Akárcsak egy játékterem

Bevallom még nem vagyok gépkezelő, de volt szerencsém sok gép kipróbálásában, és pár üzemórát dolgoztam is velük.

Caterpillar 432D árokásó rakodógép

Kiragadtam a kedvencemet: CATERPILLAR 432D. A következő ítélet erről az árokásó-rakodóról szól. A fene sem gondolta volna, hogy egyszer még beszámolót írok róla, így saját képeim nincsenek. A cikk mellé mindössze illusztráció gyanánt vadásztam pár számomra tetsző fotót.

A külső: külsőre nagyon jól összerakott gép, jó gondolat volt az éjszakai munkára felszerelt 8 munkalámpa melyek hátul egyesével állíthatóak. Elől sajnos fixek, és természetesen csak a legritkább esetben világítanak a jó helyre. A hátsó gém formatervezés szempontjából jó, bár kicsit nehézre sikerült. A fellépőkhöz jó a hasmagasság, tehát nem kell nagyon ugrálni.

A kabin: minden könnyen kelezhető és könnyen elérhető, és a tökéletes panoráma kilátás sokat segít bármilyen munkánál. Régebbi típusokhoz képest kényelmesebb az első joystickra szerelt kanálnyitó "kapcsoló" és a kézi kuplung, ami tökéletes teherautó rakodásához. Az árokásó rész esetében akár árokásáskor, de bármilyen feladat végzésekor nagy kényelmet jelent, hogy az üléshez közel lehet húzni a karokat. Bár mindez jelen gépnél nem volt lehetséges, ugyanis az előző tulajdonos tönkretette az említett funkciót.

Caterpillar 432D árokásó rakodógép 2

Hibái:

- Első kanál ürítésnél könnyen megakad a kar, és ez sokszor túlborítást eredményez.
- A váltó kicsit távol van, és testtel elég könnyű beleakadni.
- Az első kanál joystickja.
- Egy idő után kienged az ülés "légnyomása", és kicsit durvább/keményebb a munkavégzés, nagyobb légnyomás esetén kicsit távol vannak a pedálok (fék, gáz) pedig 185 cm magas vagyok.

De mindenképpen ajánlani tudom mindenkinek a Caterpillar 432D-típusú árokásó-rakodót. Tökéletes és precíz gép!

Prisznyák István

Olvasson több ítéletet! Vissza a Munka-Gépítélet kezdőlapjára

Annak ellenére hogy a Best Machinery LiuGong márkakereskedőként vált ismertté, és oldalunkon a legtöbbször LiuGonggal kapcsolatos cikkeket lehet olvasni, a Munka-Gépítélet azért jött létre, hogy a 10.000-nél is több Facebookos barátunk számára olyan felületet biztosítsunk, ahol ők is közhírré tehetik egy-egy munkagéppel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A Munka-Gépítélet írásai nem tükrözik a Best Machinery véleményét. A szerzők által küldött anyagok tartalmát nem változtatjuk meg, kizárólag a súlyos helyesírási hibákat javítjuk ki. Ön is írna kedvenc vagy kevéssé szeretett munkagépéről? Küldje el nekünk az anyagot az  email címre, és mi megjelentetjük* azt. Ossza meg tapasztalatait a munkagépes szakma 10.000-es krémjével.

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 340 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x