20 LiuGong géppel újít anglia legnagyobb bérgépes cége

A múlt héten Nick Drew (Digger Man Blog) barátunk az angliai Portsmouth-ban járt, hogy szemügyre vehesse a bérgépeket kínáló Ffrench új flottájának első tagjait. Néhány héten belül érkezik a többi berendezés is. 2014 első negyedévének végére – lecserélve a kiöregedett flottát - a Ffrench vállalatnál 20 LiuGong bérbe vehető munkagép teljesít majd szolgálatot.

 Ffrench LiuGong es Dressta gepek

A nagyobbacska megrendelés, melyet az angliai LiuGong kereskedő teljesít, magában foglal egy Dressta TD15m Extra gépet is. Az információ azért hírértékű, mert ez lesz a szigetország első Dressta gépe. (A lengyel székhelyű Dressta szintén a LiuGong tulajdona).

Az angliai LiuGong disztribútor ügyvezetője, Grant McGregor a következőt mondta Nick barátunknak: „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Mr. Ffrench a LiuGong márkával szeretné megújítani bérgép kínálatát. A megbízhatósági próbák, valamint a gépek működési költségeinek kiszámítása után a gépek bérbeadásával foglalkozó cég már most biztos döntésének helyességében.”

A napokban 5 LiuGong gép érkezett meg a 20-ból. Egy 915D (14 tonnás lánctalpas kotrógép), két darab 922LC (22 tonnás lánctalpas kotrógép), valamint egy 936LC (36 tonnás lánctalpas kotró). A népszerű 915D modellt még az idei emissziós normákat kielégítő Tier3/StageIIIA Cummins motorral választották. A négyhengeres motor 82 kW (112 lóerő) leadására képes. A 915D típusú LiuGong maximális ásási mélysége 5.470 mm, sztenderd kanala 0,55 m3-es.

LiuGong 915d lánctalpas kotrógép

A 922LC kotrógépek szintén Tier3-as (StageIIIA) motorral érkeztek. Az amerikai Cummins motor ezekben a gépekben hathengeres és 116 kW (158 lóerő) leadására képes. A 22 tonnás LiuGongok sztenderd kanala 1 m3-es, míg maximális ásási mélységük 6.615 mm.

LiuGong 922LC lánctalpas kotrógép

A szigorodó emissziós normák miatt jelen pillanatban a 36 tonnás 936LC a legnagyobb LiuGong kotrógép, melyet az Egyesült Királyságban forgalmaznak (jövőre érkezik a Tier4-es motorral szerelt 945E jelű 45 tonnás gép is!). A 936LC szíve egy szintén amerikai, hathengeres Cummins, mely 209 kW (284 Le) teljesítményű. A monstrum maximális ásási mélysége 7.340 mm, sztenderd kanala 1,6 m3-es.

LiuGong 936lc lánctalpas kotró

A kotrógépekhez megrendelték a gyártó által kínált speciális extrákat is, melyek az angliai bérgép piacon elengedhetetlenek a berendezések üzemeltetéséhez. Ilyen a speciális „leesésvédelmi keret” (A gép hátsó traktusán), az erősített csapszegek, az erősített oldal-szoknya védelem, valamint a FOPS extra kabinvédelmi rendszer.

A Dressta TD15M Extra dózert szintén a bérgép piac igényei alapján szerelték fel extrákkal. Ezt a munkagépet is amerikai Cummins motor hajtja. A QSC8.3 típusjelű erőforrás (szintén Tier3/StageIIIA) 153 kW-ot (205 lóerőt) ad le. A dózer önsúlya 21.620 kg.

Dressta dózer td15m extra

„Mellbevágóan jó eredményeket produkáltak a tartós tesztelés fázisában a LiuGong gépek. Mind a fogyasztás, mind pedig a megbízhatóság terén kiemelkedtek a kipróbált gépek közül. Ha ezt a kategóriában alacsonynak számító beszerzési árral vetjük egybe, akkor nem is volt kérdéses, hogy a LiuGong gépeit válasszuk. Ráadásul közel 20 éves kapcsolat fűz a Construction Plant and Machinery Sales (az angliai LiuGong forgalmazó – a szerk.) ügyvezető igazgatójához. Eddig még sosem csalódtam az általa ajánlott gépekben...” - mondta Justin Ffrench, a Ffrench Plant Hire ügyvezető igazgatója. "A gépeket bérbe vevő cégek is elégedettek" - zárta FFrench a beszélgetést.

 

A cikket írta: Nick Drew, fordította: Blaskó Gergely - (A fordítóról)

Szóljon hozzá!

Küldés (Ctrl+Enter)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 392 vendég és 0 tag böngészi