Elkészült a ZF-LiuGong vegyesvállalat első munkagép hídja

A Best Machinery Blog rendszeres olvasói bizonyára még emlékeznek arra a körülbelül fél évvel ezelőtt posztolt bejegyzésre, mely szerint a német ZF és a kínai LiuGong egy vegyesvállalatot hoz létre csuklók és munkagép hidak gyártására. A gyár felépült, és néhány nappal ezelőtt a Liuzhou Axle Co. Ltd. első, új fejlesztésű, AP3000 kódnevű híd prototípusa is elkészült.

ZF axle munkagép híd

A beruházás nem az első alkalom, melyben a két multinacionális vállalat együttműködik. A gyümölcsöző kapcsolat 1995-ben indult, ekkor építette fel első közös gyárát a ZF és a LiuGong. A Liuzhou ZF Machinery munkagép váltók és egyéb erőátviteli alkatrészek gyártását végzi. A vegyesvállalat lassan két évtizede szolgálja ki professzionális termékeivel az iparágat. A LiuGong gépein kívül számos gyártó munkagépében a kínai gyártósorról lekerülő váltó dolgozik.

A most felépült gyár speciális, különösen nagy igénybevételnek kitett homlokrakodó típusokhoz fog hidakat készíteni. A konglomerátum vezetőségének tervei alapján ez a gyár is a világmárkák kiszolgálását fogja ellátni. A LiuGong főhadiszállásával azonos városban – Liuzhouban – működő üzem tulajdonosai 2018-ra szeretnék elérni a kapacitás maximumát, ekkor évi 30.000 híd gyártását tervezik.

ZF axle-munkagep-hid 2

„A Liuzhou ZF Machinery tökéletes mintapéldája a mindkét fél számára előnyös együttműködéseknek. Ma, az első prototípus elkészültekor egy újabb mérföldkőhöz érkezett a vegyesvállalat. Öröm számomra, hogy itt lehetek az AP3000-es híd bemutatóján.” – mondta Wang Xiaohua, a LiuGong igazgatósági tanácsának elnöke.

ZF axle munkagép híd 3

Az innovatív megoldásokat felvonultató híd-típus kifejlesztése több ezer mérnöki órát vett igénybe. A ZF németországi, a LiuGong kínai, valamint a vegyesvállalat szintén Kínában dolgozó mérnökei együtt vettek részt a fejlesztésben.

A bejegyzést készítette: Blaskó Gergely (A szerzőről)

Szóljon hozzá!

Küldés (Ctrl+Enter)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 568 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x