gépítélet leírásával. Az alany szeretett Caterpillar láncos forgókotróm. Íme az ítélet:

Caterpillar 322 lánctalpas kotrógép

Típus: Caterpillar CAT 322 B LN

Évjárat: 1994

Üzemóra: 16225

Kanálméret: 1,75 m3

A gépet 14 ezer üzemóránál vettem át. Elektronikus hibái voltak, mivel előttem elsüllyedt az iszapban, így itt-ott alaposan megázott. Az alapszervizelést magam csináltam, csinálom.

A kotrógép eredetileg németországi volt, zöld festéssel, törőfejjel. Látszott rajta a javítás, de a főbb szerkezeti elemek épek, jó állapotúak voltak, és még ma is azok.

A kotró megfelelően dolgozik akár finom, akár teljesítményes bányamunkákon is. Korához képest jó állapotú, jól felszerelt gép. Összességében talán a legjobb széria az Amerikaiaktól.

Caterpillar forgókotró 2

15 ezer üzemóránál injektor-cserés lett, illetve a süllyedésből adódóan a hűtőket kellett kivenni, kimosni. Komolyabb probléma – ha az előbbieket nem számítjuk annak - nem volt még vele. Az előéletét nagyon nem ismerem, de a gép megfelelően működik. Ez még az igazi Caterpillar, nem olyan, mint a maiak. Erős, megbízható, jól kezelhető társ, akadályt nem ismer.

Számomra csak az alkatrészek irreálisan magas árai megbotránkoztatóak. Illetve a levegőellátást elég rosszul oldották meg, rossz helyről szív, nem megfelelő a szűrés kiépítése.

LiuGong 3+1 év garancia
Hirdetés - Megnyitásához kattintson a képre

A ragasztott szélvédők ennyi idős korára folyamatosan engedik el magukat, újra kell ragasztani őket. A tetőablak is beázott. Persze nem mai gépről beszélünk, sülyedése idején 2 napot töltött a motor vízben, de szerencsére sehol sem jutott víz a belső részekbe.

Sosem írtam még ilyet, első próbálkozás, remélem sikeres lesz. Nyomjatok kérlek, egy lájkot. :)

Üdvözlettel:

Teller László
Dunaföldvár

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 399 vendég és 0 tag böngészi